Van egy Argentin dog kutyám és nem vágattam le a füleit. Mikor kezdőik a nyár a legyek el kezdik enni a füleit mit tehetnék, hogy ne egyék neki?
Most mégis levágattad a fülét, vagy alapban "kikezdték a legyek"? Utóbbi esetben az állatpatikában lehet kapni vmi fekete, mentára emlékeztető illatú zselés anyagot. Eléggé fog, de elriasztja a legyeket és szépen begyógyul.
egyéni vélemény: ha eddig nem vágattad le a fülét, ne is tedd, ha nem muszáj.
Nekem alapból úgy jön le a kérdés, hogy nincsen vágva a füle, és a legyek marják.
Kérdező!
Állatpatikában lehet kapni Neostomosan ampullát. Ezt egy l vízben fel kell oldani, és az oldattal minden nap be kell kenni.
Morzsold le a vér alvadékot, kend be vékonyan a fülét valami hámosító krémmel. ( Neogranormon, Körömvirág krém ) És utána kend be az oldattal. Az oldatot egy hétig lehet tárolni hűvös helyen, utána már nem tudod felhasználni ( tehát már hígítva ) mert csak egy hétig tart a hatása.
21:30 vagyok.
Na ezt én se értem.
Én amikor Szolnokon laktam ( vágott fülű kutyám van ), és eljártam dolgozni a kutyámmal, ott a telepen, jöttek az én kutyám fülére is. Főleg a vágás mentén akarták volna szúrni. Csak ugye nálam rossz lóra tettek. :-D
Ott nem voltak haszon állatok.
Mióta elköltöztunk egy Bp. melletti faluba, azóta nem jönnek rá a legyek, pedig a szomszédokban van kacsa is meg csírke is.
Pedig vannak ilyen csípős legyek.Aki nem hiszi jöjjön el és nézze meg a szomszéd németjuhász fülét , annyira kicsípték neki pár éve , hogy mind a kettő füle vége visszakonyolt és ronda heges maradt.
Engem is megcsípnek ha nem zavarom el őket.Nem tudom milyen fajta légy ez , de olyan augusztus közepe felé jelennek meg.
Nálunk nem,sőt még a faluban se igen hallottam ilyenről.
Itt inkább a szúnyogok marnak embert-állatot,azok ellen meg nem segít semmiféle fülvágás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!