Szeretnék egy kutyát, de még sosem volt, lenne pár kérdésem? Többi lent
Ilyen körülmények közé hoznátok kutyát? Milyet?
70 nm lakás két erkélyjel, lift van, hárman lakunk a 1,5 éves kisfiunkkal. Én egyelőre itthon vagyok, de egy év múlva vissza kell mennem dolgozni. A sétáltatásra kb. én lennék, mert ha esik a hó, eső, hideg van, a párom nem lenne hajlandó levinni, én igen. Orvosra, ellátásra pénz lenne.
Mit gondoljak még át?
Kedves kérdező!
Én személy szerint semmilyen körülmények között sem ajánlom számodra a kis termetű törpeterroristákat.
Sokkal inkább a közepes és nagytesű fajtákra gondolok.
Továbbá kisgyerek mellé nem szerencsés ismeretlen előéletű kutyát hozni.
Mindenféleképpen fél év alatti kölyköt szerezzél, nyugodt vérmérsékletűt.
Nos a kisebeknek jók a pittek és a staffik is, de ezek olyan kis hiperaktív energiabombák és nagyon nagy előnyük, hogy a gyerek kitaposhatja a belüket és még élvezik is.
Ugyan ez elmondható a boxerról, örző-kisérő kutyákról is. Nem ajánlom kezdő családi kutyának a spánieleket, juhászkutyákat, feladatorientált kutyákat. Ezeknél a családtagra történő támadás valószínüsége nagyon is reális.
Tehát, ha választasz, akkor légy tekintettel a gyerekre.
-Mennyit tudsz vele foglalkozni, kutyás közösségbe járni.
-Mennyit tudod mozgatni.
-Kialakításában mennyire volt előtérben az, hogy embercentrikus legyen.
-Szükséges legyen e, hogy a gyereket megvédje.
-STB.
Sok sikert a választáshoz!
tegnap 11:39
Szió, nagytestű azért van kizárva (főleg ezek a viszonylag erős testfelépítésű kutyák, amiket említesz), mert ha valamit eltökölök vagy behülyül valamitől, nagyon jó, ha a 65 kilómmal el tudok bánni vele. Nem én akarom bántani, de ha nekiugrik bármelyik a fiamnak, nem örülnék neki, ha egy pitt lenne vagy egy boxer...
a pitnél emberszeretőbb kutya kevés van a világon...
ettől függetlenül én sem ajánlanám, de nem a gyerekek miatt, hanem mert még tapasztalatlanok vagytok kutyázás terén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!