Amerikai staffordshire terrier lakásba?
Azoknak a gazdáknak a válaszára vagyok kíváncsi akik lakásban tartják a kutyusuk. Az érdekelne hogy mennyi mozgást igényel a kutyusuk, mivel foglalják le amikor leviszik, naponta hányszor és hogy amikor fenn vannak akkor hogyan viselkedik a kutyus? Amikor kicsi volt és egyedül hagyták nagy rombolást csinált? Hogyan szokta meg az egyedüllétet?
Légy szíves csak azok írjanak akik tapasztalatból beszélnek.
Le lett írva, hogy nevelés kérdése.
Én a saját kutyámat mindig simogatom, gyakran nyugtató zenét is rakok be a hifin ha kimegyek vele játszani, gyakran odamegyek a hűvösbe együtt pihenni vele. Ehelyett a sok idióta mit csinál? fog egy véres kötelet beletuszkolja a szájába és rángatja, "csak fogerősítésre"...
Szintem tarható lakásban sok ismerősöm lakásban tartja semmi gond vele! A mienk amikor kicsi volt nagyon aranyos volt(még most is az), de már kint van az udvaron....fél éves koráig benn volt semmi probléma egy hét alatt anno szobatiszta lett, figyelmes és eszméletlen gyorsan tanult...nagyon intelligens kutyák szintem! itt van két kép róla az egyik kicsin a másik nagyon... [link]
Neünk egy nagy 1éves labrador-németjuhász keverék(menhelyről hoztuk, ő választott minket ahogy elzavarta a többi hogy csak rá figyeljünk:)) szukánk volt, 100m2-en volt odakint, soha nem lehetett kifárasztani teljesen, szófogadó volt, okos, ügyes kutyus. Aztán mikor elköltöztünk örökbeadtuk egy fiatal házaspárnak akik lakásba vitték az én 50+kgos kutyusunkat :D Mellé a befogadott cicámmal. Nem akartam elhinne de egy végtelen nyugodt kutyus lett belőle, fekszik alszik kint csak fut jópár kört, játszanak vele és ennyi.
Függ a környezettől, foglalkozástól.
A harci kutyázóknak: bármelyik kutyából lehet vad állat, nevelés kérdése, élő példa vagyok hogy tudjam: barátnőmék németjuhásza megharapta a csípőm, ha véletlen elestem volna meg is öl(egy életre ottmaradt a nyoma - ismertetőjegyként is jegyzőkönyvbe került!!). A saját lányukat is megharapta előttem pedig 4embert ugyanígy mégis él még...
A saját nagytestűinknek soha nem volt megengedve a harapdálás, ugrálás stb, figyelmezettek nyugodtak emberbarátok (még az állatorvost is játszani húzta oltás után :D), nálunk nem foglalkoznak ezzel. Magyarul: nevelés kérdése.
Na, hihetetlen "OKOS" hozzászóló volt,aki ide linkelte a kutya támadásos cikket.
Ha ennyire NAGYOKOS tudnia kellene, hogy minden kutya természete, szocializációja az EMBER feladata és felelőssége.
Én kaukázusi kutya mellett nőttem fel, soha nem bántott, mindig védelmeztek minket de embereket sem szedtek szét, haraptak meg SOHA. Most egy 11 hetes staffom van (lakásban) és ÁLLATORVOSOK mondták nekem (több is), hogy az egyik legintelligensebb,leginkább tanítható kutyák.
DE JÓL KELL ŐKET SZOCIALIZÁLNI É CSAK FELELŐS KUTYA TARTÓKNAK AJÁNLJÁK. Kutyaiskola, SOK SZERETET, következetesség, szigor, jó táplálás és MOZGÁS!
Ennyi!
Nem harci kutyák, hanem szeretetre éhes óriási bohócok,akiket az erejük miatt tenyésztettek ki. Erről nem ők tehetnek. Ezt az erőt kell "elfojtani" bennük és nem nő senki fejére egy staff sem. Az ilyen "h-ü-l-y-é-k" meg ne terjesszék az elméleteiket, ENNEK A FAJTÁNAK MÁR ÉPPEN ELEGET ÁRTOTTAK!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!