Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez szerintetek normális?

Ez szerintetek normális?

Figyelt kérdés
A kutyám kb 4 hete szült, és mostanában vérzik (mint amikor tüzel) mitől lehet ez? Vagy ez normális minden kutyánál?
2011. jún. 11. 18:35
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
azonnal orvost és ultrahangot neki. Ez egyáltalán nem normális. Kapott oxitocint az ellés után? Nem maradt benne placenta vagy kiskutya? megnézte orvos?
2011. jún. 11. 18:40
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem nézte orvos mert a szüls után egésszen eddig semmi baja nem volt... de köszönöm a vélaszt visszük azonnal.(reménykedtem hogy ez normális...:( )
2011. jún. 11. 18:51
 3/7 anonim ***** válasza:
55%
a szülés utáni 24 órában mindenképpen kell orvos és méhösszehúzó a kutyának akkor is ha nem volt semmi gond. A méhszáj nyitva maradhat illetve maradhat benn olyan trutyi (placenta darabka vagy bármi) ami nehezen lökődik ki illetve maradhat benn kiskutya is. Ugyanúgy ahogy az embereknél is kell a szülés után méh összehúzás igaz ez a kutyákra is.
2011. jún. 11. 19:56
 4/7 anonim ***** válasza:

Gratulálok,egy újabb felelőtlen,ostobaságból szaporító kutyatulajdonos.

MINDEN frissen ellett kutyát rutinból meg kell mutatni dokinak,még akkor is,ha szerinted semmi baja nincs.Mielőbb orvost neki,mert így biztos nem fog pénzt látni a következő elléséből.

2011. jún. 11. 21:23
 5/7 anonim ***** válasza:
no comment:(
2011. jún. 11. 22:44
 6/7 anonim ***** válasza:
Bocsi,kijavítanám,az embereknek nem adnak oxitocint,csak ha császárral szülnek. Egyébként pedig szoptatáskor oxitocin termelődik,tehát egészséges ellés után elméletileg magától megy minden. De azért felelősségteljesebb,ha látja doki,mert laikusként fogalmad sincs,hogy egészséges ellés vot-e.
2011. jún. 13. 10:24
 7/7 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók: egyrészt nem tenyésztő vagyok hanem véletlenül lettek kiskutyák tehát ivartalanittani is fogjuk!

Másrészt elvittük az állatorvoshoz és mondta volna ha még szülés után mennünk kkellette volna!Az hogy idézem:ťudatlan tenyésztő vagy"ez nem igaz mert nem vagyok tenyésztő, és utánanéztem köyvben egyéb helyeken és nem írták hogy állatorvoshoz kellene vinni szülés utáN!

2011. jún. 19. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!