Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Amerikai staffordshire terrier...

Amerikai staffordshire terrier lakásba?

Figyelt kérdés

Azoknak a gazdáknak a válaszára vagyok kíváncsi akik lakásban tartják a kutyusuk. Az érdekelne hogy mennyi mozgást igényel a kutyusuk, mivel foglalják le amikor leviszik, naponta hányszor és hogy amikor fenn vannak akkor hogyan viselkedik a kutyus? Amikor kicsi volt és egyedül hagyták nagy rombolást csinált? Hogyan szokta meg az egyedüllétet?

Légy szíves csak azok írjanak akik tapasztalatból beszélnek.

2011. jún. 14. 21:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Le lett írva, hogy nevelés kérdése.

Én a saját kutyámat mindig simogatom, gyakran nyugtató zenét is rakok be a hifin ha kimegyek vele játszani, gyakran odamegyek a hűvösbe együtt pihenni vele. Ehelyett a sok idióta mit csinál? fog egy véres kötelet beletuszkolja a szájába és rángatja, "csak fogerősítésre"...

2011. jún. 16. 23:00
 12/18 anonim ***** válasza:
Nekem beagle van lakásban. Ha egyedül hagyjuk itthon akkor szinte csak alszik vagy szétszed 1 plüssöt de ami nem az övé ahhoz hozzá sem nyúl. Ilyen melegben reggel és este szoktam csak levinni. Reggel kb fél órára de este már több idő van és hosszabb időre. A szobatisztaságot könnyen megtanulta, ösztönből nem piszkít oda a helyére tehát nyugtalan ha wc-znie kell és akkor leviszem.
2011. jún. 17. 00:06
 13/18 anonim válasza:
Csak akkor vegyél lakásba staffit ha van rá elég időd. Egyébként 3 hónapos korára teljesen szobatiszta lett. akkor kezdett kicsit rágcsálni de nem volt vészes és hamar abba is hagyta. Reggel munka elött és este 10 után kb fél óra séta és napközben délután 2-3 óra játék a többi kutyával, labdázás, úszás biciklizés. Hétvégén kutyasuli. Ha a lakásban van észre sem lehet venni, egésznap alszik meg hever a macskával. Ha jól neveled, egy igazi öleb és imád mindenkit. A gyerekeket kimondottan szereti, mindent elvisel tőlük. Már 2 éves, és 2 hónapos korátol van nálam de semmi probléma. Nem harcikutya, sőt a suliban szinte alkalmatlan a csibészelésre mert nem akar harapni, legfeljebb játszani. Viszont ha ez a faj mellett döntesz, a legfontosabb a korai szocializáció, akkor a legjobb kutyát kapod.
2011. jún. 17. 12:46
 14/18 anonim ***** válasza:
Én is lakásban tartom az amstaffom.. Kicsikorában nemhittem, de nagyon kártékony ebecske volt. megrágta az ágyam szélét, kosarát, szoval ami a foga ügyébe került. mostmár kétéves lesz, leszokott róla. hálistennek ő is hamar szobatiszta lett. Napi 2szer 3szor sétálunk, a közelben van egy nagy füves rész, ott több kutyával rohangálnak. Napközben nagyon bágyadt, főleg a melegben, ilyenkor alszik. hol az erkélyen hol a parkettán... az egyedülléttel nem volt gond, hamar megszokta, elnézelődött kint a loggián. annyi baj van az enyémmel, hogy nincs az a kutyajáték, amit ne tenne tönkre..
2011. jún. 17. 13:07
 15/18 Tyler913 ***** válasza:
En most vettem lakasba egy 3,5 honapos amstaffot.Kivancsi vagyok,hogy fogunk kijonni hosszu tavon,de eddig semmi baj.Az teny,hogy ez a kutya nem szobadisz (ahogy egyik mas kutya sem),tehat sokat kell vele kint lenni,es ez nem csak lightos setakat jelent,hanem faraszto,valtozatos programokat.Tehat csak akkor ajanlom,hogy ilyen kutyat tarts,ha van legalabb napi 2 orad az intenziv kutyazasra,es ha olyan kornyeken laksz,ahol van is hely,ahova tudod vinni (park,erdo,mezo,stb).Emellett nagyon fontos,hogy szocializalodjon.Sokat kell kutyak koze vinni.Peldaul nalunk az a legjobb lefaraszto program,hogy osszefutunk par mas kutyassal,keresunk egy biztonsagos,nyitott helyet,es elengedjuk a kutyikat,ok meg szepen lefarasztjak egymast,igy mar otthon nem csinal sok galibat.Mondjuk az enyem nem hiperaktiv peldany,tehat szerencsem volt vele.Ha jatszunk,jatszik,ha alszunk,alszik:)
2011. jún. 17. 13:11
 16/18 anonim ***** válasza:

Szintem tarható lakásban sok ismerősöm lakásban tartja semmi gond vele! A mienk amikor kicsi volt nagyon aranyos volt(még most is az), de már kint van az udvaron....fél éves koráig benn volt semmi probléma egy hét alatt anno szobatiszta lett, figyelmes és eszméletlen gyorsan tanult...nagyon intelligens kutyák szintem! itt van két kép róla az egyik kicsin a másik nagyon... [link]

[link]

2011. jún. 17. 15:25
 17/18 anonim ***** válasza:

Neünk egy nagy 1éves labrador-németjuhász keverék(menhelyről hoztuk, ő választott minket ahogy elzavarta a többi hogy csak rá figyeljünk:)) szukánk volt, 100m2-en volt odakint, soha nem lehetett kifárasztani teljesen, szófogadó volt, okos, ügyes kutyus. Aztán mikor elköltöztünk örökbeadtuk egy fiatal házaspárnak akik lakásba vitték az én 50+kgos kutyusunkat :D Mellé a befogadott cicámmal. Nem akartam elhinne de egy végtelen nyugodt kutyus lett belőle, fekszik alszik kint csak fut jópár kört, játszanak vele és ennyi.

Függ a környezettől, foglalkozástól.

A harci kutyázóknak: bármelyik kutyából lehet vad állat, nevelés kérdése, élő példa vagyok hogy tudjam: barátnőmék németjuhásza megharapta a csípőm, ha véletlen elestem volna meg is öl(egy életre ottmaradt a nyoma - ismertetőjegyként is jegyzőkönyvbe került!!). A saját lányukat is megharapta előttem pedig 4embert ugyanígy mégis él még...

A saját nagytestűinknek soha nem volt megengedve a harapdálás, ugrálás stb, figyelmezettek nyugodtak emberbarátok (még az állatorvost is játszani húzta oltás után :D), nálunk nem foglalkoznak ezzel. Magyarul: nevelés kérdése.

2011. jún. 17. 15:26
 18/18 anonim ***** válasza:

Na, hihetetlen "OKOS" hozzászóló volt,aki ide linkelte a kutya támadásos cikket.

Ha ennyire NAGYOKOS tudnia kellene, hogy minden kutya természete, szocializációja az EMBER feladata és felelőssége.

Én kaukázusi kutya mellett nőttem fel, soha nem bántott, mindig védelmeztek minket de embereket sem szedtek szét, haraptak meg SOHA. Most egy 11 hetes staffom van (lakásban) és ÁLLATORVOSOK mondták nekem (több is), hogy az egyik legintelligensebb,leginkább tanítható kutyák.

DE JÓL KELL ŐKET SZOCIALIZÁLNI É CSAK FELELŐS KUTYA TARTÓKNAK AJÁNLJÁK. Kutyaiskola, SOK SZERETET, következetesség, szigor, jó táplálás és MOZGÁS!

Ennyi!

Nem harci kutyák, hanem szeretetre éhes óriási bohócok,akiket az erejük miatt tenyésztettek ki. Erről nem ők tehetnek. Ezt az erőt kell "elfojtani" bennük és nem nő senki fejére egy staff sem. Az ilyen "h-ü-l-y-é-k" meg ne terjesszék az elméleteiket, ENNEK A FAJTÁNAK MÁR ÉPPEN ELEGET ÁRTOTTAK!

2013. szept. 3. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!