Miért csinálja ezt a kutyám?
Egy csomó állat ürülékében, többek között a macskáéban is vannak olyan vitaminok,amelyek a kutyának kellenek. Nálunk a kutyák rendszeresen bejárnak az istállókba, akólakba, és eszik a kakit. Tudom,undi,de nekem az állatorvos mondta,hogy hagyjam,mert kell nekik. Sőt, az egyik kutyusom nagyműtéten esett át,és kétséges volt,hogy túléli e. 3 nap eltelt, nem javult. A doki azt mondta,ha tudok, szerezzek neki csirkebelet. Szereztem,és a kutya 2 nap múlva már sétált. Én sem hittem el :) Aztán elmagyarázta,hogy azok az állatok a táplálékot máshogy használják fel,így marad benne egy csomó,a kutyának hasznos vitamin. És pl. a csirkebélben olyan is van,ami ma nem létezik szintetikusan előállított formában,tehát a kutya nem tudja beszerezni,se gyógyszer,se készítmény formájában.
Érdekes,nem?
Ennek a jelenségnek a neve koprofágia. Van rá gyógyszer.
Nálunk is volt ilyen az egyik kutyámnál, akkor múlt el, amikor tápot váltottunk. Talán valami vitaminhiány okozza.
Oppá! Ezt nem is tudtam! Először arra gondoltam, hogy éhes és így akarja felhívni rá a figyelmet? :)
félkor szerintem adom neki az ebédet :)
Egyébként, ez a csirkebeles story valami fantasztikus :D Soha nem gondoltam volna! Nagyon örülök, hogy jól van a kutyád :)
Köszi a válaszokat!
Utolsó 11:13
A kutya tegnap óta van nálunk. Milyen vitaminokra lenne szüksége? Jövőhéten megyünk oltásra.
11.13-as vagyok.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__1872443-2-hon..
Ezt a kérdést is Te írtad ki?
Ha igen, akkor már meg is van a válasz. Nem jó tápot kapott eddig a tenyésztőnél. Ha van rá pénzed vegyél neki szuperprémium tápot, Acana, Royal Canin, Hill's, Orijen. Ezek azt hiszem a legjobbak. Mi amióta Joserát etetünk, ami még megfizethető számunkra, megszűnt az általad is említett probléma. Érdekes, hogy a 3 kutyánkból csak az egyik csinálta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!