Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ezzel az abnormális emberrel...

Ezzel az abnormális emberrel mit csináljak? SOS

Figyelt kérdés

Sétáltattam pórázon, szájkosárral, oltási könyvel az 5 hónapos kutyám. Már majdnem hazaértünk és kijött az egyik háztól egy férfi, hogy azonnal menjek innen az én "koszos dögömmel együtt" mert különben rám ereszti a kutyáját. Először nem vettem fel ebből semmit, aztán amikor pont vele szembe értem belerúgott egy nagyon a kutyámba. Elküldtem enyhén szólva melegebb éghajlatra erre már nyitotta is a kaput, hogy a kutyája kijöjjön. Azonnal felvettem a kutyám és gyors léptekkel elmentem onnan, mert ahogy elnéztem elég kontrollálhatatlan volt az a kutya. Közben ez a férfi többször lek*rvázott, mindennek elmondott, és mondta, hogyha még egyszer meglát arrafelé a kutyámmal, többet nem fogom élve látni.

Itt még jobban ront a helyzeten az, hogy mivel egy kis utca végén lakok mindig arra kell, hogy menjek a kutyámmal, mert a másik irányba nem lehet, mert ott van vége az utcának. Most van folyamatban, hogy lesz még egy kutyám, de így nagyon rizikós lesz sétáltatni őt/őket.

Mit tegyek?(Ez kb 3 órája volt, mindjárt újra el kéne vinnem a kutyám sétálni, de félek, hogy a végén nem tudom "felkapni" a kutyám. Persze máskor SOHA nem vettem még fel őt.)

2011. jún. 8. 15:38
1 2 3
 21/30 kutyák és macskák ***** válasza:

Merre laksz? ( település)

Ha közel akkor örömmel megyek veled sétálni, és szívesen tanúskodom ilyen sz@rházi ellen.

A rendőrséget ingyen hívhatod, a 112 segélybejelentőn kéred a helyi rendőrkapitányságot!!!

2011. jún. 8. 16:04
 22/30 anonim ***** válasza:

Szia! Bocsi hogy nem fogok válaszolni a kérdésre, de beszélhetnénk kettőnk között? Megadom az e-mailom, vagy ha ezt elolvastad lécci irj privátot. Én is szeretnék tőled kérdezni valamit. Amúgy meg belerug a kutyádba? Ez milyen már?! A többieknek teljesen igazuk van! Előre is köszi!

e-mailom: vivienkrisztina@gmail.com

2011. jún. 8. 16:30
 23/30 anonim ***** válasza:

Én is azt javaslom amit a többiek.

A sósavval ha leöntöd a támadó kutyát akkor vissza fog fordulni. Vagy vegyél könnygáz sprayt. Vadász boltba lehet kapni. Bár nem minden kutyánál használ...

Én is jártam hasonlóképpen. Mi is zsák utcában lakunk, és én ugyan nem sétálni vittem a kutyám, hanem a vasút állomásra, mert melózni járok vele.

Egyik nap kint volt az egyik utcában lakó kutyája ( labi keverék ) és neki ugrott az enyémnek amikor jöttünk haza kutyával. A szájkosár úgy van feltéve, hogy egy rántás a szíjon, és már lent is van. ( nincs a szíj bebújtatva )

Szal neki ugrott kutyámnak ( elötte lefújtam a kutyát paprikával, de nem érdekelte ), csak azzal nem számolt csórikám hogy az én kutyim arra lett kitenyésztve, hogy a kóbór -juhot borjút- rabló állattal neki végeznie kellett.

Szegény labi majdnem meghallt akkor kutyám fogai által.

Persze én próbáltam segítséget hívni ahonnan a kutya kimászkált, de ( miután bementem a portájukra ) kiderült, hogy csak a tulaj tizen éves lány van otthon, aki nagyon megillyedt.

Aztán pár nap múlva menni akartunk a boltba kereszt lányommal, és kutyát is akartunk sétáltatni, tehát vittük kutyám is.

A tulaj kifigyelt, és amikor a háza elé értünk az utcán, szóváltásba keveredtem vele. Mert hogy mit képzelek én hogy, illyesztgetem a lányát és stb. Persze nem hallgatott meg, és rám ill. kutyámra akarta küldeni a kutyáját. Hívta is, kutya meg jött is, egészen addig amíg meg nem látta az utcán lévő kutyám. Ahogy észre vette visszarohant az udvar leghátsó részébe.

Ekkor alakult ki egy konfliktus, de ez már nem tartozik ide. Nem tudtam annyiba hagyni, mert ha nincs ott kutyám akkor most nem ülök a gép elött.....

A bíró a javamra döntött.

Ha megírod merre laksz, és a közelben, akkor én is csatlakozok a többiekhez. :-D Részt vett pár bunyóban a kutyám ( nem dirrekt ), egy roti kau keverék a fél fogára se elég. :-D

2011. jún. 8. 21:46
 24/30 anonim ***** válasza:
Van vmi fejlemény???
2011. jún. 9. 08:51
 25/30 A kérdező kommentje:

Sziasztok.

Még "csak" annyi történt, hogy még tegnap bejelentettem az esetet a rendőrségen, kijöttek megnézték, hogy hogyan tarja a kutyáját és mivel minden rendben volt annyit tettek, hogy meg bűntették XY összeggel. A férfi azóta is folyamatosan figyel ha kimegyek sétáltatni a kutyám és mindig kiabál, hogy "én szóltam ha valami baja lesz a korcsodnak". Vettem paprika spray-t is, remélem nem kell használnom, de fő a biztonság.

Ha lesz valami mindenképp írok.

2011. jún. 9. 12:47
 26/30 anonim ***** válasza:
Milyen címen büntették meg? Fenyegetésért?
2011. jún. 9. 13:08
 27/30 anonim ***** válasza:

Fenyegetésért még nem hallottam hogy valakit megbüntiznek.

De van olyan hogy veszélyeztetés kutyával. Azért már pénzbírsággal büntetnek.

2011. jún. 10. 14:37
 28/30 anonim ***** válasza:

Remélem, nem kell majd használnod a sprayt, nem tudom, az most legális-e.

Csak gondoltam szólok, hogy ha ő kezdene pereskedni ( pl. a kutyájának baja lesz), a bíróságon mindenképp azt mondd, hogy a védelmi eszközt, amit használtál ott és akkor találtad a földön!

Ezt nekem a budapesti rendőrfőkapitány mondta egy sulis előadáskor, ebben nem fognak belekötni a bíróságon, viszont így nem ítélhetnek el akkor sem, ha bicska/gázspray volt nálad.

2011. jún. 10. 19:13
 29/30 anonim ***** válasza:

19:13!

A vadász boltban, military boltban beszerzett gáz spray ILLEGÁLIS.

Ha a rendőrségről kerül ki spray, az nem illegális.

Tehát ha a kérdező lefújja a kutyát azzal a spray - vel amit a vadász boltban vett, az pusztán önvédelem.

Amúgy a rendőrök a nyomokból is ki tudják következtetni, hogy hol fújta a le a kutyát.

Hazudni azért is nem jó, mert előbb utóbb bele gabalyodik a saját mondókájába a kérdező, és az akkor a visszájára sül el.

2011. jún. 10. 21:15
 30/30 anonim ***** válasza:

Bocsi kevertem a kettőt.

Szal a boltban vett spray LEGÁLIS.

Ha a rendőrségről kerül ki egy gáz spray az tiltott, ( mert sokkal erősebb ) az meg ILLEGÁLIS.

2011. jún. 10. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!