Ha tenyésztőtől akarok kutyát venni?
Szia!
Valóban nagy befektetés a tenyésztés, de nekem eddig mindig szerencsém volt. A kiskutyákkal visszakeresem azt, amit belefektetek, így nullán vagyok...
3 kutyám van (egy import kanom, egy szuka, és egy saját tenyésztésű kutyám), mindhárom HJCH, HCH, román CH, szerb CH, és az összes le van szűretve (katarakta, diszplázia, könyökizület).
Lakásban élnek velem, és extraprémium tápot esznek.
Véleményem (legalábbis eddigi tapasztalataim) alapján nem mindig fedi a valóságot az, amit a tenyésztők állítanak. 2 csodaszép (és többszörös ch-kat kiprodukáló) alom után rájöttem, hogy nem kerül egy kiskutya törzskönyvvel együtt 20000Ft-omba (fed. díj nélkül, de orvosi költséggel). A "haszon" meg mehet vissza a kiállításokba, fedeztetési díjakba, új kutyákra, ellátásra.
Elrettentés, akár lepontoztok, akár nem.
Szerintem a tenyésztés az nem úgy kezdődik, hogy na akkor most veszek egy kutyát és tenyásztő leszek.
Meg van a kiválasztott fajta, van fajta klub vannak kiállítások van vizslás forum minimum az indexen és a netboardon...
Én nem itt érdeklődnék hanem azokon és figyelném árgus szemekkel kinél milyen almok jönnek...
az is lehet ha komolynak találnak megismersz olyan tenyésztőt akitől kaphatsz úgy kutyát hogy segít mindenben kállítások, szűrések, vizsgák, fedztetés fialtatás...
Kérdés saját kennelt szeretnél vagy "csak" egy jó kutyával átélni ezeket úgy hogy esetleg egy-két jó alom jöjjön ki belőle...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!