Ceaser Millan vagy Jan Fennel?
Millan könyve van meg, A csodálatos kutyadoki. De... Nem tudom. Hasznos viszont, nekem sok fejezetnél hiánnyérzetem van. Pl a hogyan válasszunk kiskutyát fejezet után nem lettem szinte semmivel se okosabb, a lényeget, hogy mit nézzünk meg a kiskutyákon, mire figyeljünk oda mikor kiválasztjuk az alomból a picit, nem is ír semmit.
Aztán ott van az a rész, hogy mit tegyünk mikor elöször visszük haza a kutyust.. Azt írja, mielött elöször hazamegyünk, vigyük el nagy sétára. Persze, elvinni sétálni úgy, hogy még csak két oltása van meg.. Nemértem, ez a könyv csak azoknak szól, akik menhelyről felnőtt kutyát fogadnak örökbe, vagy azoknak is, akik pici kutyát visznek haza tenyésztőtől??
A Fennel könyv jobb szerintetek?
Nos, én személy szerint unom mindkettőt. Nagy csodának tartják őket de már előttük is voltak jólnevelt kutyák. Egyszerűen csak te vagy a főnök és kész. Vagy lehet hogy csak nekem van hozzá több érzékem... A lényeg az ha problémád van a kutyával akkor inkább olvass össze mindenfélét és kérdezz meg embereket élőben mert egy darab könyv nem fog minden kutyára megoldást kinálni. Mindegyik külön egyéniség.
Mikor hazaviszed akkor pedig nehogy elvidd sétálni. Egyrészt az oltások miatt másrészt meg akármilyen jól nevelték, a sétát gondosan elő kell készíteni. Póráz, nyakörv stb, mert azért egy 8 hetes kutyát nem fogunk csak úgy elengedni kint...
Milan könyvét nem olvastam, a tv-sorozatot szoktam nézni. Szerintem a felnőtt korban kezelhetetlennek tűnő esetekre specializálta magát. A kutya-választásról inkább mint fajtáról beszél, hogy az adott fajtára jellemző tulajdonságok és a gazdi alapvető igényei, és tulajdonságai hogyan jönnek össze. Pl. egy alapjaiban parancsolni képtelen ember ne nagyon akarjon magának huskyt és hasonlóan domináns jellemzőkkel bíró kutyát, mert azzal szemben a falkavezés szerepét nehezen fogja tudni betölteni stb.
Hogy egy alomból melyik lesz igazából neked való, sztem e szempont alapján teljesen mindegy, a lényeg, hogyan kezded el a kezdetektől nevelni, szoktatni.
Nézd meg ezt a műsort, ha jól gondolom pont a kérdésedre választ adó rész lesz: Animal Planet 16:25-kor 101 nagykutya című műsor Kiskutyák része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!