Beszélni szoktam a kutyámhoz. Szerintetek zakkant vagyok?
Nyugi, nem szokott válaszolni! :D
Már kb 3 éve, kölyökkora óta megvan a kutyám, Melinda (nőstény németjuhász) és nagyon jó "barátnők" vagyunk. :)
Nem tudom megállni hogy ne beszéljek hozzá, néha csak úgy félszavakat, néha elmondom neki mi volt velem a suliba, ilyenek...
Mikor beszélek hozzá mindig rám néz, néha vakkant egyet kettőt. Nagyon jó hallgatóság. :)
Nem tartom magam antiszociálisnak, eljárok bulizni, jó a kapcsolatom a szüleimmel, pasimmal, barátnőimmel is mindent meg tudunk beszélni.
Mikor sétálni viszem Melindát látom az embereken hogy flúgosnak néznek, hogy beszélek hozzá, de legutóbb elkísért a barátom, az egyik barátnőm és az ő pasija, és hirtelen elfeledkeztem magamról mikor inni adtam Melindának, megkérdeztem szomjas e? meg "ugye milyen kur*a meleg van Melcsi?" meg ilyenek... totál zakkantnak néztek.
Szerintetek is le kéne szoknom róla hogy beszélek hozzá?
szia!
Én is beszélek a mudimhoz, és komolyan megérti! Olyan kis okos pofival néz rám! Pl meleg volt, kinn állt a napon. mondom neki, hogy ne melegítsd magad, menj az árnyékba! Meg fogsz főni a napon! Erre felállt, és bement az árnyékba, ott lefeküdt. Most mondd azt, hogy nem érti! Dehogynem! 1.5 éves mudi.
más: egyszer régebben, mikor még a spánielem és a beaglem volt meg, hazaértünk apámmal. Én hamarabb értem hátra, köszöntem is a kutyiknak, hogy sziasztok. Apám hátraért, azt mondta: "azt hittem, van itt valaki"
Nekem a 2 kutya is "valaki" volt.
Én is mindig beszéltem a kutyámhoz. Sétánál viccesen jött ki néha: "jmeleg van mi, tündérbogárkám? Na várjál, bevizezem a fejed, jó, muci?". Ő egy 60 kilós kau volt, az emberek meg csak néztek :).
Ha kinn ültünk a kertben és beszélgettünk, egy csomószor megkérdeztük a kutyát, hogy te mit gondolsz? (Mint a miniszterelnökös kommentelő.)
Szerintem ez nem flúgosság, ha nem is érti a szavakat, a hangsúlyt, a vele járó érzelmeket, kisugárzást, energiaszintet nagyon is. Ezenkívül a beszélgetés kommunikáció, interakció, foglalkozás - magyarán egy jó dolog. Sokkal jobb, mintha csóri jószág egész nap kinn bambulna a kertben egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!