Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Csivava vagy Német dog?

Csivava vagy Német dog?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kutyát szeretnék venni, de sajnos nem tudok választani két fajta közül. Csivava és német dog között vacillálok. Nem két hasonló fajtáról beszélünk az igaz, de mindegyikben megfogott valami, mint általában itt is jelen van a pro és kontra. Mindkettőjüknek tetszik a mérete, hogy az egyik nagyon kicsi a másik meg nagyon nagy.A csivavában tetszik, hogy akár ilyen kis hordozható kutyává válhat, csak félek attól, hogy netalántán túlságosan elkényeztetném és ilyen zakkant, sátáni kutyává válna. Nem tetszene az se, hogy mivel nőiesen öltözködöm és szőke a hajam, egyből egy olyan sztereotípiába kerülnék, hogy "Tipikus pláza-cica, aki szőke és még apró zsebkutyája is van." A német dogban az tetszik, hogy különleges, tekintélyt parancsoló,hisz errefelé nem sűrűn lehet látni ilyen gyönyörű jószágot, csak többen el akarnak rettenteni azzal, hogy ha az a kutya meglát valamit, vagy akár a fejébe vesz valamit akkor én a kis termetemmel meg nem állítanám. Összességében, nem tudok választani közülük, ebben kérném a segítségeteket : Csivava vagy Német dog?????

2011. jún. 7. 17:21
1 2 3
 11/21 anonim válasza:

Teljesen más a két kutya....

A Német Dog egy erős kutya aminek rengeteg mozgásra van szüksége és inkább kertesházba való ahol nagy a kert.

A Csivava pedig egy iciri-piciri öleb ami emeletes és kertesházba is egyaránt való és mindenhova magaddal viheted, ezzelszemden a Német Dog-ot nem.

Anyagilag pedig a Német Dog-nak rendeteg kutya kaja kell,ám nem kell azt hinni hogy a csivava olcsóbb mert lehet hogy nem eszik olyan sokat ,de a kis ruhácskák meg kozmetika köröbellül egyenlíti a költségeket a Német Dog-gal szemben.

Végülis neked kell dönteni!!!

2011. jún. 11. 15:48
 12/21 dora86 válasza:
Szia szerintem mindenképpen Német Dog-ot vegyél! Nekem volt egyszer egy Csivavám, olyan agresszív volt, hogy vissza is vittük. Amúgy a kistermetű kutyák sokkal agresszívabbak mint a nagyok! De harmadik kutyának tudom ajánlani a Labradorokat! Remélem segítettem!
2011. jún. 11. 15:59
 13/21 anonim ***** válasza:
egyértelmüen német dog
2011. jún. 11. 22:39
 14/21 anonim ***** válasza:
A csivavát semmi féle képen nem ajánlom gyerekek mellé! Szinte mindegyik nagyon agresszív!Bár nem néznék ki belőle, de egy igazi méregzsák.:)
2011. jún. 11. 22:52
 15/21 anonim ***** válasza:

Csivava... Én sem tartom kutyának.. kimondottam nem tetszik ez a fajta. Hallottam olyanról, hogy egymás után háromszor leharapta a gazdi orrát. Nem megfelelő neveléssel könnyen az ember fejére nőhet, mellesleg a legharapósabb kutyák egyike.xdd Komolyan mondom, lassan veszélyesebb mint egy kiképzett őrzőkutya.xd

A német dog mellett voksolok, szerintem nagyon gyönyörű kutyák. Biztos egy ilyen kutyát vettem volna, ha az agilityre való hajlamom nem lett volna ilyen erős.:)Igaz hozzá is érteni kell, mivel ekkora testű állatot azért nevelni kell. Persze ez a fajta a légynek sem ártana. :)

Ha ilyet veszel gondold át, hogy mennyit eszik, mozgásigény...stb. Ha tényleg rászánod magad erre a fajtára, akkor mindenképpen egy TENYÉSZTETT, TÖRZSKÖNYVES, CHIP-EL rendelkező, MINDENFÉLE ÖRÖKLETES BETEGSÉGEKRE SZŰRT SZÜLŐKTŐL vegyél kutyát. Nem olcsó mulatság, de egy kutya 10-15 évig veled lesz és nem mindegy, hogy egy agyonszaporított, beltenyésztett, mindenféle betegségekre hajlamos (sőt többször tapasztaltam, hogy a szaporított kutyák bolondok.. de nem a rossz nevelés miatt - nyilván az is közrejátszik - hanem azért, mert alapjáraton nincs rendben az agyával valami.. Hidd el nekem, egy kicsivel drágább, de tenyészett kutyával jobban jársz.:)) ha mégis csivavát választasz, rá is ugyanígy vonatkoznak ezek a "szabályok"

Sok sikert!

2011. jún. 11. 23:45
 16/21 anonim ***** válasza:

inkább a Dog. Az egyik barátom így jellemzi a csivavát: "anorexiás, remegő kis táskalakó dög"

De egyik sem igazán kutya. Kicsit (nagyon) természetellenes a méretük

2011. jún. 12. 00:02
 17/21 anonim ***** válasza:
Nekem van dogom, és inkább Scooby doo, mert igen félénk, de nagyon szófogadó, nem húz
2011. jún. 12. 00:04
 18/21 anonim ***** válasza:
90%
csivava vagy arany hörcsög .. csivava vagy degu ezeket megérteném hasonló kategória :D de csivava vagy német dog ?:D vegyél 1 német dogot és etesd csivavával XD
2011. jún. 12. 14:05
 19/21 anonim ***** válasza:

A német dog nehezen lesz vele 10-15 évig. Többen is írtátok. A csivava esetleg igen.

A német dogok nagyon hamar öregszenek. 8-10 év. Ennyire számíts. Fent említették, hogy tenyésztőtől vegyél. Ez nagyon fontos (csivavánál is egyébként, mert akkor tényleg egy kis idegbeteg jószágot kapsz mint az egyik válaszadó is, csak hát tenyésztőtől 150 legalább) mivel ez a fajta nagyon nagyra nő - értelemszerűen - izületi problémáik lehetnek. Emiatt fontos, hogy jó minőségű tápot kapjon legalább másfél éves koráig és mellé csonterősítőket. Nem jó lépcsőztetni őket.

Egy dog nem kis pénz. Ha mindent jól akarsz csinálni költened kell rá rendesen. Rájuk szokták mondani, hogy nem a kutya ára a durva, hanem az amit utána meg eszik :)

De egy nagyon jó döntés. Én ismerek személyesen nem is egy dogot. Imádni valóak. Kellő nevelést igényelnek az első perctől fogva. Nem szabad, hogy az elején elrontsd mert egy 80kilós "döggel" meggyűlhet később a bajod.

De sok sikert hozzá akármelyiket is választod :)

2011. jún. 12. 15:03
 20/21 anonim ***** válasza:
Első kutyának egyiket se ajánlom igazán
2011. jún. 12. 23:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!