Normális az ilyen tenyésztő?
Nagyszüleim pumija nemrég eltávozott az örök vadászmezőkre. Már másnap tudták, hogy kell nekik egy kutyus. Ismerős szerzett nekik egyet. Egy tenyésztőtől. Nagyon édes 7 hónapos kiskutyust vettek. A tenyésztő azt mondta nekik, hogy semmiképpen ne adjanak neki semmi mást, csak napi egy NYERS csirkefarhátat és egy szelet üres kenyeret.
Ti hallottatok már ilyenről??????
Na ilyenrol még nem hallottam. Érdekes, az biztos. Valószinuleg mégsem annyira tenyészto az a tenyészto, inkább szaporító, aki így spórolt a kutyák etetésén...
Elég tápanyaghiányos és sovány lehet szegény kutyus. REmélem nem hallgatnak erre az okos tanácsra.
Na, látom előre, megköveznek majd egyesek ezért...
Tehát, a csirke far-hát egy nagyszerű kutyakaja, minden van benne, ami a kutyusnak kell. Ha elég erősek már a fogai, akkor lehet neki adni. Egy ekkorka kutyusnak elég napi 2-3 db belőle. 1 éves koráig reggel és este kapjon enni. Természetesen, ha akarják, lehet adni neki száraztápot, és konzervet is. A kenyér csak szárazon jó nekik, de azt sem kell túlzásba vinni.
A kutya ragadozó állat, régen, míg nem volt az ember háziállata, nem ám főtt kaját evett!!! Igenis, nyersen ette a húst. Úgy ahogy levadászta a zsákmányát.
Jaja, csak annak a zsákmánynak volt ám gyomra, benne magokkal és zöldségekkel, na meg ugye belső szerveik tele ásványianyagokkal és nyomelemekkel, na meg ugye izmaik, agyuk jó magas fehérjetartalommal.
Ehhez képest a farhát egy zsíros, bőrös csont.
A nagyon jó far-át legnagyobb része csak csont,a többi zsíros bőr,baromi jó kutyakaja!Legalább annyit ér,mint a csirkeláb.
Én csak a táp tetejére teszek nekik néha egyet-egyet.
a csirke farhát messze nem tartalmaz elegendő tápanyagot a kutya fejlődéséhez.
viszont simán lehet nyersen adni. mindent lehet a kutyának nyersen adni, csak a sertést és a vaddisznót nem.
amúgy szerintem se volt ez tenyésztő...
Fajtától függ!
Nővérem párja állatorvos és ő is mondta nekem hogy a kutyusaimnak adhatok nyugodtan csirkehusit vagy bármilyen nyers húst!Nekem két Beagle-öm van,az egyik a csirkés dolgoktól vakarózik allergiás lett rá ha sokat eszik,nem ehet de bármi mást igen!Napokban tejet ivott...:)Sőt egy hete kb egy szelet túrókrémes kenyeret tettem ki magamnak az udvarra mert kint volt kedvem enni olyan szép volt az idő...bementem mire kimentem már megette:) Persze nem tanított kutya mind a kettő,de a lány nagyon kunyerálós és bármennyire nem szabad,és ha rá is szólok akkor abbahagyja,de én néha adok neki:)
Szóval lehet adni a kutyának kenyeret is és csirkét is,baja nem lesz tőle és sovány sem lesz de egy napra annyi kevés!!!Szóval adhatjátok neki ezt is és mellé még kutyakaját is!!És ilyen melegben 2x-3x vagy többször is cserélni kell a vizét,hideg vízre!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!