Milyen kistestű, okos kutyát ajánlotok kertesházba ami
okos?
Nekem cocker spánielem van, és nagyon okos, és kistestű. Én ezt ajánlom.
De szerintem attól is függ hogy milyen okos egy kutya, hogy mennyire van fegyelmezve, tanítva, foglalkozva vele. Tudom hogy ezt így kimondani könnyű, de a való életben egy kutya nagyon sok törődést igényel.
De nem feltételen fajtatiszta kutya a legokosabb.
Sok sikert, bármilyen fajta mellett is döntesz. :-)
2009. márc. 22. 15:11
Nagyon értelmesen megfogalmaztad a kérdést: Milyen kistestű, okos kutyát ajánlotok kertesházba ami okos?
Jóhogy nem azt írtad hogy milyen kistestű, okos kutyát ajánlotok kertesházba ami buta? vagy milyen kistestű, buta kutyát ajánlotok kertesházba ami okos?
Miért kell kétszer beleírni hogy okos?
2009. márc. 22. 15:17
Ez a rangsor sokkal inkább tükrözi a kutya kooperációs képességét, mint intelligenciáját, "okosságát". Az agarak többsége pl. nem azért került a rangsor végére mert olyan hülyék lennének, hanem mert nem épp a legegyüttműködőbbek az emberrel - és ennek az oka is nagyon egyszerű: sosem volt dolguk, őket direkt arra tenyésztették, h önállóan, az ember parancsai nélkül dolgozzanak. Míg egy labradornak vagy egy bordernek világ életében az volt a dolga, hogy az ember utasításait követve dolgozzon a lehető leggyorsabban és pontosabban. Gyorsan reagáljon az egymást követő parancsokra, így nem meglepő, h a rangsor elején vannak.
2009. márc. 22. 15:18
Nekem spánielem van,de az nem számít h milyen fajta mert a kutya attól okos h hogyan foglalkoznak vele mennyi időt tölt el tartalmasan a gazdijával,nem pedig attól h milyen fajta.Egyes tudósok szerint a legintlgensebb kutyák a keverékek,mert az örökítóanyagaikban,az összes ösének a legjobb tulajdonságaival rendelkezik.Szerintem ez sem lehet ilyen kategórikusan kijelenteni,mert a kutya olyan mint a gazdi.Láttam már ugynevezett "okos"fajtát buta gazda mellet és a kutyus is legalább olyan sötét volt mint a gazdi.Ellentétben láttam butának kikiáltott kutyust,akivel a gazdi sokat foglalkozott és rettentően intelgen ,jól nevelt volt.Nem lehet kategorizálni h buta vagy okos mert ők alapvető intelligenciával rendelkeznek, nem úgy mint némely emberek
2009. márc. 22. 16:16
15.18 vagyok...
Vajon aki lepontozott az az életben mennyit foglalkozott etológiával??
2009. márc. 22. 17:08
1 keverék kutya is nagyon okos és barátságos lehet.Azonkívül sokkal ellenállóbb mint a fajkutyák.Persze te döntöd el h mit választasz.
2009. márc. 22. 17:08
Szerintem eredendően minden kutya okos. Az a gazditól függ, hogy az eszét mire használja. Rengeteg kiskutya van a menhelyeken, nézz körül, biztosan tudsz választani közöttük.(nekem a legokosabb, legengedelmesebb kutyám onnét van:)
2009. márc. 22. 19:26
sheltie westie mudi törpe/közepes termetű uszkár :) Én ezeket ajánlom
2009. márc. 23. 10:30
Etológusunknak ( 15.18-as asszem)nagyon is igaza van, bár azért vannak kivételek, mint pl. a beagle ( most jól le leszek pontozva), mert az vadászkutya, ( akként valszeg jól teljesít)mégis buta mint a föld.
Ha ajánlani kell: pumi.
2009. márc. 23. 13:06
10/14 A kérdező kommentje:
Véletlen fogalmaztam így. Mindenkivel megesik.
Köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések: