Melyik fajtához passzolok?
1.jó házőrző(nem enged be idegeneket, jelez ha van vmi)
2.bírja a hosszú távú futást/sétálást
3.bírja a hideget
4.erős testalkatú közép/nagy méretű
5.nem hosszúszőrű
6.hűséges nem csavargós
7.engedelmes, okos
8.gazdája a mindene, erősen kötődik hozzá
A Rottweiler (nekem is volt, csak sanos elpusztult) az összesnek megfelel, csak a hosszútávú futást/sétálást nembírja (leglábbis az enyém nem bírta)
De mondjuk egy Magyar rövidszőrű vizsla mindegyiknek megfelel. Lehet hogy vékony, de attól még nagyon erős. Nekem jelenleg pont Rottweiler-Magyar rövidszőrű vizslám van.:) Szóval sztem a két fajta közül válassz :D
A nj.
Jó házőrző, bírja a futást ( engem biciklivel húzott, 16 km naponta megtettük oda vissza ), bírja a hideget közepes nagyságú, a nem ónémet juhinak nincsen hosszú szőre, hűséges, ha úgy neveled akkor nem fog csavarogni, engedelmes,és erősen fog hozzád kötődni, ha szeretettel türelemmel neveled.
A kau és a roti nem bírja a hosszú távú biciklivel futást. Esetleg még a labrador.
am. sztafford terriert semmiképp sem vegyél! ők kifejezetten NEM bírják a hideget! illetve bírni bírják, de a staffiknál gyakoriak a vese-problémák, ezért meleg helyen kell tartani őket késő ősszel,télen, és kora tavasszal!
a hideget általában egy rövid szőrű kutya sem szereti, szerintem válassz egy vizslát, mondjuk német vizsla, auvergnei vizsla, olasz vizsla... nagyon szépek, okosak, futást kifejezetten jól bírják, és télen nemkell bevinned a lakásba nehogy megfagyjon, elég neki egy takaros kutyaház, amelyet nem fúj át a szél :)
vagy pedig pásztorkutyát, de ezek között kevesebb a rövid-szőrű :) hogy mondjak pár példát: skót juhász, malinois, holland pásztor, kelpie, ausztrál pásztor, stb :)))
Szerintem ezeken belül mozogj :)
A nagyobb testű kutyáknak nem tesz jót a sok futás ( kau, és a molosszerek ). Nem bírja hosszú távon, sokkal hamarabb kifullad, és a csontjainak se tesz jót.
Ezt tapasztalatból írom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!