Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan válasszam ki az alomból...

Hogyan válasszam ki az alomból a kiskutyám?

Figyelt kérdés
Tenyésztőtől vesszük a kutyust, és gondolom segíteni fog a tenyésztő is a választásban, de én is szeretném tudni mire kell odafigyelnem. Ebben szeretném a segítségeteket kérni! Mik azok a szempontok, amik alapján válasszam ki a kiskutyám?
2011. jún. 12. 07:20
1 2
 11/17 anonim válasza:

[link]

a google a barátod...

egyébként például ha ott az egész alom eléjük löksz egy kulcscsomót és amelyik nem megijed, hanem odamegy szaglászni, na az jó...

2011. jún. 14. 15:38
 12/17 anonim ***** válasza:

Mindegyik kutyámat (kivéve amelyiket találtuk és a legelsőt) úgy választottam, hogy beültem közéjük a tenyésztőnél, vagy a kertben voltunk, és volt egy, aki mindig odajött, a másik meg rám se hederített. Ő ott volt mindig, nézett a gyönyörű barnáskék szemeivel, és áá... beleszerettem. Ő akkor 8 hetes Border collie volt, és a mai napig nem bántam meg, hogy őt hoztam el. Igaz, hogy neki bulldog harapása van (ezért ivartalanítási kötelezettséggel és olcsóbban kaptuk!) , de nekem hobby célokra kellett, és nem érdekel, hogy járni kell majd vele orvoshoz, de imádom, nem bántam meg hogy őt választottam , nem pedig a teljesen egészségeset. Mai napig, ahogy rám béz ugyanazt látom, ugyanazt a szeretetet és hűséget, ahogy akkor nézett rám. Imádom, nem tudom elmondani mennyire :)

A másik kutyus akit tenyésztőtől hoztam egy staffordshire terrier volt. Hozzájuk leguggoltam, és odajött vagy 4 kutya, de csak ő volt az, aki bemászott az ölembe. A gazdi megetette őket, de ő kijött, és ott maradt velem :) POnt itt fekszik mellettem az ágyában, és szunyókál édesen. Ő még tegnap hoztam el, de imádom ;)

Amúgy border colliemat "nagy hobbykutyá"-nak vettük, de mára bemutatókra, versenyekre járunk vele :)

2011. jún. 14. 17:03
 13/17 anonim ***** válasza:
Mindig van az alomban legaktívabb, leglustább, legrámenősebb. A többi meg ezek közötti. Azt is vedd figyelembe, te melyik tulajdonságút szeretnéd.
2011. jún. 14. 17:43
 14/17 anonim ***** válasza:

Egészségügyi szempontok:

Bőr: Rugalmas, tiszta, nincsenek gyulladások és sebek.

Bunda: tiszta és fényes, nem hull a szőre, nem koszos és nincsenek élősködők.

Étvágy: gyorsan és szívesen eszik

Fogak: tiszták, erősek, az íny rózzaszín.

Fülek: tiszták, nincs sötét fülzsír, nincs kipirulva, a fajtának megfelelő szögű, éber.

Hasi rész: a hátsó lábak felé elvékonyodik, érintésre nem érzékeny, nem puffadt.

Karmok: nem töredezett, nincs ujjak közötti ciszta, jól ápolt.

Légzés: nyugodt - különösen pihenéskor - , akkor liheg, amikor melege van, nincs köhögés.

Mozgás: kiegyensúlyozott járás, egyenlő súlyelosztás mind a négy lábon

Orr:hideg és nedves séta közben, száraz és meleg benn; nincs váladék

Szemek: tiszták, nem váladékozik.

Ürülék: az étrenddel változik, de viszonylag formált, a bélmozgás rendszeres

Végbélnyílás: tiszta

Viselkedés: éber, gyorsan reagál utasításra és hangra

Vizelet: könnyen vizel.

Maria Costantino& Helen Digby:

2011. jún. 14. 21:48
 15/17 anonim ***** válasza:
Egyébként valamilyen céllal veszed a kutyát , vagy "csak" házikedvencnek ? Mert ez is sokat számít a kiskutya kiválasztásánál.
2011. jún. 14. 22:19
 16/17 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat!

Házikedvenc lesz, de lehet, hogy szeretnék eljárni vele kiállításokra, majd meglátjuk.:)

Nem hiszem, hogy kulccsomót bedobok majd a kölykök közé, reménykedem benne, hogy meglátom az egyik kiskutyát és tudni fogom, hogy nekem ő kell, de ha mégsem így lenne, akkor kellenek szempontok. Olyan kutyát szeretnék, akivel nyugodtan tudok sportolni, futni labdázni, de azért nem szeretnék egy hiperaktív éjjel-nappal 1000-rel pörgő szőrgombócot. Szóval legyen aktív, de nyugis is mindemellett.

2011. jún. 14. 22:26
 17/17 anonim ***** válasza:

Bunda: tiszta és fényes, nem hull a szőre, nem koszos és nincsenek élősködők.

Tavaly nyáron meleg volt nagyon, és a babák kint játszottak az udvaron. Megengedtem nekik a slagot, hogy pancsoljanak kicsit. Ugy összesarazták magukat, alig lehetett rájuk ismerni. Délután meg jöttek babanézőbe:)))) Tiszta sár volt az összes kiskutya:))))

2011. jún. 15. 07:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!