Van pár kérdésem a huskykról (? )
Az a helyzet, hogy van egy három hónapos, aranyos, kék szemű, nőstény huskym. Nagyon értelmes, energikus. Két hónapos korára szobatiszta lett. Bent van lakásomban, az ágyamban alszik. Nagyon ragaszkodó. Naponta megyünk futni.
A kérdésem az, hogy letudom-e a kötni a tanulással is? Nagykorúként mekkora lesz a mozgásigénye? Csak nekik van kék szemük? Ha nektek van/volt dolgotok huskyval, akkor mikre volt képes? Mikre lehetett megtanítani?
Letudod kötni tanulással, ha elég motivációt kap és már kölyökkora óta rászoktattad. Ha úgy látod, lassan haladtok, az nem azért van, mert buta, hanem egyszerűen makacs. :) Felnőve hatalmas lesz a mozgásigénye, kell neki naponta 2-3 óra intenzív mozgás biztosan. Ha jól tudom elfogadva csak nekik van kék szemük (szóval benne van a standardben) más kutyáknak is lehet, de ez általában a tenyésztésből kizárja őket, hibának számít.
Nekem sajna még közvetlenül nem volt tapasztalatom huskyval, illetve volt, de ő vele nem foglalkoztak és egész nap csavargott. :/
Tudom, hogy nem buta. Nagyon értelmes kis jószág. Azt is tudom, hogy makacs. Ez ellen nem tudok mit tenni.
Ha jól értettem, akkor egy kifejlett huskynak napi 2-3 óra a mozgásigénye? Ha igen, akkor tényleg nekem való kutyus, mert naponta 4-5 órát vagyok az erdőben és sok itt a domb, hegy. Volt, hogy egy kicsit bementünk az erdőbe és nagyon imádta. El tud ott lenni. Csak az oltások miatt nem megyek be vele a sűrűjébe.
1.- Háááta tanulást nem szeretik kisé csökönyösek .
2.-Nos , az én huskym még csak 5 hónapos de naponta viszem sétálni , de így is turbó baba :) .
3.-Eszt hogy érted ? A huskyk kékés bana szemüek .
4.- Egy vadállat .Mindig kiássa a virágokat harap ( enyhén ) és randalírozik .
5.- még csak én is most kezdtem a tanítását de imádja a " Hozd vissza ! " játékot :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!