Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Állatkínzás, mit lehetne lépni?

Állatkínzás, mit lehetne lépni?

Figyelt kérdés
Szóval az utcánkban van egy kertesház, és hozzá tartozik egy kisebb szántóföld féleség, amit az utcától egy kerítéssel választottak el, de van egy 2 méteres rész, ahol nincs. Ide raktak egy Shar-pei kutyát, rossz körülményekkel. Kb 1 méteres láncon van, szó szerint vastag sárban, van egy szakatt ól mellette, ami előtt egy akkor pocsolya van, hogy szerintem elmerülne benne a kutya, de az ól sem az a rendes ól, hanem félig tetővel rendelkező bádog. Tudom, vannak ennél szörnyebb körülmények között lévő kutyák, de ezt sem lehet megengedni. Szinte rossz nézni, hogy a kutya visszanéz a bús tekintetével. Gondolom nem kell mondani, hogy melyik etnikum tulajdona, baj nincs velük, de minden nap arra járunk autóval, így nem akarunk balhét. Még nem volt lehetőségem, de most rajta vagyok, hogy lefotózzam. Ha ez meglesz, hova fordulhatnék a kutya érdekében, engem nem érdekel, hogy hogy büntetik meg őket, csak a kutyával legyen valami. Rendőrséget nem akarom bevonni, sajnos a magyar igazságszolgáltatás nulla, bár gondolkodtam, hogy egy névtelen bejelentés talán segítene, de kitudja. Vélemény?
2011. jún. 3. 08:41
1 2
 1/14 anonim válasza:

Hát vagy elkapod a tulajt egy mézes szép estén, és sz@rrávered, vagy rászarsz egy lapátra, és odateszed éjjel az ajtójuk elé.

Így ugyan nem biztos, hogy érzékelik az ok-okozati összefüggést, de a becsöngetsz, és udvariasan érdeklődsz verzió gondolom nem túl célravezető...

2011. jún. 3. 08:45
 2/14 anonim ***** válasza:
sajnos az a helyzet, hogy amíg nem folyik a kutya vére, senki nem fog vele foglalkozni. neked kellene beszélned velük, bár a sötét bőrük miatt valszeg az agyuk is olyan sötét hogy nem fog eljutni a tudatukig, vagy ha mégis le fogják sz@rni
2011. jún. 3. 08:59
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Facebook,Radikális Állatvédelem nevű felhasználónak elküldöd a képeket.
2011. jún. 3. 09:02
 4/14 anonim ***** válasza:
54%

asszem már nálunk is alakult nemrég olyan állatrendőrség, mint jenkiknél. én azért megpróbálnám a rendőröket, vagy valamilyen állatmenhellyel felvenni a kapcsolatot, hogy mit tudnak tenni.

ez a beszélj velük nem lesz célra vezető, csak ha beszaratod őket, hogy sittre vághatják a pereputtyot, még ha nem is igaz.

az erőszak és célozgatás szintén nem helytálló, mert úgyse értik, miért.

2011. jún. 3. 09:05
 5/14 anonim ***** válasza:

Szomoruan olvasom amit irtal,tudom milyen erzes lehet ezt a kutyust nap mint nap latni,itt nallunk a varosban is ugyan ez a helyzet,es senki nem torodik semmivel,hidegek az emberek:(((A mult heten szemtanuja voltam ahogy a gazda a kutyajat uti agyon egy lapattal:(((azt hittem megszakad a szivem,kihivtuk az allatmenhelyet,epp h meg tudtak menteni,mar a nyelve is meg volt dagadva a kutyusnak,borzaszto latvany volt:(((Nallunk alig van 1menhely,es az is nagyon szegeny korulmenyek kozott mukodik,most ugy van h bezarjak,mert nincs tamogatoja,el akarnak altatni tobb mint 100kutyat.Senkit sem erdekel,immunisak az emberek,mindenki csak a fajtiszta kutyakat szereti,de ennek az lesz a vege,h ma holnap fajtiszta kutyakat loknek utcara.Ne haragudj h eloszor is nem a kerdesedre valaszoltam,csak kijott belomem ez a dolog.

En a te helyedben ,megprobalnam elengedni a kutyat,lehet jobb lenne neki ha kobor kutya lenne,minsem h ijen gazdaja legyen:(((lehet hujeseg amit mondok,de minallunk a varosban van sok kobor kutya,es kukakbol esznek,meg mi tombhazban lakunk,es ott is van 3kutyus akiknek enni szoktunk adni minden nap,es szabadon vannak,es boldogabbak mint valami idiota allatkinzoval.Vagy a menhelyet kene folhivni,es azok hatha tudnanak csinalni valamit,kotelezni a fazdit,h legalabb hosszabb lancon tartsa a kutyajat.Remelem sikerul valahogy megoldjad a helyzetet,de szerintem segits a kutyusnak,lehet h te vagy neki az utolso megmentoje,ugy mint ahogyan en is voltam annak a szegeny paranak akit agyon akartak verni:(

2011. jún. 3. 09:19
 6/14 anonim ***** válasza:

próbáld meg a rendőrséget, mert ki kell menniük ilyen esetben is. pont ezzel a területtel foglalkozom és a mi megyénkben már kimennek intézkedni. A fotó jó ötlet. De arra vigyázz, hogy akit feljelentesz ne tudja meg, hogy Te voltál, mert ez a népség bosszúálló.

Esetleg még az állatvédőknél próbálkozhatsz.

sok sikert!

2011. jún. 3. 09:22
 7/14 anonim ***** válasza:

Az ilyen primitív köcsögökre CSAK az erőszak hat.Ugye nem gondoljátok komolyan,hogy bárki,bármilyen hatóság lépni fog az ügyben?Ennél durvább állatkínzásoknál se csinálnak semmit még véletlenül se.

Állatrendőrség?Velük csak az a baj,hogy az égvilágon semmi jogi hatáskörük nincs,a rendőröket kísérgethetik,aztán ennyi.Még az sincs megoldva,hogy hova tegyék a hatóság által elkobzott állatokat.99%-uk a helyi gyepire kerül,ott aztán legtöbbször annyi is nekik.

Jó lenne már elfelejteni az Animal Planet rózsaszín nyálat fröcsögő hülye műsorait!Ez nem Amerika vagy Anglia,ez Abszurdisztán.Ébredjetek már fel!

2011. jún. 3. 09:25
 8/14 anonim ***** válasza:
És főleg cigányok ellen nem fognak fellépni.Még akkor sem teszik,ha tisztességes magyar embert bántalmaznak a fekete retkek,majd pont egy kutya miatt fognak lépni,mi?
2011. jún. 3. 09:27
 9/14 anonim ***** válasza:

Az önkormányzatnál és a rendőrségnél bejelentést kell tenni.

Van több civil állatrendőrség kezdeményezés, őket is érdemes megkeresni. Ők is ugyanolyan civil emberek, mint te, csodát nem tudnak tenni, de több tapasztalatuk van az ilyen ügyekben. Pl. Mentsvár szolgálata, budapesti állatmentők, tetovált állatmentők, Csillagszem szolgálata, Cerberos állatvédőrsége.

2011. jún. 3. 09:28
 10/14 anonim ***** válasza:
a rendőrségre teljesen feleslegesen megy. nem fogja érdekelni őket. kimennek aztán visszamennek. csókolom.
2011. jún. 3. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!