Hogyan válasszam ki az alomból a kiskutyám?
a google a barátod...
egyébként például ha ott az egész alom eléjük löksz egy kulcscsomót és amelyik nem megijed, hanem odamegy szaglászni, na az jó...
Mindegyik kutyámat (kivéve amelyiket találtuk és a legelsőt) úgy választottam, hogy beültem közéjük a tenyésztőnél, vagy a kertben voltunk, és volt egy, aki mindig odajött, a másik meg rám se hederített. Ő ott volt mindig, nézett a gyönyörű barnáskék szemeivel, és áá... beleszerettem. Ő akkor 8 hetes Border collie volt, és a mai napig nem bántam meg, hogy őt hoztam el. Igaz, hogy neki bulldog harapása van (ezért ivartalanítási kötelezettséggel és olcsóbban kaptuk!) , de nekem hobby célokra kellett, és nem érdekel, hogy járni kell majd vele orvoshoz, de imádom, nem bántam meg hogy őt választottam , nem pedig a teljesen egészségeset. Mai napig, ahogy rám béz ugyanazt látom, ugyanazt a szeretetet és hűséget, ahogy akkor nézett rám. Imádom, nem tudom elmondani mennyire :)
A másik kutyus akit tenyésztőtől hoztam egy staffordshire terrier volt. Hozzájuk leguggoltam, és odajött vagy 4 kutya, de csak ő volt az, aki bemászott az ölembe. A gazdi megetette őket, de ő kijött, és ott maradt velem :) POnt itt fekszik mellettem az ágyában, és szunyókál édesen. Ő még tegnap hoztam el, de imádom ;)
Amúgy border colliemat "nagy hobbykutyá"-nak vettük, de mára bemutatókra, versenyekre járunk vele :)
Egészségügyi szempontok:
Bőr: Rugalmas, tiszta, nincsenek gyulladások és sebek.
Bunda: tiszta és fényes, nem hull a szőre, nem koszos és nincsenek élősködők.
Étvágy: gyorsan és szívesen eszik
Fogak: tiszták, erősek, az íny rózzaszín.
Fülek: tiszták, nincs sötét fülzsír, nincs kipirulva, a fajtának megfelelő szögű, éber.
Hasi rész: a hátsó lábak felé elvékonyodik, érintésre nem érzékeny, nem puffadt.
Karmok: nem töredezett, nincs ujjak közötti ciszta, jól ápolt.
Légzés: nyugodt - különösen pihenéskor - , akkor liheg, amikor melege van, nincs köhögés.
Mozgás: kiegyensúlyozott járás, egyenlő súlyelosztás mind a négy lábon
Orr:hideg és nedves séta közben, száraz és meleg benn; nincs váladék
Szemek: tiszták, nem váladékozik.
Ürülék: az étrenddel változik, de viszonylag formált, a bélmozgás rendszeres
Végbélnyílás: tiszta
Viselkedés: éber, gyorsan reagál utasításra és hangra
Vizelet: könnyen vizel.
Maria Costantino& Helen Digby:
Köszi az eddigi válaszokat!
Házikedvenc lesz, de lehet, hogy szeretnék eljárni vele kiállításokra, majd meglátjuk.:)
Nem hiszem, hogy kulccsomót bedobok majd a kölykök közé, reménykedem benne, hogy meglátom az egyik kiskutyát és tudni fogom, hogy nekem ő kell, de ha mégsem így lenne, akkor kellenek szempontok. Olyan kutyát szeretnék, akivel nyugodtan tudok sportolni, futni labdázni, de azért nem szeretnék egy hiperaktív éjjel-nappal 1000-rel pörgő szőrgombócot. Szóval legyen aktív, de nyugis is mindemellett.
Bunda: tiszta és fényes, nem hull a szőre, nem koszos és nincsenek élősködők.
Tavaly nyáron meleg volt nagyon, és a babák kint játszottak az udvaron. Megengedtem nekik a slagot, hogy pancsoljanak kicsit. Ugy összesarazták magukat, alig lehetett rájuk ismerni. Délután meg jöttek babanézőbe:)))) Tiszta sár volt az összes kiskutya:))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!