Komolyan megéri egy vagyont költeni egy kölyök kutyára?
Szeretnék egy kölyköt, és már évek óta ilyen fajtát szeretnék.
Menhelyről nem akarok kutyát.
Megkérdeztem több ismerősömet is, akik nagy kutyások, és azt mondták, Őkja helyemben nem vennének kutyát 100e alatt még hobby kutyának sem.
Elmondták, hogy ha rossz helyről olcsón veszek kölyköt akkor majd gondjai lehetnek, allergia, meg diszplázia, meg rossz fogak, gyenge csontozat, asztma stb.
Szóval azt mondják jól gondoljam meg, hogy megéri-e nekem hogy ha veszek egy kölyköt annyit áldozzak rá, hogy egészséges legyen.
De, a tenyésztőket amiket néztem, amik már minőségibb kölyköket adnának 80-100 ezer a minimum.
Komolyan megéri ennyit kifizetni egy kölyökért, és ez garantáltan egészséges lesz a kutyus, felnőtt korában is?
Van akinek tapasztalata van, hogy mennyire igaz ez?
Mert kicsit túlzásnak érzem azt, hogy egy kölyök kutya 100 ezer forint.
Neked kéne megtanulnod szöveget értelmezni, pont az a bajom, hogy azok sajnálják leginkább a kutyára a pénzt, akiknek amúgy telne rá. Minden szarra van pénzük, a kutya esetében meg már a 30-40 ezer is sok, hiszen "az csak egy kutya, mi kerül abban olyan sokba"! Olyat meg főleg nem írtam, hogy haragszom azokra, akiknek drága autójuk van!
Elmondjam kire haragszom? Az olyan sznob senkiházikra, akiknek telne rá, de de a fent vázolt hozzáállás miatt inkább olcsón vesznek szaporítótól, mert a menhelyi keverék az nem menő, és azokra a szintén sznob kispénzűekre, akik nem látják be, hogy a fajtatiszta kutya luxuscikk, szintén nem jó nekik az ingyen keverék és csak azért is fajtatiszta kutyát vesznek olcsón szaporítótól, mert még 1-2 évig gyűjteni is lusták rá! Remélem, így szájbarágósan már érthető!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!