Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Komolyan megéri egy vagyont...

Komolyan megéri egy vagyont költeni egy kölyök kutyára?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy kölyköt, és már évek óta ilyen fajtát szeretnék.

Menhelyről nem akarok kutyát.

Megkérdeztem több ismerősömet is, akik nagy kutyások, és azt mondták, Őkja helyemben nem vennének kutyát 100e alatt még hobby kutyának sem.

Elmondták, hogy ha rossz helyről olcsón veszek kölyköt akkor majd gondjai lehetnek, allergia, meg diszplázia, meg rossz fogak, gyenge csontozat, asztma stb.

Szóval azt mondják jól gondoljam meg, hogy megéri-e nekem hogy ha veszek egy kölyköt annyit áldozzak rá, hogy egészséges legyen.

De, a tenyésztőket amiket néztem, amik már minőségibb kölyköket adnának 80-100 ezer a minimum.

Komolyan megéri ennyit kifizetni egy kölyökért, és ez garantáltan egészséges lesz a kutyus, felnőtt korában is?

Van akinek tapasztalata van, hogy mennyire igaz ez?

Mert kicsit túlzásnak érzem azt, hogy egy kölyök kutya 100 ezer forint.

2011. jún. 14. 17:31
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Sajat tapasztalataim az en kutyam 120 ezer forint volt Drotszoru vizslam van. Munkakutyakent szolgal es kiemelkedo teljesitmennyel. Termeszetesen lehet olcsobban is vasarolni kutyat de itt nyomon tudtam kovetni felmenoit tobb generaciora es ez nagyon sokat szamit:)
2011. jún. 14. 21:46
 22/32 kutyák és macskák ***** válasza:
100%
Nekem nagy a család, 3 gyerek, 2 mentett macska, 2 mentett kutya, anyagi lehetőségeim ebből adódóan igen korlátozottak, és én nem is álmodhatok tenyésztőtől származó kutyáról. Nem tudom megvenni nekik a jó minőségű tápot. Beszéltem több állatorvossal, akik azt mondták, hogy a kutyának megfelel a külön főzött étel. a napokban volt kint oltani a macskákat, és megmutattam neki a kutyákat is. Azt mondta, ahhoz képest, hogy szaporítótól lettek mentve 6-hetesen nagyon jó állapotban vannak. Lehet egy állatot jól gondozni, akkor is, ha kevés rá a pénz, de ha nem tudjuk megfizetni, akkor lehet örökbe fogadni, mert nem is gondolnánk, hány kutya vágyik szerető otthonra, még ha nem is a legdrágább táppal etetik, vagy nem díjnyertes szülőktől származik.
2011. jún. 14. 22:08
 23/32 anonim ***** válasza:
88%

1kan:

"míg a kutyáért egyszerre kell kifizetni azt a pénzt amennyibe kerül. "

Miét kellene egyszerre kifizetni? Én 1 évig gyűjtöttem rá, minden hónapban félretettem valamennyi pénzt. Ez pont olyan, mint a hitel, csak fordítva működik. Előtakarékoskodsz, majd amikor összejön a szükséges összeg, akkor megveszed.

Annyira érdekes egyesek gondolkodása! Szeretne mondjuk egy óriástestű kutyát, de amikor elmondom, hogy 150000 az ára, akkor szörnyülködik. Hiába mondom, hogy az új kölyökre az első éveben ennek a dulpláját fogja költeni, nem hiszi el. Óriástestűnél akár fél év alatt összejöhet a kölyök ára, ha havonta félreteszik a tartására szánt összeget. Kisebb kutyáknál persze tovább kell gyűjteni, de akkor sincs semmi, ha 2-3 évig gyűjt valaki a kutyára. Ha meg sehogy sem engedheti meg magának, akkor vegyen magához egy keveréket a menhelyről!

2011. jún. 15. 00:02
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Egyesek képesek milliókat költeni új autóra, százrezeket TV-re, többtízezret mobiltelefonra (aminek a tudását a legtöbben nem használják ki). Én ezeket tartom felesleges pénzkidobásnak, nem azt amit a kutyámra költök.
2011. jún. 15. 08:24
 25/32 anonim ***** válasza:
26%
És akkor mi van...egy autó azért más nem gondolod...meg az összes többi amit felsorolsz...az emberek azért veszik mert megdolgoztak/megdolgoznak érte és nem akarnak örök életükben szegényesen élni, előre fele haladnak jó eseteben...komfort érzet stb...nem lehet összehasonlítani egy kutyával!!! Inkább az ne vegyen /ne tartson kutyát aki tudja, hogy úgy se fog vele törődni normálisan! Bár aki milliókat költ kocsira és egyéb elektronikai cikkekre az az általában a kutyájától se sajnálja a pénzt! És ne általánosíts attól, hogy neked nem telik milliós kocsira stb. nem kell haragudni az olyan emberekre akinek meg telik rá!
2011. jún. 15. 08:37
 26/32 anonim ***** válasza:

De egy autó más. Az ugyanis nem lesz hű társad egész életén át, nem lesz vigasztalód a bajban, és ha tönkre megy, és nincs rá pénzed akkor lerakod az út szélén és kész. Egy kutya ha beteg, a gazdája a vagyonát is rákölti. Csak hogy egy példát mondjak, egy barátomnak vadászcsapdába esett a kutyája. Az állatorvos számla most jár 200 ezernél, és még hátra van a rehabilitáció. És ez egy 5 kg-os kutya, ugyanez egy 3 kilósnál alsó hangon kétszer ennyibe került volna. Aki sajnálja a kutyára a vételárát, az egy ilyen esetben mit csinál? Kifizeti, mert szereti a kutyáját mindennél jobban? Vagy azt mondja hogy dögöljön meg?

Én az idén már biztosan ráköltöttem a kutyámra egy minőségi törzskönyves kiskutya árát. Lehet pampogni, hogy sok az a pénz, de ha becsületben tartod a kutyát, bőven ráköltöd évente. Fegyvert meg ugye senki nem fog a fejedhez, hogy vegyél kutyát most azonnal, ne csak egy év múlva.

2011. jún. 15. 10:00
 27/32 anonim ***** válasza:
75%
8:37: A helyzet az, hogy valóban nem telik milliós autóra, pedig megdolgoztam a pénzért, csak épp a kutyára költöm/költöttem. Autóra sajnálnám, a kutyára nem sajnálom. És valóban más a rengeteg műszaki cikk, ékszer, és egyéb élettelen tárgyak birtoklása. Épp azért, mert azok csak tárgyak, nem egy élőlény! Ahogy az emberek megdolgoznak a vagyontárgyaikért, ugyan úgy meg kell dolgozniuk az állataikért is. Más kérdés, hogy kinél mi a prioritás. Az, hogy te többre értékelsz egy tárgyat mint egy élőlényt, nem engem minősít!
2011. jún. 15. 12:05
 28/32 anonim ***** válasza:

Mindenkinek a saját magánügye hogy mire költi a nehezen megszerzett pénzét.Neked az a hülye aki autóra és különböző tárgyakra költi a pénzét , más szemében meg te nem vagy normális mert a kutyádra költöd pénzedet.

És én sajnálok kiadni 3-400e Ft-ot egy olyan kutyáért aki nem rendelkezik különösebb eredményekkel , főleg ha mondjuk egy másik ugyan olyan címekkel és eredményekkel rendelkező kutya mondjuk csak 150e Ft-ba kerül.Itt már csak a nyereségről van szó semmi másról...

2011. jún. 15. 12:39
 29/32 anonim ***** válasza:

Ha már itt tartunk, én is sajnálnék kiadni annyi pénzt, éppen ezért azt hiszem eztán már csak mentett kutyám lesz. Hobbi szinten vizsgázgatni vele önmagam szórakoztatására akármilyen kutyával lehet, arra meg kicsi esélyt látok, hogy olyan komolyan rákattannék a versenyzésre, hogy fontos lenne munkaeredményes felmenőktől származó kölyköt vennem.

De ha valaki egy fajta szerelmese, és nem felelnek meg neki a fajtamentéstől származó kutyák, az jobban teszi, ha inkább a vételárat fizeti meg, mintha a későbbi kezeléseket.

2011. jún. 15. 12:44
 30/32 anonim ***** válasza:

A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 12:05

Ne is haragudj de Te tényleg idióta vagy...menj már vissza általános iskolába és tanulj meg szöveget értelmezni!!! Azt is írtam akinek telik ezekre a kutyára is telik...Van egy kutyám a legjobb dolgokat kapja képzeld el és mellette meg van minden másom is! De nem állok itt neki magyarázkodni...mondtam tanulj meg értelmezni...

2011. jún. 15. 15:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!