Engedik hogy kutyád legyen? 12/L
Elárulnátok nekem is, hogy a kutyának miért rossz a panelben? Mert én felnőtt vaygok és nem értem. Ha házban laknánk, akkoris bent lenne, míg nem lennék itthon. Aztán sétálok, futtatózok vele napi 2-3 órát. Miért is olyan rossz?
Szerintem lehetne kutyád, ha vigyáznál rá, most kéne beszerezd a vakacióban, hogy legyen szobatiszta, mire kezdődik a suli és akkor kibírja míg suliban vagy, simán. Nekem se engedték, mikor gyerek voltam és nagyon bánom még most is, sokkal jobb lett volna a gyerekkorom, ha már akkor is lett volna kutyám. Remélem sikerül meggyőzd őket, de ha most nem sikerül, akkor max jövő nyáron hozd el, hogy legyél vele az első hónapokban.
23/L
Óó hát én Téged és a Szüleidet is meg tudlak érteni...
Egy macska méretű kutyánál szerintem még oké, hogy panel, de nagyobb testűt ne válassz, mert kitolsz vele.
És kedves felnőtt 23 éves válaszoló/kérdező, azért rossz egy panelben a kutyának, mert nagyon ingerszegény neki az a környezet.
Hiába viszed le napi háromszor sétálni, az arra jó, hogy ne kattanjon be. Gondolj bele, ez olyan,mintha egy ember egész nap chipset zabálna a TV előtt ülve.
+ panel (de más lakással is így van ez) = város. Város = szmog.
A szmog pedig ráadásul pont a kutya fejmagasságában van jelen legsűrűbben a levegőben...
Akár hogy is nézem, a kutya (pláne a nagy testű) nem városba van kitalálva.
Én éltem Vérmező (Buda) közelében az akkor fél éves menhelyi agár-németjuhász keverék kutyámmal, persze élvezte, ha séta volt, de ha otthon kellett hagynom, egész nap nyüszített szegény.
Gyorsan ki is hoztam a szüleimhez falura, befogadtam egy talált kutyát is mellé, hogy legyen kivel zsiványkodni... azóta annyival kiegyensúlyozottabb lett, hogy elképesztő...
Szóval tudom, én is nagyon sokáig vágytam egy kutyára, de ez nem csaphat át önzőségbe...
Tényleg inkább válassz egy nagyon apró termetűt, az nem is eszik sokat, vagy egy cicát... (bár annak meg pláne katasztrófa a lakás...)
Sajna ilyen ez a városi élet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!