Eukanuba vagy Royal Canin vagy Dog Chow (Purina) vagy mondjuk Happy Dog? Mik az összetevői, melyik jobb egy rottweilernek?
Eukanuba: [link]
Royal Canin: [link]
Dog Chow: [link]
Melyik jobb, mért, mik az összetevők??
Royal Canin. Eukanubát állatokon tesztlik, már úgy értem, hogy végeznek állat kísérleteket, Dog Chow-t meg nem ismerem.
Ha már felmerült a Royal és az Eukanuba akkor árban még ehhez hasonló az Acana. Nekem az a tapasztalatom, hogy összetevőkben jobb mint a Royal ahogy nézegettem. Magasabb hústartalom (általában 60% környékén) és magasabb fehérje tartalma is van. Persze azért nem minden kutyánál válik be, de érdemes kipróbálni. Majd én is ki akarom, csak nekem még van Royal.
Nézegess közülük, a részletek gombra kattintva olvashatod az összetevőket is. Elvileg csak nagytestűeknek való felnőtt Acana tápokra szűrtem a keresést, de fent átállíthatod például kölyökre, vagy amilyenre akarod.
Ja arra nem válaszoltam, hogy a felsorolt tápok közül a Dog Chow van legalul, az egy középkategóriás táp. Ennél valamivel jobb a Happy Dog és kicsivel drágább is. A Royal és az Eukanuba meg árban nagyjából egy árban vannak. Minőségileg is, bár Eukanubával még nem etettem. Mindenkinek más válik be, van akinek a Royal nem jött be, az én kutyámnak semmi baja tőle és szereti is.
Dog Chow-val már etettem még ezen kívül egy kis ideig. Hát egy ideig ette, de annyira nem szerette és nem is volt olyan szép a szőre sem tőle. De hát ki kell tapasztalni kinek mi. De szerintem másfél-két éves koráig egy minőségi táp, utána egy Happy Dog minőség simán jó a kutyának.
acanától találhatsz jobbat csak az nem lesz olcsóbb.
ár érték arányban szerintem a legjobbat használod!
a kérdésben említett tápok hasonlóak egymáshoz, közepesen gyenge minőséget képviselnek az ár itt a dog-chownak kedvez-egy rc vagy eukanuba sem jobb ettől, csak jóval drágább!
az én rotim is acanán él 4. éve, nem váltanék másra...!
Happy Dogga etetek, de kezdek elbizonytalanodni.
1. Az első összetevő kukorica. Elvileg ezt nehezen emésztik a kutyák, és mindig az elsőnek felsoroltból van a legtöbb a tápban.
2. A húsliszt sem túl megnyerő, ebbe akár beletartozhat minden. Még a köröm, pata, ilyenek is...
Szóval ezt a Happy Dog kérdést megfontolnám a helyedben.
Akkor még az Orijen-t ajánlanám. Szintén hasonló árkategória, viszont ebben például minimum 70% a hús tartalom. Ez a legmagasabb az eddigi felsoroltak közül.
Nekem viszont ezzel az a bajom, hogy nincs kifejezetten kis testűeknek való táp. (enyém pedig nem nagyon eszi a a nagy szemű tápot ami érthető is azért, mert hát nem véletlenül alakítanak ki direkt nekik apróbb szeműt. Azért csak más a fogazatuk. Minden egyes szemet "órákig" rágcsálni...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!