Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Állatkínzás, mit lehetne lépni?

Állatkínzás, mit lehetne lépni?

Figyelt kérdés
Szóval az utcánkban van egy kertesház, és hozzá tartozik egy kisebb szántóföld féleség, amit az utcától egy kerítéssel választottak el, de van egy 2 méteres rész, ahol nincs. Ide raktak egy Shar-pei kutyát, rossz körülményekkel. Kb 1 méteres láncon van, szó szerint vastag sárban, van egy szakatt ól mellette, ami előtt egy akkor pocsolya van, hogy szerintem elmerülne benne a kutya, de az ól sem az a rendes ól, hanem félig tetővel rendelkező bádog. Tudom, vannak ennél szörnyebb körülmények között lévő kutyák, de ezt sem lehet megengedni. Szinte rossz nézni, hogy a kutya visszanéz a bús tekintetével. Gondolom nem kell mondani, hogy melyik etnikum tulajdona, baj nincs velük, de minden nap arra járunk autóval, így nem akarunk balhét. Még nem volt lehetőségem, de most rajta vagyok, hogy lefotózzam. Ha ez meglesz, hova fordulhatnék a kutya érdekében, engem nem érdekel, hogy hogy büntetik meg őket, csak a kutyával legyen valami. Rendőrséget nem akarom bevonni, sajnos a magyar igazságszolgáltatás nulla, bár gondolkodtam, hogy egy névtelen bejelentés talán segítene, de kitudja. Vélemény?
2011. jún. 3. 08:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Keresd az Állatvédőrséget, ők a rendőrökkel együtt vonulnak ki ha szükséges (és nekik tényleg segítenek, vittek már el bilincsben "gazdit"). Mindent írj le nekik pontosan, címet, mindent. Ha nem találod az elérhetőségüket (most így hirtelen nekem se ment), írd meg nekem priviben és továbbítom nekik.
2011. jún. 3. 10:28
 12/14 anonim ***** válasza:

Próbálj meg írni a Shar-Pei fórumba ( [link] hátha tudnak segíteni. Az a helyzet, hogy sem a rendőr, sem az állatvédők nem nagyon tudnak segíteni, előbbi azért mert nem érdekli, utóbbi azért mert nincs kapacitása, ráadásul ő is ugyanolyan magánszemély, mint te. Nincs hatósági jogköre. kobozni nem tudnak, csak szép szóval meggyőzni, hogy mondjanak le a kutyáról, de ugya annak meg csak akkor van értelme, ha aztán lesz hova tenni.

Tehát először is keresni kellene neki befogadót (ideiglenes is jó) és utána valahogy (mondjuk két üveg pálinkával) rávenni őket, hogy mondjanak le a kutyáról hivatalosan.

2011. jún. 3. 12:01
 13/14 kutyák és macskák ***** válasza:
100%

A helyi jegyzőhöz ha jelented az esetet köteles kimenni, jegyzőkönyvet készíteni, oltásokat és a tartás körülményeit ellenőrizni. Amennyiben hiányosság esete áll fenn, felhívja az állattartó figyelmét rá, és rövid időn belül pótolnia kell (max. egy hét, ha a kerítés hiányos egy nap!).

Amennyiben ezt nem teszi meg abban az esetben az állat elkobzásra kerül. És a jegyzőnek van hatásköre, és joga (kötelessége)az állattartás körülményeit bejelentés alapján ellenőrizni. A bejelentést teheted írásban, vagy telefonon névvel, név nélkül, de a kutya tartás helyét és a gazdája lakcímét és lehetőleg a nevét is nevét hibátlanul kell megadni. Ha a neve nem ismert akkor a jegyzőnek kell kinyomoznia, de ez is idő! Én már fordultam jegyzőhöz hasonló eset miatt, és a kutyát elkobozták.

2011. jún. 3. 12:37
 14/14 anonim ***** válasza:
Igen, csak ezzel az a baj, hogyha elkobozzák, akkor lealtatnak egyet a gyepin, akinek a helyére kerül, aztán ahogy jön a következő lealtatják őt is. Esélytelen főleg vidéki gyepikről életben kikerülni sajnos. Így meg a kutyán nem segítettél semmit.
2011. jún. 3. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!