Mit jelent az ha egy törzskönyvbe belepecsételik, hogy a szülő nem rendelkezik az előírt minősítéssel?
Tenyésztők vagytok, de SEMMIT nem tudtok...
Ha ez van szóról szóra pontosan belepecsételve a törzskönyvébe valamelyik szülőnek: " A SZÜLŐ NEM RENDELKEZIK AZ ELŐÍRT MINŐSÍTÉSSEL", ez azt jelenti, hogy felülbélyegzett a törzskönyve (ami semmi másban nem különbözik a sima törzskönyvtől, csak annyira, hogy 5500Ft helyett 9000Ft-ot pengetsz ki darabjáért a MEOE-nak).
Ez két okból lehetséges:
1.) Az ő egyik szülőjét nem vitték el tenyésszemlére, ezért, ezt a törzskönyvön feltüntetik, de neki még attól ugyan úgy meglehet a tenyésszemléje, is kiállításokon is szerepelhet, lehet vele tenyészteni, és a többi...
2.) Vagy az ő egyik szülője megbukott a tenyésszemlén (az nem volt tenyésztésbe vonható, de attól még a szülője a kiskutyának lehet jó).
Én tudom mit beszélek, a kennel alapító szukám felülbélyegzett törzskönyves, 6 ország championja, 3 alom anyja.
Ha egy kutya hibás, attól ugyan úgy lehet mindkétfajta törzskönyve. Megbuktatják a tenyésszemlén, de 1 év múltán újra próbálhatja. Ha megbukik, a kölykei akkor is kaphatnak törzskönyvet, ők is felülbélyegzettek lesznek, mert nem rendelkezik az előírt minősítéssel.
Lehet attól még a kutya és a kennel jó, lehet, hogy éppen lekésték a tenyésszemlét. Kérdezz rá az okára. Melyik kennelről van szó? Van honlapja? Mennyit kérnek a kölyökért?
Kit nem vitt el tenyésszemlére? A szülőnek a szülőjét? Ha a szülőnek nincs szülője, a kölyöknek is felülbélyegzett törzskönyve lesz (ami mint írtam, nem hátrány semmiben).
nekem is felülbélyegzettek az idei kölykeim... nem értünk rá tenyészszemlére menni... mind a két szülő mindenre mentes és mindkettő több ország Ch kutyája de tavaly nekem nem fért bele az időmbe az, hogy elmenjek a világ végére egy olyan bíróhoz aki akkor látja elődszőr a fajtát, hogy eldöntse tenyészthetek e vele...idén elmegyünk és legközelebb nem kapnak felülbélyegzett Tk-t..., az export úgyse kap pecsétet és az összes kölyök tenyésztőkhöz kerül külföldre. szerintem ezen ne idegesítsd magad.
Ja és valaki írta hogy a Tk.--n nincsenek szűrések...vannak ha megkéred tegyék rá őket, az enyémeken a genetikai szűrés eredmények is rajtuk van
A kiskutya minőségén semmit nem változtat, hogy milyen a törzskönyve felülbélyegzett, vagy tiszta. Őt ugyanugy tudod vinni majd kiállitásra, és ha megfelel a tenyészszemlén, akkor tenyésztésbe is vonhatod. És az ő kölykeinek már nem lesz bélyeg a törzskönyvén.
Kérdés az, hogy annak a szülőnek, akinek Te láttad a törzskönyvét van-e tenyészszemléje, mert ha igen, akkor a Te kiskutyádé tiszta lesz. De egyenlőre még ne gondolkodj azon mi lesz a későbbiekben, mert neked még nagyon sok dolgod lesz a kölyökkel, mire felnő. Lehet nem is ugy fejlődik, hogy alkalmas lesz továbbtenyésztésre, foghibás is lehet stb. És akkor már nem etikus tenyésztésbe vonni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!