Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bichon havanese kiskutyát...

Bichon havanese kiskutyát szeretnék. Honnan?

Figyelt kérdés
Egy havanese kiskutyát szeretnék venni. Tudtok ajánlani MEGBÍZHATÓ kenneleket? Mire kell figyelni mikor elmegyek kiválasztani? Köszi
2009. márc. 21. 21:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

[link]

itt vannak magyarországi kennelek :)

2009. márc. 21. 22:25
 2/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem vagyok otthon a bichonoknál, tehát megbízható kennelt nem, de néhány hasznos tanácsot tudok adni:)

A kutyák ne kis ketrecekben, összezsúfolva legyenek tartva, legyenek ápoltak, ne legyen több más divatfajta (az én véleméynem az,hogy max. 2 különböző fajta tisztességes tenéysztése fér bele). Kutya-gazda kapcsolat legyen jó, a szülőknek legyenek szűrései, eredményei, a kölyök pedig legyen törzskönyvezve. Ha 8 hetes kor előtt odaadná, kerüld el messziről, a hozzádkerülésekor legyen meg a törzskönyve a picinek. Apropó, a tk ne egy választható "nyűg" legyen, alap, hogy járjon a kutyával.

Itt tudsz nézelődni a kennelek között: [link]

2009. márc. 21. 22:27
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen nektek! Nézegettem a havanese.lap.hu-t, több szimpatikus kennel is van, csak igazából gondolom köztük is van olyan aki megbízhatóbb és aki kevésbé. Ha egy tenyésztő ad tk nélkül is kutyát akkor gondolom az eleve felejtős. Amúgy a törzsökönyvet alap hogy kérem, bár nem szándékozom tenyészteni, kiállításra hordani, de tudom hogy fontos, lehet látni a felmenőket, és ez a garancia arra hogy fajtatiszta a kiskutya.

Ha esetleg vkinek van konkrét kennel ötlete, tapasztalatokkal, akkor várom:)

2009. márc. 21. 22:35
 4/13 anonim ***** válasza:
53%

[link]

igen a tk fontos..:) ezt is nézd meg!

2009. márc. 22. 00:00
 5/13 anonim ***** válasza:
az Elmada Dogs és a Long Haired Bears kennelről sok jót hallottam.
2009. márc. 22. 10:29
 6/13 A kérdező kommentje:

Láttam az olcsokutya oldalt:)

Sajnos az első említett kennelről hallottam hogy már tk nélkül is adnak ott kutyát, szóval nem egyértelmű nekik hogy a tk természetes dolog:(

2009. márc. 22. 10:51
 7/13 anonim ***** válasza:
És onnét került már kutya menhelyre is!!!
2009. márc. 22. 19:41
 8/13 A kérdező kommentje:
Igen azt is tudom:( Bár arról igazából nem a tenyésztő tehet, hanem a kedves "gazdi" aki megvette.
2009. márc. 22. 19:44
 9/13 anonim ***** válasza:
A tenyésztő része pedig az a történetből, hogy karácsonyi ajándékként hirdette a kölyök havanese kutyát. Ez felelőtlenség. Akinek meg nem tetszett az "ajándék", kitalált valamilyen jó megoldást, amivel eltűntette a háztól a kutyát. Ilyenkor az állat az életét köszönheti, ha menhelyre kerül.
2009. márc. 22. 20:53
 10/13 A kérdező kommentje:
Jézusom:S Ezt nem tudtam. Sajnos még egy ilyen híres, elismert kennelről tudok akiknél láttam hogy karácsonyi ajándékként hirdették a kutyát nagyinak, gyereknek. Tk nélkül 30ezerért. Merthogy ő nem ad hobbykutyához törzskönyvet... Ezért vagyok bizonytalan mégis a havanese.lap.hu tenyésztői közül ki igazán megbízható.
2009. márc. 22. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!