Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi esélye van ennek?

Mennyi esélye van ennek?

Figyelt kérdés
Ti jártatok már úgy, hogy egy egyébként már egyszer ellett szuka nem vette fel a kant? Otthagytuk egy hétig a kannál, aki hevesen érdeklődött a hét első felében, de a kutyánk nem engedte, többször is verekedtek. Aztán már az utolsó napokban a kan nem is érdeklődött, pedig akkor járt a kutyám a 11-14 napon. Most 5 hete, az ultrahangon persze nincs kiskutya. Abban reménykedtem eddig, hogy talán éjjel történhetett valami, amikor a tenyésztő nem látta. Nem akarok belenyugodni, annyira vártam, és most semmi. Járt már így valaki?
2011. máj. 26. 18:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

ha domináns a szuka előfordulhat persze.

először is nem szabadna csak félórára összeengedni őket. azalatt a hím apróbálkozásban kifárad, ha otthagyod a szukát vele,az még dominánsabb lesz. és a hím már nem is mer próbálkozni.

De ezt egy tenyésztőnek illene tudni.

2011. máj. 26. 18:06
 2/12 anonim ***** válasza:
bár ha engedte verekedni őket, akkor kétlem,hogy tenyésztő.
2011. máj. 26. 18:07
 3/12 anonim ***** válasza:
Ha pedig mégis tenyésztő volna, akkor szégyellje magát! Ennyivel tudom csak kiegészíteni az előttem szóló két válaszát.
2011. máj. 26. 18:11
 4/12 anonim ***** válasza:
Tenyésztő néven futó, kutyagyáras! Igazi tenyésztő nem követ el, ilyen bakikat.
2011. máj. 26. 18:16
 5/12 A kérdező kommentje:
Külön lettek zárva egymástól az első incidens után, aztán még aznap egyszer összeengedte őket, akkor megint verekedtek, így első éjjel külön voltak. másnap reggel ment a segédje, (mert a hapi mozgássérült, így ment az egyik barátja) aki összeengedte őket, és csak morgás volt, semmi más. Aznap a tenyésztő volt csak otthon, és azt mondta, hogy sok acsarkodás jutott aznapra,de nemigen tudott mit kezdeni vele, mert mire kigurult, már minden rendben volt,, másnaptól pedig nem volt verekedés. Én kezdő vagyok, két éve olvasok és olvasok a témában, de valamikor akkor is el kell kezdeni élesben, egyszerűen nem lehet, hogy az ember már úgy szülessen, hogy tisztában legyen minden helyzettel! Mit kellett volna csinálni? Első pároztatás volt, az előző alom tavaly született szökés alkalmával, amikor költöztünk, és a kutya apámnál maradt, amíg mi megcsináltuk az albérletben a kerítést, hogy jöhessen a kutya...erre apám hív, hogy elszöktette egy nagy kutya a lányt, kiásta a kerítést...Azt az almot ő nevelte fel,, nem akartam utolsó két hétben változtatni a kutya megszokott helyét, főleg, hogy nekem is akkor született meg éppen a második babám, így nem tudom, hogy akkor hogy és mennyi időre zajlott a párzása, teljesen tapasztalat nélkül, csak elméleti tudással vágtunk most bele, persze egy vagyonba is került, mindenki tudja, miről beszélek. De nem ez a legrosszabb...Egyszerűen annyira vártam őket, már mindent elterveztem, nem hittem, hogy velünk ilyen megtörténhet, pont azt a tanácsot kaptam, hogy, mivel kezdő vagyok, az a legjobb, ha tutira otthagyom, nehogy elszámoljuk a dolgot, most meg nem tudom, mi is az, amit elrontottam, vagy rontottunk. Az miért baj amúgy, ha összekapnak? Nem a nyílvánvaló választ, hanem az esetleges fedeztetési hátrány miatt kérdem? Itt mindenki úgy kezdett bele a tenyésztésbe, hogy már volt előtte gyakorlati tapasztalata is?
2011. máj. 26. 18:34
 6/12 panettone ***** válasza:

Igencsak nyomós indok kellene hogy bárhol otthagyjam a tüzelő szukámat! Legyen az akármilyen "csúcstenyésztő". Még ha leszámítom a bizalmatlanságom pl hogy ki tudja kit enged rá a szukára ha az a kan nem fedezi be akkor is...

De ennyi idő alatt bármi történhetett...

2011. máj. 26. 18:35
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

"mire kiment"

Leirom a fedezés menetét:

1. hormontesztet csinálok a szukánál, hogy tudjam mikormegfelelő. Volt szukám aki a 7. napon elérte a termékeny fázist és volt aki a 16. napon

2. összeengedem a szukát a kannal,de ott vagyok mellettük. (általában mindkét fél ott van,az egyik a kant kaphassa el,a másik a szukát)

Ha a szuka játszani akar, hagyom,meg se mozdulok. ha nem akar, ellenséges,akkor korai,akkor elviszem onnan.

ha játszanakés akan ugrik akkor soha nem hagyom féláránál tovább próbálkozni,mert kinyírom vele a kant.

soha nem pároztatok 2 egymást követő napon, mindíg van 1 nap szünet a 3 fedezés között.

És ott kell lenni. be kell aatkozni, megfogni a szukát, segíteni a kant, ha összeragadtak, akkor átemelni a kan lábát, hogy ne szaggassa szét a szuka hüvelyét.......

az összeengedem őket, azt majd történik valami nem normális viselkedés.

2011. máj. 26. 18:43
 8/12 zsuzsabazsa ***** válasza:
Az is meglehet, hogy még nem volt időben a szuka, de az is, hogy a szukának nem volt szimpatikus a kan. Ha a kan alacsonyabb rendű a szukához képest akkor nem fog vele párzani. A szuka mindig felfelé házasodik. Saját magánál dominánsabb kant keres. De ha mindenképpen ettől a kantól akartok kölyköt akkor viszont marad a mesterséges megtermékenyítés.
2011. máj. 26. 18:48
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az építő jellegű kritikát, legközelebb ügyesebbek leszünk, és biztos, hogy másik tenyésztővel veszem fel a kapcsolatot. És a távolság? Újra utaztok többször egy fedeztetésnél?
2011. máj. 26. 18:50
 10/12 zsuzsabazsa ***** válasza:
Mellesleg amikor az én kanom fedezett odahozták a szukát, már a kellő állapotban volt, vagyis már várta, hogy a kan meghágja.Ennek egyértelmű jele van. De a szuka tulajdonos nem hagyta nálam a kutyát.
2011. máj. 26. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!