Mit jelent az ha egy törzskönyvbe belepecsételik, hogy a szülő nem rendelkezik az előírt minősítéssel?
Nem vagyok hozzáértő, de szerintem ez azt jelenti, hogy a kutya a szabályok szerint nem tenyészthető (legalábbis a meoe szerint).
De majd az okosok megmondják, lehet nagy butaságot írtam.
Igen ez azt jelenti, hogy nincs tenyészszemléjük, tehát nem a fajtaklub szabályainak megfelelően tenyésztették őket.
Ez nem jó, de nem lenne tragédia. A kérdés,hogy a kutyának,akit te veszel,neki is ilyen törzskönyve lesZ?
tehát akitől veszed,ő sevitte tenyészszemlére a kutyát?
És a kötelező orvosi szűréseik megvannak? és a nagyszülőknek megvoltak?
Mert a szölők se voltak tenyészszemlén, és a szűrések sincsenek meg,akkor nem tudhatod,hogy mit veszel.
Lehet, hogy van törzskönyve, de az csak a származását bizonyítja, a kutya fiziológiai és pszichikai tulajdonságait nem. Hiszen senki nem vizsgálta őket.
Ez a kutya nem is lehetnenagyon drága,hiszen a "tenyésztő" többszázezer forintotz megspórolt azzal,hogy nem ellenőrizte a kutyát, se tenyésztői se orvosi szempontból.
Én nem venném meg azt a kiskutyát!
Nincs tenyészszemléje és úgy "tenyészt"? Eléggé bűzlik. És drágán adja? Mennyi az a drága?
Ha már te is szaporítasz, akkor legalább az alapanyagod legyen kifogástalan!
Felülbélyegzett törzskönyvet fog kapni a kutyád. (ez sem kiállításon, sem tenyésztésben nem jelent hátrányt.)
Nem értem, hogy milyen kiskutyákra szeretnél tk-t kérni?
Mi tenéysztők vagyunk a Párommal, de ilyenről még nem hallottam hogy belepecsételnék hogy nem rendelkezik megfelelő minősítéssel, csak azt ha a tenyészszemlén nem kapja meg a tenyésztésre javasolt minősítést.
Lehet ez a "nem rendelkezik megfelelő minősítéssel" ez lehet fajtánként változik?! bár kétlem...
Milyen fajtát veszel, és mennyiért?
elárulom, hogy magyarországon nem kötelező a tenyésztőnek szüretni a kutyáit!
De mivel 86% os te is tenyésztő vagy neked illene tudnod, hogy egy trzskönyv nem attól lász bármilyen h. van e "szűrése" a kutya szüleinek.
A másik, egyáltalán nem több szár ezer ft, a szűrés és a tenyésszemle, még 100ezer sincsen.
tenyészszemle: 6000.-
dp szűrés: 12-20000.-
és ez még mindíg max 26ezer, nem százezrek!!!
tudod nem csak a dp szűrés kötelező (sőt van olyan fajta,ahol az nem kötelező)
átlagosan, 3-4 kötelező szűrés van fajtánként.
VAlamint aki nem szűreti, nem tenyészszemlézteti annak eredményei sincsenek. Ha már veszek drágán egy fajtatiszta kutyát,akkor legyenek a szülők "megversenyeztetve"
de relatív kinek mi a drága, ezért lenne jó, ha válaszolna már a kérdező.
Amit mi tenyésztünk fajtát, ott csináltatunk dp szűrést, meg lehetne náluk ataxiát, de ezt inkább azok a tenéysztők csinálják akik külföldre is adnak el kutyát és kint is járnak versenyekre.
És amit írsz az úgy van, ha vannak eredményei akkor kell szűrés, és tenyészszemle, de felülbélyegzett tk-hoz, nem kell egyik sem. És ebben az egész tk- dologban az a dúrva, h. semmi hátránnyal nem indul sehol akinek olyan tk-ja van.
Amúgy véleményem szerint ami magyarországon folyik tenyésztés az egy nagy rakás nulla. Ismerek bírókat akik egy kis pénzért, tenyészszemlét adnak a kutyának, anélkül hogy látta volna, vagy lehet venni CAC eredményt, sőt bármilyen eredményt anélkül h. a kutyát látta volna a bíró.
Az eredményt is úgy kapod, h. hányszor látták a fejed a versenyeken vagyis, mennyi pénzt fizettél már be a meoe-nak. És arról nem beszélve hány olyan keverék kutya van akinek van tk-ja, nálunk is próbálkoztakmár be, amikor hirdettük a kiskutyákat, h. nekik nem a kutya kéne hanem váltsunk ki neki tk-t és fizet. És sajnos van akik ebbe a játékba belemennek. A lényeg Magyarországon kutya ügyileg is átcsesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!