Zöld a széklete a 2 hónapos kutyámnak; normális ez?
Van a kutyusnak törzskönyve? Mert akkor fajtatiszta csak, de ez ebben az esetben most nem érdekes, csak kérdezem. Bár nem hiszem, hogy olyan jó helyről vetted, 8 hetesen még egy igazi tenyésztő nem ad oda kutyust.
A tenyésztőjét próbáld meg felhívni, ő biztosan tud neked segíteni. Ugye azzal eteted, amivel a tenyésztő etette? Ez ebben a korban még nagyon fontos. Nem tudom, mivel etethette, de ha valami nem jóval, fokozatosan kéne átállni valami jó minőségű kölyöktápra, pl. az Orijen, vagy Acana Puppy Large Breed-re, az lenne a legjobb.
Én ugy tudom, hogy 6 hetesen szokták elválasztani a kutyákat.
Számit, h fajkutya-e, mert azok érzékenyek minden szarra. Megcsipi a szunyog, kell rohanj vele az orvoshoz... szánalom.
A kutyák néha zoldet kakilnak. Mégis, kéket vártál? :) A kutyának az a jo, amire szoktatod. A kutya eredetileg az olyan élelmeket szokta enni, ami megmarad a családban. A kutyanak nagyon szivos gyomra van, nyugi, nincs semmi gond vele szerintem. Ha van is, két nap, s helyrejon. Nem kell eltápositani-nyálasitani a kutyakat is már. Elég, hogy az emberek azok lettek.
Utolsónak:igen,lehet hogy a múlt században még elégnek tartották a család megmaradt kajáját,csak épp ezt a felfogást "kissé"túlhaladta az idő.
Ma már léteznek jó minőségű tápok(nem Pedigree és társai),amivel egészségesen és egyszerűen felnevelheted a kutyát minden kiegészítő nélkül.
Az is baromság,hogy az jó a kutyának,amihez hozzászoktatod.
Itt vidéken pl.sok háznál vízbe áztatott kenyér a kutya kajája,megél rajta,csak épp hamar elpusztul,mondjuk 5 éves kora körül.
Ez a "gazdinak"nem baj,hiszen mindig van valamelyik szomszédnál felesleges kutya.
Szerinted ez jó a kutyáknak?
Ha csak nem kagylóval vagy valami zöld színezéket tartalamzó kajával eteted akkor igencsak furcsa és fertőzésre utalhat.Mindenképpen kérdezd meg a dokit!
Egyébként a jó tenyésztők is 8 hetes kortól(fajtától is függ) választják el a kutyákat....probálj meg pl egy Kelpiet elhozni 10-12 hetesen..full defektes lesz a kutya nagynak x)
ma 17:00
Ugyan miért ne lehetne 8 hetesnek házi kosztot, vagy nyesedéket adni?
A kutya nagymértékben húsevő, még kölyöknek is.
Mert nem tartalmaz minden vitamint és ásványi anyagot,ami kölyöknek kell.
Lehet hozzápótolni,de akkor ugyanannyiból jön ki,mint egy normális táp,ami mellé nem kell kiegészítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!