Lehet bajom attól, ha a kutyámmal alszom és megpuszilom a fejét pl?
22/f!
Az, hogy csak az ágyamban alszom az ok, de, hogy csak ott is szeretkezhetek... De ez a te bajod. Minden esetre nem vagy túl fantáziadús ilyen fiatalon...:DDD
De most nem is ez a lényeg.
Az igaz, hogy nem higiénikus, ebben igaza van mindenkinek, aki így véli, én is így gondolom igazából, de sajnos rosszul szokott a kis ebem és ha elmegyek akkor meg nem látom mit csinál... Hiába takarom le az ágyat, akkor meg a takaróra fekszik rá...
Engem csak az a része érdekel, hogy egészségügyileg mi bajom származhat ebből. Oltva van rendesen, meg min. havonta fürdetem, közben mosom a lábát és 3 havonta féregtelenítem is.
A puszi meg olyan dolog, hogy a kint tartott kutyáinkat is nagyon szeretem, meg simizem, játszunk sokat, de őket, mivel nem olyan helyen töltik a napjaikat, mint a szobaebem, nem puszilnám meg én sem... Pedig nem szeretem őket sem kevésbé!!!
A párom sem nagyon van oda attól, hogy ennyire el van eresztve a kutya nevelés ügyileg, de értem belemegy. Illetve eleinte csak értem tette, mára már nem vagyok ebben biztos...:D
Hát igen...
Minden táborból vannak itt tagok!
Köszi annak , aki nem szól meg!
Én nem téged szóltalak meg, csak tudod itt oylan is kifejtheti a véleményét, aki nem ért egyet Veled. Nem nem csak az ágyban lehet szeretkezni, ne féltsd a fantáziámat, nem kell szerintem :) ! Én akkor is azt mondom a kutya nem az ágyba való, mint ahogy más sem fekszik bele pl abban a ruhában az ágyba amiben dolgozott napközben.
22/f
Igen, lehet! Teljesen függetlenül attól, hogy oltva van-e vagy sem! Egyébként milyen oltásokra gondoltok? Mert kombinált esetében semmi olyan ellen nem kap oltást, ami emberre veszélyes lenne. Természetesen a veszettségi kivétel.
A legfőbb probléma a férgesség. hiába van a kutya rendszeresen féreghajtva, vannak olyan férgek, amikre célirányos szer kell, nem megfelelő a "normál" tabletta.
Ezek a férgek az ember szervezetében ugyanúgy élősködnek, ráadásul a durvább férgek a májban, és akár a szívben is megélnek. Egy utcára kijáró kutya esetében sem lehet kimondani, hogy féregmentes. A tabletta beadását követően máris visszafertőződhet, tehát akár fél évig is lehet puszit adni a férges kutyának, mire megint pár napig mentes lesz bizonyos férgektől.
A másik, ami szerintem vészes, az az, amikor a fenekét és a nemiszervét nyalogatja. Nem hiszem, hogy minden gazdi fertőtleníti és mossa a kutya száját.
Tehát, amikor a kutya kint jár az utcán és leteszi az orrát, attól fogva bármilyen betegséget, férget el lehet tőle kapni.Én imádom a kutyáimat, de a puszilgatásukat és az egy ágyban alvást kihagyom. Persze velem is előfordult, hogy lehajoltam és belenyalt az arcomba, megnyalta a számat, de amikor csak lehet ezt kerülöm és nem is enegedem nekik.
Az egy ágyban fekést pedig úgy lehet korlátozni, hogy csak akkor jöhet fel, ha a gazdi megengedi. Nekünk van külön pléd, amire fekhetnek, ezt terítem az ágyra (nem az ágynemüre), és felhívom. Hívás, engedély nélkül nem fekhet fel.
Értettem, de én már nem nagyon hiszem, hogy erről le tudnám őt szoktatni, pedig szeretném...
Vannak esetleg erre is tippek?:D
22/f! Ok, nem féltelek! Köszi, hogy nem sértésnek vetted, mert nem is annak szántam!:)
21:08 vagyok!
Azt áruljátok el nekem, hogy milyen oltásra hivatkoztok, amikor azt írjátok, ha be van oltva, akkor nem lehet baj?
Elég tájékozott vagyok a témában, és egyetlen oltás van, ami emberre is vonatkozik, ez pedig a veszettségi.
Úgy tudod megtanítani neki, hogy ne menjen az ágyra, hogy leteszed onnét, és rászólsz. Ha nem vagy otthon, az nehezebb eset, de ha nem az ágyneműre fekszik, hanem a letakart ágyra, akkor nem tragédia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!