Melyek a mérgező növények egy kutyának?
-jácint hagyma (az én kutyám már rágott meg olyant, nem lett semmi baja hál' istennek, mert nem nyelte le, csak rágcsálta)
- leander (nekünk egy csomó van, oda se szagol)
- tuja (tele van vele a kert, nem bántja őket, csak néha letépked egy-két levelet, de rögtön le is dobja)
több most hirtelen nem jut eszembe.
Minden olyan növényre oda kell figyelni, ami az emberre is mérgező. Ezekből szép, terjedelmes listákat lehet találni az interneten.
Én ezt javaslom: a pázsitfűfélék túlnyomó része nem mérgező, azokat eheti (azok az alacsony, hosszúkás, szálas levelek, amiket a kutyák hánytatás céljából vagy gyomorégés miatt szoktak legelni, a gyerekek meg ciripelni szoktak vele, na azok különböző pázsitfűféle (Poaceae) fajok).
Pl. egy muhar faj:
Mást nem.
Szerintem így a legegyszerűbb, mert pl. a mezei cickafark is mérgező, miközben általánosan használt gyógynövény, a parlagfű meg nem mérges, pedig rengeteg ember allergiás rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!