A kutyámnak férges széklete volt, ez ugye jó ha kijön belőle?
van egy 8 hetes csivavám, 2 hete van nálunk, még egy oltása van, pont ma fogja meg kapnia 2.oltást.
DE már vagy 2-3 szor észre vettem hogy férges volt a széklete, észrevettem ma is.Ma például csak simán féreg jött ki belőle. :/ remélem hogy ez jó hogy ha kijön, de mit tehetnék óvintézkedésnek.
A dokinak mondjam ma meg hogy férges????És add rá tablettát?
hálaistennek!
Egyébként egy ismerősöm pont most ajánlotta hogy hozz neki tablettát, de én mondtam hogy inkább az orvost megvárom, mivel alig 70 gramm, így azt sem tudjuk milyen picit adjunk neki. :(
Szia!
A féreghajtást te magad is meg tudod csinálni, nem szükséges hozzá orvos. Ha férget találtál benne, akkor ajánlatos 3 nap múlva megismételni a féreghajtást, és ugyanúgy akkor 2 hetente.
Vegyél a patikában minőségi féreghajtót (ezek szélesspektrumúak, tehát több fajta féregre vannak kifejlesztve), például Drontal Plusz, Chestal Plus, Stronghold tabletták, de a legjobb a humán féreghajtó, a Decaris, ez tényleg mindent kihajt belőle (nem fontos, hogy puppy legyen, vagy paszta, a decarisból elég lenne 1/8-ad is), és adj neki ebből egy negyedet (nem baj, ha kicsit túl van adagolva, a 100 szoros mennyiségtől sincs baja).
Arra nagyon ügyelj, hogy a székletét tüntessétek el, és azokat a rongyokat is, amin feküdt, mert a férgek szabadszemmel nem látható petéitől könnyen visszafertőződhet, és titeket is megfertőzhet. Ezeket ajánlatos eltüzelni, utána tömény hipóval fertőtleníteni.
amíg el nem éri a fél éves kort, én mindig ajánlom a gazdiknak, hogy 2 hetente féreghajtsák a kölykeimet. Ártani nem árt, a férget pedig egy udvarra székelő kóbor macska is behozhatja.
Szerintem meg akitől el lett hozva a kölyök, egyáltalán nem féregtelenítette a kölyköket. Sőt! Valószínű az anyjukat se.... Ennyi idő alatt ( két hét ) nem fejlődik ki annyi kukac hogy már kukacokat is kakil. Csórikám... :-(
Amúgy egy tisztességes tenyésztőtől vásárolt kölyök esetén ilyen soha nem fordul elő. Mert ha a vemhesség félidelyén féregteleníti a mamát, a kölykök férgek nélkül jönnek a világra. És kellő időközönként féregtelenítő pasztát etetnek a picikkel, férgek nélkül kerülnek gazdához. Ez így lenne természetes.
Tehát nem természetes, hogy a kölyök kutyában férgek vannak.
De sajnos egy szaporítót nem fogja érdekelni, hogy mi lesz a kölyökkel, csak addig maradjon élve amíg nála van. Utána már azt se bánja ha éppen földhöz verik.... :-(
( ezt nem rád értettem kérdező )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!