Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretnék egy kutyát, de még...

Szeretnék egy kutyát, de még sosem volt, lenne pár kérdésem? Többi lent

Figyelt kérdés

Ilyen körülmények közé hoznátok kutyát? Milyet?

70 nm lakás két erkélyjel, lift van, hárman lakunk a 1,5 éves kisfiunkkal. Én egyelőre itthon vagyok, de egy év múlva vissza kell mennem dolgozni. A sétáltatásra kb. én lennék, mert ha esik a hó, eső, hideg van, a párom nem lenne hajlandó levinni, én igen. Orvosra, ellátásra pénz lenne.

Mit gondoljak még át?

2011. jún. 2. 22:36
1 2 3
 21/25 D.O.81 ***** válasza:

Kedves kérdező!

Én személy szerint semmilyen körülmények között sem ajánlom számodra a kis termetű törpeterroristákat.

Sokkal inkább a közepes és nagytesű fajtákra gondolok.

Továbbá kisgyerek mellé nem szerencsés ismeretlen előéletű kutyát hozni.

Mindenféleképpen fél év alatti kölyköt szerezzél, nyugodt vérmérsékletűt.

Nos a kisebeknek jók a pittek és a staffik is, de ezek olyan kis hiperaktív energiabombák és nagyon nagy előnyük, hogy a gyerek kitaposhatja a belüket és még élvezik is.

Ugyan ez elmondható a boxerról, örző-kisérő kutyákról is. Nem ajánlom kezdő családi kutyának a spánieleket, juhászkutyákat, feladatorientált kutyákat. Ezeknél a családtagra történő támadás valószínüsége nagyon is reális.

Tehát, ha választasz, akkor légy tekintettel a gyerekre.

-Mennyit tudsz vele foglalkozni, kutyás közösségbe járni.

-Mennyit tudod mozgatni.

-Kialakításában mennyire volt előtérben az, hogy embercentrikus legyen.

-Szükséges legyen e, hogy a gyereket megvédje.

-STB.

Sok sikert a választáshoz!

2011. jún. 3. 11:39
 22/25 anonim ***** válasza:
A menhelyeken ismerik a kutyákat... megmondod h gyerek mellé kell és a legmegfelőbbet fogják adni, ajánlom a noét, az nagyon jó otthon, biztos tudnak adni neked megfelelő kedvencet!!
2011. jún. 3. 15:17
 23/25 A kérdező kommentje:

tegnap 11:39

Szió, nagytestű azért van kizárva (főleg ezek a viszonylag erős testfelépítésű kutyák, amiket említesz), mert ha valamit eltökölök vagy behülyül valamitől, nagyon jó, ha a 65 kilómmal el tudok bánni vele. Nem én akarom bántani, de ha nekiugrik bármelyik a fiamnak, nem örülnék neki, ha egy pitt lenne vagy egy boxer...

2011. jún. 4. 11:21
 24/25 anonim ***** válasza:

a pitnél emberszeretőbb kutya kevés van a világon...

ettől függetlenül én sem ajánlanám, de nem a gyerekek miatt, hanem mert még tapasztalatlanok vagytok kutyázás terén.

2011. jún. 4. 14:20
 25/25 A kérdező kommentje:
Igen én is így értettem :)
2011. jún. 5. 08:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!