Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Rottweiler vagy kaukázusi?

Rottweiler vagy kaukázusi?

Figyelt kérdés
2011. máj. 31. 19:55
 1/7 anonim ***** válasza:
Kinek? Mire? Hova?...
2011. máj. 31. 19:56
 2/7 A kérdező kommentje:
Nagyon nagy kertes házba, 17 éves lánynak, akinek volt már nagyobb kutyája( németjuhász). Házörző és kedvencnek.
2011. máj. 31. 19:58
 3/7 anonim ***** válasza:
A kettő közül inkább a kaukázusi, de van egy jobb! Én 17/F vagyok, Közép-Ázsiai Juhászunk van. Nagyon ragaszkodó, és kemény, akármikor megvéd, és őrzi a területét, a házat. :) Kau vagy KÁJ :)
2011. máj. 31. 20:03
 4/7 anonim ***** válasza:
Hát, a kaukázusi tömören összefoglalva, kemény, határozott házőrző. Határozott, erős kezű nevelést igényel. Ha úgy érzed, tudnád kezelni akkor tudom ajánlani, nekem is van egy a kuvaszaim mellett. A Roti pedig, szintén jó házőrző, őrkutya. Tanítása könnyebb, kevésbé önfejű. Télen nem árt neki egy meleg hely. Bármelyiket is választod, mindkettőt határozottan kell nevelni, kemény kutyák. De talán, neked a Rotit javasolnám. A Kaukázusi kicsit keményebb dió. Üdv.
2011. máj. 31. 20:08
 5/7 anonim ***** válasza:

a német juhászkutya esetleg a rotival vehető egy kalap alá, a kauval nem! még köszönőviszonyban sincs a két kutya jelleme, és igényei...

a rotit javaslom én is, ismerve a kaukázusiak jellemét. (nekem is az van)

2011. máj. 31. 20:37
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Nagyjából egy kategória, talán annyi, hogy a Rotti fegyelmezettebb és nem olyan bamba mint a kaukázusi. Éberebb, jobban kezeli a helyzeteket, de a kaunak több nevelés szükséges és mégis fegyelmezetlenebb, hamarabb megunja az általa értelmetlennek tartott feladatokat. Nem mintha a Rottinak le lehetne kötni a figyelmét értelmetlenségekkel; ha úgy gondolja, hogy vége a tanulásnak egyszerűen elsétál. Nagyjából így foglalnám össze a különbségeket. Mind a kettő nagyszerű őrzőkutya, hihetetlen jófej, odaadó mackók. Nevelni határozottan, csak úgy mint a német juhászt, de az eggyel könnyebben kezelhetőbb fajta. Mind a Rotti, mind a kaukázusi juhász megfelelő eb ha hozzáértő kezekben nevelkednek, cseperednek. Ha engem kérdezel, akkor mindenképp Rotti, de elfogult vagyok velük szemben. Imádom őket! Na, megyek mielőtt nekikezdenék a Rottis történeteimnek. :)
2011. máj. 31. 21:02
 7/7 anonim ***** válasza:
46%

A rotikkal nincs személyes tapasztalatom, szóval erről nem tudok nyilatkozni. A kaukázusi nagyon szép, barátságos kutya, de tényleg eléggé önfejű, nagyon meg kell nevelni. Ja és én úgy vettem észre,h nagyon kis ravasz :) mikor azt hiszi,h nem látod,akkor elkezdi feszegetni a határokat :)

ja és még azzal is számolj,hogy ilyentájt nagyon vedlik, szóval egy csomót kell fésülni (persze nem csak ilyenkor). A rotinak rövid a szőre,azzal gondolom kevesebb a macera. De persze ezzel nem elijeszteni akarlak :) nagyon édes nagy mackók a kauk, csak tudni kell velük bánni :)

2011. máj. 31. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!