Mesterséges megtermékenyítésnél ez igaz?
Valahol olvastam, hogy a mesterséges megtermékenyítésnél valahol ( aszem az oldalát ) megvágják a szukát, hogy bejuttassák az anyagot.
Tenyésztők és akik fedeztettek így, mi a véleményetek?
Szerintem meg nem jól olvastad!
A jutyúkon(youtube) van fent egy rakás idegennyelvű videóanyag különféle állatok -köztük a kutya- mesterséges megtermékenyítéséről.
Sok sikert a keresgéléshez!
intrauterinális termékenyítés....A kutya anatómiai sajátságai miatt ez általában műtéti úton valósítható meg, illetve kis és középtestű fajtáknál lehetőség van a műtét nélküli, hüvelyen keresztüli méhbe történő inszeminálásra (de ebbe én nem hiszek..a Skandinávoknál van rá gyakorlat de nálunk nincs...).
Az intrauterinális termékenyítésre azért van szükség, mert a felolvasztás után a spermiumok élettartama kb. 12 óra és mozgásuk energiaháttere is korlátozott, ezért a lehető legközelebb kell őket juttatni a megtermékenyítés helyszínéhez, a petevezetőhöz.
ja hozzátenném, hogy idén született nálunk alom intrauterinális termékenyítésből egy Amerikai kantól. Jól vizsgázott a dolog...bár nem lett sok kölyök.
A folyékony hűtött variációt mi évek óta alkalmazzuk, eredményesen de alacsony alomszámokat produkál...de hát ugye nem a mennyiségre hanem a minőségre megyünk:D
17:22 Köszi szépen, ment a kéz! :-)
Még annyit kérdeznék, hogy ez a műtéti dolog, ugyanúgy zajlik mint egy átlag műtét? Vagyis, a hasát vágják fel mint a császárnál, vagy az oldalán vágják meg?
Jaaa! Értem.
Köszi szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!