Ő fajtatiszta yorki?
Most kaptam a kutyust,és nem tudom hogy fajtatiszta-e?
Kan , kb: 4,5 kg és 30 cm a marmagassága
Egyszerű, ha van törzskönyve, akkor fajtatiszta, ha nincs, akkor nem az, maximum fajtajellegű keverék.
Egyébként helyes kiskutya.
A standardjében benne van, hogy testsúlya nem haladhatja meg a 3,1 kg-ot... Szóval valami nincs rendben vele... Van törzskönyve?
Ettől függetlenül ő még ugyanaz a szeretnivaló kiskutya lesz, mint eddig.
ha kan, akkor miért teszel a bundájára masnit?
egyébként helyes kiskutya, csak ne csinálj belőle búzát :P
Ha van törzskönyve, akkor fajtatiszta. Anélkül még a legtökéletesebb yorkshire is csak fajtajellegű keveréknek minősül, hiszen nincs semmi, ami bizonyíthatná, hogy nem csak hasonlít a fajtára. Ha végig gondolod logikusan, akkor megérted:)
Egyébként külsőre yorkis, leszámítva, hogy egy kicsit nagyobbacska, mint amit a standard meghatároz.
Tehát még ha van is törzskönyve, akkor egy tenyészszemlén a küllembírók nem engedélyeznék a tenyésztésbe vonását.
Tudom, hogy nem ez volt a kérdés, de ezek mind szorosan kapcsolódnak a fajtatisztasághoz.
Akárhogy is van, azért az látszik, hogy elég sok köze van a yorkshire terrierekhez;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!