Lehet ez az ivartalanítástól? Mit tehetnék?
Az ivartalanítás nem okoz ilyen jellegű traumát, kivéve ha még friss a dolog. Akkor a kutya érezheti magát veszélyben és kiszolgáltatottan. Az ivartalanítás amúgy pont fordítva hat, tehát pozitívan.. Nyugodtabb lesz, nem őrjöng a hormonoktól, de ehhez el kell telni legalább 3-4 hónapnak. Milyen fajta kutyus? Ha esetleg divatfajta és nem törzskönyves, és nem jó helyről vettétek akkor lehet akár ideggyenge is.
2011. jún. 26. 19:12
2/10 A kérdező kommentje:
Mopsz és 7 éves.Ivartalanítva pedig 3 hónapja lett. Eddig nem vettem észre nála,hogy baj lenne az idegeivel.
3/10 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy tanácstalan vagyok,mert nem tudom,hogy mi a jobb megoldás.Ha megfeszítem a pórázt mikor "olyan veszély" közeledik,az mások szerint nem jó,mert feszélyezheti a kutyámat.Ha elengedem,akkor egy nagyobb testű ebnek is nekimegy.Múltkor például egy szetter volt az áldozat.
A kutyasétáltatáshoz nem szükséges a szájkosár??? Akkor nem tud elkapni senkit se.
2011. jún. 26. 19:30
5/10 A kérdező kommentje:
mopszra nem tudom,hogy hogyan tudnék rakni... amúgy azért nem úgy kell elképzelni,hogy egy vérengző fenevad a kutyám
Szájkosár? Egy Mopszra? Jézusom.. Első válaszoló vagyok! Lehet ez egy átmeneti kritikus időszak, most ürülnek a hormonjai, most megy végbe a változás. Valószínűleg átmeneti lesz nála a dolog, de mindenesetre fegyelmezd ha agresszívan viselkedik, ne vedd természetesnek. Én azt mondom, hogy engedd oda ha a másik kutya nyugodtabb természetű, mert ő csak rá fog szólni, rendre utasítja. Viszont ha agresszívebb kutyával találkoztok, inkább fogd szorosan a lábad mellé és te irányítsd.
2011. jún. 26. 22:07
7/10 anonim válasza:
Nicsak, nicsak!
Most hol vannak az ivartalanítás szószólói?!
Kérdező nem homályosítottak fel az ivartalanítás következményeiről?
Ja persze, hogy nem, mert már az iskolában ezt verik a fejükbe, és a saját pénztárcájuk ellen nem fognak beszélni. Szívjon csak a hülye ügyfél.
Most legalább te is tapasztalhatod, hogy addig ne piszkáld a kutyád szervezetét, amíg nincs valami baja.
Mivel sikerült felborítatnod a kutyád hormonháztartását, ennek itt a látható és tapasztalható következménye!
Sok sikert a további szívásokhoz!
2011. jún. 27. 09:50
semmi köze az ivartalanításhoz hacsak nem annyiban, hogy a gazdi elkényezteti a 'kicsikéjét', nem következetes vele, és ezért a kutyus egyre frusztráltabb és agresszióval próbálja leplezni az ő alkalmatlanságát a vezetésre...így akarja az ember tudtára adni "végre valaki emberfia mutassa meg nekem hogyan kell viselkedni ebben a világban!"
a problémákat, viselkedészavarokat szinte mindig az emberi vezetés hiánya okozza!
2011. jún. 27. 11:22
Itt vagyunk kedves 11 %-os! :) Ahelyett hogy itt okoskodsz a semmiről, menj és tanulj még mert badarságokat beszélsz.. Szerinted az állatorvosoknak mi hasznuk az ivartalanításból? Ha ennyire a saját tárcájuknak akarnának jót tenni akkor pont hogy lebeszélnének róla, mivel az ivaros kutyáknál kialakuló betegségek kezeltetése sokkal több pénzt hozna a konyhára mint az ivartalaníttatás. Ennyit erről! :)
2011. jún. 27. 15:51
10/10 A kérdező kommentje:
Te IDIÓTA 9%-os!A kutyámat nem akartam ivartalaníttatni,de szükség volt rá,mivel 3 daganatot vettek ki belőle.
Kapcsolódó kérdések: