Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit jelent az ha egy törzsköny...

Istvan82 kérdése:

Mit jelent az ha egy törzskönyvbe belepecsételik, hogy a szülő nem rendelkezik az előírt minősítéssel?

Figyelt kérdés
2 hét múlva vásárolok egy igen drága törzskönyvezett kutyust. A tenyésztő megmutatta a szülők törzskönyvét(a kicsié még folyamatban van) és az egyikbe az volt pecsételve hogy nem rendelkezik az előírt minősítéssel. Azt mondta ez azért van mert nem vitte el tenyésszemlére. Azt akarom még tudni hogy ez a későbbiekben hátrány lesz e nekem pl amikor én is meg akarom kérni a későbbi kiskutyákra a törzskönyvet.
2011. jún. 1. 08:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
64%

Tenyésztők vagytok, de SEMMIT nem tudtok...

Ha ez van szóról szóra pontosan belepecsételve a törzskönyvébe valamelyik szülőnek: " A SZÜLŐ NEM RENDELKEZIK AZ ELŐÍRT MINŐSÍTÉSSEL", ez azt jelenti, hogy felülbélyegzett a törzskönyve (ami semmi másban nem különbözik a sima törzskönyvtől, csak annyira, hogy 5500Ft helyett 9000Ft-ot pengetsz ki darabjáért a MEOE-nak).

Ez két okból lehetséges:

1.) Az ő egyik szülőjét nem vitték el tenyésszemlére, ezért, ezt a törzskönyvön feltüntetik, de neki még attól ugyan úgy meglehet a tenyésszemléje, is kiállításokon is szerepelhet, lehet vele tenyészteni, és a többi...

2.) Vagy az ő egyik szülője megbukott a tenyésszemlén (az nem volt tenyésztésbe vonható, de attól még a szülője a kiskutyának lehet jó).

Én tudom mit beszélek, a kennel alapító szukám felülbélyegzett törzskönyves, 6 ország championja, 3 alom anyja.

Ha egy kutya hibás, attól ugyan úgy lehet mindkétfajta törzskönyve. Megbuktatják a tenyésszemlén, de 1 év múltán újra próbálhatja. Ha megbukik, a kölykei akkor is kaphatnak törzskönyvet, ők is felülbélyegzettek lesznek, mert nem rendelkezik az előírt minősítéssel.

Lehet attól még a kutya és a kennel jó, lehet, hogy éppen lekésték a tenyésszemlét. Kérdezz rá az okára. Melyik kennelről van szó? Van honlapja? Mennyit kérnek a kölyökért?

Kit nem vitt el tenyésszemlére? A szülőnek a szülőjét? Ha a szülőnek nincs szülője, a kölyöknek is felülbélyegzett törzskönyve lesz (ami mint írtam, nem hátrány semmiben).

2011. jún. 1. 13:26
 12/15 anonim ***** válasza:

nekem is felülbélyegzettek az idei kölykeim... nem értünk rá tenyészszemlére menni... mind a két szülő mindenre mentes és mindkettő több ország Ch kutyája de tavaly nekem nem fért bele az időmbe az, hogy elmenjek a világ végére egy olyan bíróhoz aki akkor látja elődszőr a fajtát, hogy eldöntse tenyészthetek e vele...idén elmegyünk és legközelebb nem kapnak felülbélyegzett Tk-t..., az export úgyse kap pecsétet és az összes kölyök tenyésztőkhöz kerül külföldre. szerintem ezen ne idegesítsd magad.

Ja és valaki írta hogy a Tk.--n nincsenek szűrések...vannak ha megkéred tegyék rá őket, az enyémeken a genetikai szűrés eredmények is rajtuk van

2011. jún. 1. 14:04
 13/15 anonim ***** válasza:

A kiskutya minőségén semmit nem változtat, hogy milyen a törzskönyve felülbélyegzett, vagy tiszta. Őt ugyanugy tudod vinni majd kiállitásra, és ha megfelel a tenyészszemlén, akkor tenyésztésbe is vonhatod. És az ő kölykeinek már nem lesz bélyeg a törzskönyvén.

Kérdés az, hogy annak a szülőnek, akinek Te láttad a törzskönyvét van-e tenyészszemléje, mert ha igen, akkor a Te kiskutyádé tiszta lesz. De egyenlőre még ne gondolkodj azon mi lesz a későbbiekben, mert neked még nagyon sok dolgod lesz a kölyökkel, mire felnő. Lehet nem is ugy fejlődik, hogy alkalmas lesz továbbtenyésztésre, foghibás is lehet stb. És akkor már nem etikus tenyésztésbe vonni.

2011. jún. 1. 19:13
 14/15 A kérdező kommentje:
Bocsi a késői válaszért! Először is köszönöm mindenkinek a válaszokat. A kutya egy angol bulldog amiről szó van. Az ára 160ezer. Ha jól emléxem az anyukának nincs meg a tenyészszemléje ezért van belepecsételve a törzskönyvébe ez a dolog. A nagyapja többszörös díjnyertes. Azt mondták hogy vihetem a kiskutyát ugyanugy majd versenyre kiállításokra. Azt nem tudom bele lesz e pecsételve a kicsi törzskönyvébe, de amint olvasom végül is ez nem akkora hátrány. Az igaz ennyi pénzért lehetne "tisztább" a papírja, de már leelőlegeztem ugyhogy szerintem már megveszem, ez az apró dolog nem riaszt vissza.
2011. jún. 3. 16:30
 15/15 anonim ***** válasza:
Egészséges legyen, az a legfontosabb!!!!!!
2011. jún. 3. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!