Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ő fajtatiszta yorki?

Ő fajtatiszta yorki?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Most kaptam a kutyust,és nem tudom hogy fajtatiszta-e?

Kan , kb: 4,5 kg és 30 cm a marmagassága

2011. jún. 14. 10:39
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
a yorkid tökéletes kutya nem attól lesz egy kutya fajtiszta hogy van törzskönyve ez egy nagy baromság én is most vettem egy yorkit 50ezerért most 3hónapos és a törzskönyvre se pénzem se pedig szükségem nem volt tehát nem kértem hozzá és ettől függetlenül FAJTISZTA kutyám van. Csak annak van törzskönyvre szüksége aki kiálításokra akarja vinni és tenyészteni akarja. A méretével meg ne foglalkozz nagyon sok yorki van aki nem felel meg ezeknek az előírásoknak. nagynénémnek 5kilós a kan yorkija egésznap kint jáccik a kertbe erős izmos testfelépítése van sztem ez teljesen normális persze ha egész nap a szobába lenne nem 5kilós lenne.
2011. jún. 14. 14:57
 22/33 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 14:57

Az biztos, hogy FAJTISZTA mivel kutya de nem fajtatiszta...a tk 5000ft hozzátenném,50 vagy 55 ezer...nem mindegy

ugyh ne kamuzz itt...

2011. jún. 14. 15:47
 23/33 anonim ***** válasza:
akkor légyszi mond már meg nekem milyen az a törzsköny amelyik 5ezer forint mert eddig akármelyik tenyésztővel beszéltem mindegyik plusz 20ezer forintért adott volt tk-vet. és mit fog változtatni a kutyán ha lesz egy törzskönyve??? szerintem semmit ha nem akarom tenyészteni. A szülőktörzskönyvét és tenyészemlés papírjait láttam tehát tudom hogy Fajtatiszta kutyám van. és egy jelentéktelen papír nem fog semmit se változtatni. Ennyi
2011. jún. 14. 16:48
 24/33 anonim ***** válasza:

na ennyi legalább tájékozódhatnál, tipikus eset vagy akit könnyű átverni! [link]

keresd ki! A tk nem jelentéktelen papír!!!! És ha egy yorki 5 kilós az elgondolkodtató, mert valószínű, hogy a felmenői között vmi nem volt rendben...A standardet nem hülyeségnek találták...de ha neked jelentéktelen papír a tk akkor miért nem menhelyről hoztál el egy yorki keveréket? Miért tenyésztőtől vettél? És ha nem volt pénzed rá akkor hogy van a kutya tartására pénzed? És ha vmi komolyabb baja lesz miből fizeted, ha nincs pénzed? Ha nincs pénzed minek tartasz kutyát? Mert cuki???? Ne haragudj de tiszta röhej amit itt leirkálsz...

2011. jún. 14. 17:22
 25/33 anonim ***** válasza:
sztem ez az oldal nem azért van hogy leoszad itt az embereket meg vitatkozz velük meg bunkózál azért mert más a véleményed. neharagudj hogy engem nem érdekel a törzskönyv én nem azért vettem ilyen fajta kutyát hanem azért mert tetszik a természete és a kinézete. felőlem kerülhet 500ftba a törzsköny akkor se kell mert mint mondtam nem azért kellet nekem ez a kutyus. és itt a témát lezártam mert több eszem van annál hogy egész délután a gép elött üljek és veszekedjek ismeretlen emberekkel.
2011. jún. 14. 18:15
 26/33 xnorkax ***** válasza:
Tudatlan emberekkel kár vitatkozni -.-" Törzskönyv nélkül meg fizettél egy keverék kutyáért, akit kihozhattál volna a menhelyről is. Na, most hogy is vagyunk?:P
2011. jún. 14. 18:22
 27/33 anonim ***** válasza:
te tudatlan tusko már nagyon régóta van fajtatiszta kutyám és soha nem érdekelt a törzskönyv most is van egy amerikai staffordshire terrierem is és nem is akármilyen kennelből hoztuk tknélkül és ott is őszintén megmondták hogy sok értelme nincs a tknek de mind1 ringassátok csak magatokat abba a hittbe hogy csak a törzskönyves kutyák fajtatiszták engem nem érdekel az a lényeg szeretem a kutyáimat még tk nélkül is.
2011. jún. 14. 18:40
 28/33 anonim ***** válasza:
akkor mondom így...ez olyan mintha neked nem lenne személyid, vagy anyakönyvi kivonatod...ha igazolnod kell, hogy honnan származik a kutya, mert szinted fajtatiszta és ettől meg ettől a szülőktől van.. ki hiszi ezt el neked? Nem tudod bizonyítani...ergo senki nem hiszi h fajtatiszta...amúgy meg mért ülnék egész nap a gép előtt? Elhiheted, hogy értelmesebb dolgot csinálok, mit te...És nem kötözködök, csupán felhívtam a figyelmed és elmondtam, hogy nincs igazad, ezután te folytattad a rögeszmédet...erre én meg igen bunkóztam, mert úgy látszik veled nem lehet sehogy se szót érteni! Igen tudatlanokkal nehéz vitatkozni...
2011. jún. 14. 19:14
 29/33 anonim ***** válasza:
ja és nekem is van egy amstaffom...ő fajta jellegű keverék, de nagyon sok fajtatiszta társát kenterbe veri...nincs tk...tehát nem fajtatiszta...szaporítótól lett véve mikor 14 voltam...akkor még nem értettem ezekhez a dolgokhoz...szóval nem bűn az, ha nem tudsz dolgokat, de ha vki mondja neked, hogy már pedig "rosszul gondolod" és az úgy is van akkor fogadd el...és ne adj idióta tanácsokat!!! Hanem tanulj a dolgokból!!!!
2011. jún. 14. 19:18
 30/33 anonim ***** válasza:

Kizárólag a törzskönyv bizonyítja, hogy a kutyád valóban fajtatiszta.

Egy tenyésztő pedig nem ad el e nélkül kölyköt, és főleg nem mond olyat, hogy felesleges. Egy tenyésztő büszke rá, ha a kutyái tovább viszik a kennel nevét.

A tk. kiváltásának az ára 5.500 forint egységesen, fajtától/nemtől/mérettől függetlenül. Ha egy "tenyésztő" azt mondja, hogy törzskönyvvel 20-30 ezerrel drágább a kutya, akkor biztos lehetsz benne, hogy hazugság van a dologban. Vagy nem törzskönyvesek a szülők, vagy nem feleltek meg a tenyészszemlén, vagy a szűrések eredményei nem jók...a lényeg, hogy azért mond ilyen magas árat, hogy még véletlenül se akard kikérni a törzskönyvet.

Nekem mindegy, ha a Te kutyáid nem törzskönyvesek, de butaságokat ne írjál le!

Ahogy a Te származásodat is a születési anyakönyvi kivonat igazolja, hogy a szüleid magyar állampolgárok, ugyanez vonatkozik a kutyákra is. A kutyafajtákat a külső jegyek pontos meghatározásával lehet egymástól megkülönböztetni.

2011. jún. 14. 19:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!