Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Komolyan megéri egy vagyont...

Komolyan megéri egy vagyont költeni egy kölyök kutyára?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy kölyköt, és már évek óta ilyen fajtát szeretnék.

Menhelyről nem akarok kutyát.

Megkérdeztem több ismerősömet is, akik nagy kutyások, és azt mondták, Őkja helyemben nem vennének kutyát 100e alatt még hobby kutyának sem.

Elmondták, hogy ha rossz helyről olcsón veszek kölyköt akkor majd gondjai lehetnek, allergia, meg diszplázia, meg rossz fogak, gyenge csontozat, asztma stb.

Szóval azt mondják jól gondoljam meg, hogy megéri-e nekem hogy ha veszek egy kölyköt annyit áldozzak rá, hogy egészséges legyen.

De, a tenyésztőket amiket néztem, amik már minőségibb kölyköket adnának 80-100 ezer a minimum.

Komolyan megéri ennyit kifizetni egy kölyökért, és ez garantáltan egészséges lesz a kutyus, felnőtt korában is?

Van akinek tapasztalata van, hogy mennyire igaz ez?

Mert kicsit túlzásnak érzem azt, hogy egy kölyök kutya 100 ezer forint.

2011. jún. 14. 17:31
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

Neked kéne megtanulnod szöveget értelmezni, pont az a bajom, hogy azok sajnálják leginkább a kutyára a pénzt, akiknek amúgy telne rá. Minden szarra van pénzük, a kutya esetében meg már a 30-40 ezer is sok, hiszen "az csak egy kutya, mi kerül abban olyan sokba"! Olyat meg főleg nem írtam, hogy haragszom azokra, akiknek drága autójuk van!

Elmondjam kire haragszom? Az olyan sznob senkiházikra, akiknek telne rá, de de a fent vázolt hozzáállás miatt inkább olcsón vesznek szaporítótól, mert a menhelyi keverék az nem menő, és azokra a szintén sznob kispénzűekre, akik nem látják be, hogy a fajtatiszta kutya luxuscikk, szintén nem jó nekik az ingyen keverék és csak azért is fajtatiszta kutyát vesznek olcsón szaporítótól, mert még 1-2 évig gyűjteni is lusták rá! Remélem, így szájbarágósan már érthető!

2011. jún. 15. 16:16
 32/32 anonim ***** válasza:
Hááááát nem tudom, hol élsz Te...Én még ilyet nem láttam/hallottam, hogy akinek sok a pénze az sajnálja a kutyára a pénzt, meg szaporítótól veszpont ez az, hogy mindenből a legjobbat akarja...naná, hogy nem vesznek menhelyről, de ez nem csak azokra vonatkozik, akiknek van pénzük...arra nem gondoltál, hogy pont a fajta miatt vesznek olyat amilyet, mert annak van egy standerdje ami illik az életvitelükhöz meg a családhoz...Pontosan azok vesznek szaporítótól akiknek kevés a pénzük, mert nem telik rá!!! 30-50 ezer forintot spórolnak arra meg nem gondolnak, hogy esetleg később a háromszorosát költik majd rá...mert, hogy annyi pénzünk már nincs...olvass vissza nyugodtan itt is meg bárhol máshol, hogy ez így van!!! Szóval nagyon el vagy tévedve!!! Plusz arról nem beszélve, hogy Magyarországon, jó ok ott még nem olyan szintű a kutyatartás, ahogyan te azt elgondolod meg megpróbálod előadni!!! Sok-sok évnek kell még eltelnie ahhoz, hogy mondjuk olyan legyen, mint például itt Hollandiában! És amíg a gazdaság ilyen rossz helyzetben van stb addig nem is lehet elvárni az emberektől se, hogy a kutyát vagy akár milyen házi kedvencet úgy kezeljenek, mint egy rendes családtagot, mert naná, hogy a saját gyereküket részesítik előnyben! És mivel ez van otthon hiába akarnak reálisan gondolkozni az egyik nap még teljesen abban a tudatban van, hogy minden rendben, tető a feje felett a másik nap meg sehol semmi... tudod Te hányan voltak/vannak úgy és kénytelenek megválni a kutyától...egy országban az adott problémát sose szabad CSAK magában nézni/megítélni, hanem a környezeti hatásokkal együtt KELL!!!Tehát ne akarjuk már azt, hogy otthon az legyen, mint mondjuk itt Hollandiában.Az én szöveg értelmezésemmel semmi baj!És még sorolhatnám tovább, de felesleges :) Ha már itt tartunk felfogod Te is, ilyen szájbarágósan??? ;)
2011. jún. 15. 18:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!