Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha egy kutyán mesterséges...

Ha egy kutyán mesterséges termékenyítést végzünk, s tesszük amit kell a kannal. Az a kan már többé nem fog úgy fedezni mint előtte?

Figyelt kérdés
Egy eddig tökéletesen, önállóan fedező kan nem akarja befedezni a tökéletes időpontban lévő szukát.. A mesterséges beavatkozás miatt? Ami óta 2 hónap telt el.
2011. jún. 10. 22:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
52%
A fajtaklubok nem engedik. Lehet, hogy van olyan fajta aholengedélyezett, de a fajták 99 %-nál tilos.
2011. jún. 11. 10:50
 12/20 anonim ***** válasza:

Tényleg nem engedélyezett? :O És mi van abban az esetben, ha külföldről hozatnak be fagyasztott spermát? Az is mesterséges... de akkor tilos?

Teljesen laikusként kérdezem, csak érdekel, mert még nem hallottam h tilos lenne.

2011. jún. 11. 11:02
 13/20 anonim ***** válasza:
52%

a nagytestűeknél biztos,hogy tilos,alegtöbb közepes testűnél is.

Európában Németországban, beneluxállamokban teljesen,minden fajtánál tiltva van.

Nem szoktak fagyasztott spermával megtermékenyíteni,szépen kiviszik a szukát.

A kistestűeknél nem tudom,ott nem vagyok otthon.

2011. jún. 11. 11:05
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

ne már...most van a 3. mesterséges almunk....egyszer USA imp fagyasztott spermából most2. alkalommal van belga kutya spermájából alom nálunk. Én még ilyenről nem hallottam, hogy ne lehessen mesterségesen, évek óta bevett gyakorlat nálunk pedig közepes testű kutyáim vannak. A nagybátyám orosz fekete terrierje is most lett oroszból hozott fagyasztott spermával termékenyítve pedig azok aztán nagytestű kutyák.

Ja és elvileg a kannak kéne tudnia fedezni...az én kanom csak mesterségesen fedez de csak azért mert nagyon sok francia imp kutya van az országban és a francia állomány kb 70% ban herpeszes így nem kockáztatom meg a normális fedezést nehogy elkapja. Csak a saját szukáimat fedezi rendesen és még soha nem volt gond (igaz ez csak két alkalmat jelent mert ritkán használom a saját kanunkat csak ha úgy látom, hogy van értelme az alomnak)

2011. jún. 11. 11:33
 15/20 A kérdező kommentje:

HUUUUUUU hol is kezdjem.Köszönöm a "büdös szaporító " jelzőt.Ha egy törzskönyves,Olaszországból importált kan és szuka tulajdonosa,aki mindkét kutyáját tenyészszemlére,kiállításra vitte,diszplázia szűrve(könyök és csípő), 4 és fél éves szuka második almáról álmodozva fedezteni akar---s ez "büdös szaporító",akkor fejet hajtok.Az pedig hogy a Szlovákiából érkezett szuka kutya tulajdonos ragaszkodott a mesterséges termékenyítéshez(ami rendelői körülmények között zajlott) s emiatt is mocskos szaporító vagyok,már egyenesen nevetséges.

Az hogy a fiam,aki feltette a kérdést ide este,remélve a segítő válaszokban,csak csalódott,hogy milyen emberek is írogatnak ide...az megint egy másik dolog.

Úgy gondolom,köszönettel tartozom annak,aki komolyan válaszolt erre a kérdésre,aki viszont mocskos szaporítónak nevez--hát--legyen,nem akarok ellentmondani,s vitatkozni.Legyen ettől szebb a napja. :D

2011. jún. 11. 13:42
 16/20 anonim ***** válasza:

Egy szaporító nem fog pénzt költeni mesterséges megtermékenyítésre,az tuti.

Az meg a másik,hogy vannak olyan fajták, ha jól tudom,ilyen pl. a bulldog, akik szinte csak mesterségesen szaporíthatók.

2011. jún. 11. 16:51
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Valahol megértem a felháborodásodat, azt viszont képtelen vagyok felfogni, hogy ha valaki ilyen komolyan foglalkozik a tenyésztéssel, miért gondolja, hogy a gyakorikérdések.hu az a hely, ahol választ fog kapni egy ilyen kérdésre... miért nem állatorvosokkal, és tenyésztőkkel beszélsz erről?
2011. jún. 11. 16:57
 18/20 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló--a kisfiam (17 éves) tette fel ide a kérdést,,mert többször használta már a gyak.kérdések oldalt.csak amikor elmondta a válaszokat,így már én írtam a hosszú választ,mert ő nem igazán tudott ezzel mit kezdeni.
2011. jún. 11. 17:00
 19/20 anonim ***** válasza:
Ha az a kan tökéletesen fedez, akkor ott a szuka nincs időben. Hidd el!!!! Az én kanom CSAK akkor fedez. hoztak már 8-as progis szukát, megszagolta, és inkább elment játszani. 2 nap mulva kérni sem kellett, már tette is a dolgát:)
2011. jún. 11. 22:00
 20/20 anonim ***** válasza:

Jézusom emberek!

Ez az oldal AZÉRT van, hogy ha épp nincs lehetősége mondjuk megkérdezni az állatorvost, addig is kiírja ide. Nem tudom mit kell ezen kiakadni. Sokat segít, a további tervezésben ha legalább addig amíg a dokiig eljutnak valami információt kapnak. Jó esetben mindenki ezért van itt.

A másik pedig, hogy aki elolvassa a kérdést és gondolkodik egy kicsit, rájön, hogy nem szaporításról van szó, hiszen egy szaporító sincs a világon a áldozna a mesterséges termékenyítésre.

Egyébként, általában nem okoz gondot a mesterséges termékenyítés. Sikerült végül a fedezés?

Engem is érdekelne ez a tilos-nem tilos dolog. Én még egyetlen fajtaklub oldalán sem láttam, hogy tilos lenne! Mi is hoztunk már le mesterséges almot, és rengetek tenyésztő barátomnál bevett szokás, fajtától függetlenül. Nem értem, miért nem tud erről senki?

2012. jan. 3. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!