A nagyobb testű kutyák miért okosabbak?
Nem a kis mogyorók a buták, hanem a gazdáik. Mivel kicsik elfelejtik nevelni őket. Ha húzza a pórázt, nem baj, mert kicsit. Ha mindenkire támadna, nem baj, felkapom. Ha megharap valakit nem baj, úgyse tesz benne kárt.
ugyanezeket egy nagy kutyára nem lehet ráhagyni. De ismerek kis fehér mogyorót, aki a határőrségnél kábítószer kereső kutya, meg kis fehér mogyorót, aki magas szinten vizsgázik.
ellenben ismerek nagy barna mogyorót is, aki kizárólag acsarkodni tud.
Én sejtem, mire gondolsz!
Szerintem is intelligensebbek ÁLTALÁBAN a nagytestűek, de azért ez nem mindig így van.
Ez azért van - szerintem -, mert a kistestű kutyák állandóan bizonyítani akarnak, agresszívabbak.
Ez olyan, mint az embereknél... Minél gyengébb vagy, annál nagyobb a hangod.
A nagy kutya tisztában van az erejével, nem fitogtatja feleslegesen...
A kicsi meg csak ugat mint egy nyomorék...
Nekem ezért nincs kis termetű kutyám, megőrülnék tőle.
De valóban sok múlik a nevelésen. Viszont az agyontenyésztett pincsereken meg mittoménmiken a jóisten se segít.
Általában ideggyengék - de ez igaz lehet az agarakra is...
Szóval érted.:)
Ez nem fekete és fehér, buta vagy nem...
SOSE A KUTYA A HÜLYE, HANEM A GAZDIJA!!!!
Egy nagytestű kutya gazdája
hát szerintem igenis van különbség kutya és kutya között.
senki ne akarja nekem bemesélni, hogy egy kis palotapincsinek van annyi esze,mint egy németjuhásznak.
van fajtára jellemző intelligencia, vannak a keverékek - ami általában szerencsés dolog, és van az egyéni jellemző...
A tacsi pl. tényleg elég értelmes, hiába kicsi.
A kuvasz meg akármilyen nagy is, nagyon veszélyes, mert iszonyú önfejű tud lenni.
Amúgy nem az agy mérete, hanem az agytekervények száma számít. Ilyen erővel az elefánt és a bálna lennének a világ legértelmesebb állatai...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!