Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet bajom attól, ha a...

Lehet bajom attól, ha a kutyámmal alszom és megpuszilom a fejét pl?

Figyelt kérdés
2009. márc. 18. 16:08
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

22/f!

Az, hogy csak az ágyamban alszom az ok, de, hogy csak ott is szeretkezhetek... De ez a te bajod. Minden esetre nem vagy túl fantáziadús ilyen fiatalon...:DDD

De most nem is ez a lényeg.

Az igaz, hogy nem higiénikus, ebben igaza van mindenkinek, aki így véli, én is így gondolom igazából, de sajnos rosszul szokott a kis ebem és ha elmegyek akkor meg nem látom mit csinál... Hiába takarom le az ágyat, akkor meg a takaróra fekszik rá...

Engem csak az a része érdekel, hogy egészségügyileg mi bajom származhat ebből. Oltva van rendesen, meg min. havonta fürdetem, közben mosom a lábát és 3 havonta féregtelenítem is.

A puszi meg olyan dolog, hogy a kint tartott kutyáinkat is nagyon szeretem, meg simizem, játszunk sokat, de őket, mivel nem olyan helyen töltik a napjaikat, mint a szobaebem, nem puszilnám meg én sem... Pedig nem szeretem őket sem kevésbé!!!

A párom sem nagyon van oda attól, hogy ennyire el van eresztve a kutya nevelés ügyileg, de értem belemegy. Illetve eleinte csak értem tette, mára már nem vagyok ebben biztos...:D

2009. márc. 18. 18:58
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém csak akkor jöhet fel az ágyra ha nincs megvetve. A tiszta ágynemű tabu neki. Nem esztétika meg mindenféle baromságok miatt, csak mert kint meghempereg ki tudja miben, vizes ronggyal meg hiába mosom le a tappancsát az nem szedi le a koszt. Egyébként puszilkózni szoktunk, nem is keveset:) A kutya igen is ágyba való, csak a kinti kosz nem!
2009. márc. 18. 18:58
 13/33 A kérdező kommentje:

Hát igen...

Minden táborból vannak itt tagok!

Köszi annak , aki nem szól meg!

2009. márc. 18. 19:02
 14/33 anonim ***** válasza:
80%

Én nem téged szóltalak meg, csak tudod itt oylan is kifejtheti a véleményét, aki nem ért egyet Veled. Nem nem csak az ágyban lehet szeretkezni, ne féltsd a fantáziámat, nem kell szerintem :) ! Én akkor is azt mondom a kutya nem az ágyba való, mint ahogy más sem fekszik bele pl abban a ruhában az ágyba amiben dolgozott napközben.

22/f

2009. márc. 18. 20:29
 15/33 anonim ***** válasza:
49%
Jaj és bocs, de aki egy ilyen miatt dobna egy fiut, az elég önző alak. Mi a baj azzal ha valakinek ez nem tetszik? Annyi joga van neki is egy kapcsolatban "nem tetszést kinyilvánítani", mint Neked. Ilyen önző csajjal hozna össze az élet tuti dobnám :P !
2009. márc. 18. 20:31
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
nem veled van a gond,én nem azt mondtam,de!van ugye a 2kutyusom,van egy párom,ha esetleg nem maradnánk együtt,és megismerkednék valakivel,és elkezdené fikázni,h ez lyen meg olyan,már egyből nem is szipmi a pasas,mert ha a kutyáimat szidják,azzal vérig lehet sérteni.ha megfordítjuk a dolgot:mit szól a kutya,h eddig feljöhetett,mostmár nem?ez nem kis törés szerintem a kutyának.amikor megkaptam az első kutyát,én se akartam,h ágyba aludjon,de mivel egyterű kisházunk van,nem tudtam becsukni a szobaajtót,és a párom ha éjszakás volt,nem tudott nppal aludni,csak akkor volt csönd ha az ágyon volt.először csak lábnál,aztán fokozatosan ma már mondom a fejünkön alszanak szinte.és szerintem nem vagyok önző,csak a kutyáim az életeim!tudom,már beteges,de ez van!
2009. márc. 18. 20:38
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Igen, lehet! Teljesen függetlenül attól, hogy oltva van-e vagy sem! Egyébként milyen oltásokra gondoltok? Mert kombinált esetében semmi olyan ellen nem kap oltást, ami emberre veszélyes lenne. Természetesen a veszettségi kivétel.

A legfőbb probléma a férgesség. hiába van a kutya rendszeresen féreghajtva, vannak olyan férgek, amikre célirányos szer kell, nem megfelelő a "normál" tabletta.

Ezek a férgek az ember szervezetében ugyanúgy élősködnek, ráadásul a durvább férgek a májban, és akár a szívben is megélnek. Egy utcára kijáró kutya esetében sem lehet kimondani, hogy féregmentes. A tabletta beadását követően máris visszafertőződhet, tehát akár fél évig is lehet puszit adni a férges kutyának, mire megint pár napig mentes lesz bizonyos férgektől.

A másik, ami szerintem vészes, az az, amikor a fenekét és a nemiszervét nyalogatja. Nem hiszem, hogy minden gazdi fertőtleníti és mossa a kutya száját.

Tehát, amikor a kutya kint jár az utcán és leteszi az orrát, attól fogva bármilyen betegséget, férget el lehet tőle kapni.Én imádom a kutyáimat, de a puszilgatásukat és az egy ágyban alvást kihagyom. Persze velem is előfordult, hogy lehajoltam és belenyalt az arcomba, megnyalta a számat, de amikor csak lehet ezt kerülöm és nem is enegedem nekik.

Az egy ágyban fekést pedig úgy lehet korlátozni, hogy csak akkor jöhet fel, ha a gazdi megengedi. Nekünk van külön pléd, amire fekhetnek, ezt terítem az ágyra (nem az ágynemüre), és felhívom. Hívás, engedély nélkül nem fekhet fel.

2009. márc. 18. 21:08
 18/33 A kérdező kommentje:

Értettem, de én már nem nagyon hiszem, hogy erről le tudnám őt szoktatni, pedig szeretném...

Vannak esetleg erre is tippek?:D

22/f! Ok, nem féltelek! Köszi, hogy nem sértésnek vetted, mert nem is annak szántam!:)

2009. márc. 19. 13:33
 19/33 anonim ***** válasza:
Szerintem ha be van oltva es tiszta nem lehet semmi bajod tole, en is megszoktam puszilni a bullterrierem fejet ha tegyuk fel tobb napig nem latom , lehet , hogy masok szerint ez nem normalis dolog de ez engem nem erdekel. Mondjuk engem is zavarna lehet ha egy nagyon hosszu szoru kutya aludna az agyamba es reggel szorszalakkal ebrednek a szajamba ... Ez izles kerdese is
2009. márc. 19. 20:36
 20/33 anonim ***** válasza:
50%

21:08 vagyok!

Azt áruljátok el nekem, hogy milyen oltásra hivatkoztok, amikor azt írjátok, ha be van oltva, akkor nem lehet baj?

Elég tájékozott vagyok a témában, és egyetlen oltás van, ami emberre is vonatkozik, ez pedig a veszettségi.

Úgy tudod megtanítani neki, hogy ne menjen az ágyra, hogy leteszed onnét, és rászólsz. Ha nem vagy otthon, az nehezebb eset, de ha nem az ágyneműre fekszik, hanem a letakart ágyra, akkor nem tragédia.

2009. márc. 19. 21:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!