Nem tudtok olcsón westi kiskutyát? Meglepetés lenne. Lehetőleg Szabolcs megyébe. Neme nem számít
Kérdező a válaszaiban már bizonyságot tett hihetetlen intelligenciájáról és jó neveléséről :)
Kérdésre válaszolva:kis utánajárással tudsz tenyésztőtől elfogadható áron venni olyan FAJTAtiszta kiskutyát,aki egészséges,de kiállításra,tenyésztésre valamiért nem alkalmas.
Szabolcsban is épp elég szaporító van,vigyázni kell,nehogy "westienek látszó élőlényt"vegyél.
1: Nincs olyan hogy szerelem első látásra, egy kutyusba, csak a fajtába, és aki ajándékba viszi, biztos tudja hogy a másik milyen kutyusra vágyik. Én sem tudtam elmenni megnézni a kutyuskát mikor lefoglaltam, sőt egy ismerősöm hozta el, mert neki volt ingyen a vonat és a fél országon át kellett érte utazni, de nagyon imádom és számomra ő a tökéletes.....
2: Mi számít olcsónak, szerintem 60000ft alatt nem érdemes Westie-t venni. Régen én is felháborodtam eszen, de hidd el nekem szegények nagyon túl vannak tenyésztve és mivel az őseik albínók és sajnos a második világháború utána nagyon kevés tenyészállat maradt sok a genetikai betegség, 90% allergiás (ezt figyelembe kell venni) és rengeteg az epilepsziás kutyuska is, ezért érdemes ténylegesen törzskönyves szülőktől venni, és megadni egy bizonyos árát érte. (rosszul hangzik de behozza a ráfordított pénzt, és sem ő sem a gazdi nem fog szenvedni)
3: Nézz szét kutyás újságokban, ott nagyobb az esély hogy aki normális hirdetést kifizeti normális tenyésztő is, és van amikor nagyobbacska (4-5 hónapos) kutyusokat olcsóbban adják, legtöbb esetben azért marad ott mert aki megígérte hogy megveszi mégsem ment érte.....
Épp most,ma öltek meg az Illatos úti sintértelepen egy gyönyörű 5 éves westi kant,miután végigharapta az egész családot.Fél éves kora óta terrorizálta a "gazdikat".
Na ezért kell vigyázni az olcsó szaporítós kutyákkal.
Egyáltalán nem biztos, hogy a hiba a kutya származásában volt! Nem kellene ezt olyan nagyon tutira állítani! Valószínűbbnek tartom, hogy elkényeztették, nem nevelték! Igaz én sem, de te sem a kérdésre válaszoltál, csak okoskodsz, elméleteket gyártasz valamiről, amiről nem vagy teljesen képben, mert nem ismered a részleteket!
Amúgy pedig sehol nincs teljes garancia a kutya egészségére, mert nem is lehet. Százalékos arányok lehetnek az betegségek előfordulását illetően, de aki azt állítja, hogy a szaporító kutyája 100%-ban beteg, a tenyésztőnél pedig erre 0% az esély, az hazudik, de még mekkorát!
Jó legyen igazad, de akkor sem helyes általánosítani. Mondom én, akinek már több kutyája volt életében törzskönyvvel, tenyésztőtől. Voltak gondok az egészségüket illetően.
1. szuka, sosem tüzelt (élt 6 évet)
2. örökletes légzési rendellenesség (élt 1.5 évet)
A legegészségesebb kutyánkat egy piacon vettük, nem volt eltervezve. A fiam meglátta és addig kérlelt könnyes szemmel, amíg megvettem. A kutyus most 6 éves, makk egészséges, állatorvos évente egyszer látja.
Ilyen is van. Ezek pusztán tények, személyes tapasztalatok, nem állásfoglalás ide vagy oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!