Mit tegyek? Sajnos engem és anyukámat elég rendesen átvertek. Vettünk egy kiskutyát 30e forintért azt álítota az ilető hogy yorkshire terier közben köze nincs ehhez a fajtához. Hozzá tenném elég régóta gyüjtögetük a pénzt hogy ilyen kutyink lehesen.
Majd biztosan jönnek ide okosabbak is nálam, de én úgy tudom nem tudtok már semmit tenni. Ragaszkodni kellett volna az adás-vételi szerződéshez. Mi sem írtunk ilyet mikor vásároltuk a yorkimat, de én maximálisan megbíztam a tenyésztőben. Neki bejegyzett kennelje van, 20 éve foglalkozik a kutyusokkal és mindenben segített amiben csak tudott.
Ha lenne egy ilyen szerződés akkor lehetne vele mit tenni, de ha nem tudtok róla semmit, akkor ezzel nem fog foglalkozni a rendőrség.
Így jártatok.....
Kutyát a mama mellől vásárol az ember minimum. Ha már nem tenyésztőhöz mentetek.
Remélhetőleg ti is azok közé fogtok tartozni, akik azt magyarázzák az embereknek, nem veszünk kutyát szaporítótól, piacról, kocsi csomagtartóból, stb.
Kizárólag akkor tehettek bármit, ha írtatok adásvételi szerződést.
Remélem a kutyus életét meg tudjátok menteni.
Nem véletlenül szoktuk azt javasolni, hogy megbízható helyről, tenyésztőtől, szerződéssel vegyen mindenki kutyát. Márpedig egy fajtatiszta yorkshire terrier 70-80 ezernél kezdődik.
Vegyetek Calo-pet pasztát, és abból adjatok neki. Ez egy vitamin és ásványi anyag bomba, ami talán egy kicsit felerősíti a kutyust, és az étvágyát is meghozza.
Nem tudok mást mondani, sajnálom. Nézz körül az expressz.hu - n, hogy milyen keverékeket árulnak úgy, mint yorki...aki ismeri a fajtát, azonnal látja a különbséget.
MAjd írd meg, hogy mi lett a kutyussal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!