Milyen kutyus legyen?
Figyelt kérdés
Légyszi ne csak a fajta nevét írjátok le, hanem azt is, hogy miért ajánlanátok!Csak a kérdésre szeretnék választ kapni , nem szeretnék hitetlenkedőket! na először is kistestű kutyus kéne (kb. westie méret) nem szeretnék nagyon ugatósat(tudom hogy egyénenként is függ)de persze olyan "átlag" ugatós jöhet.Társas házban lakunk de nagy a tér.Amikor elmennék suliba(vagy érettségire..stb. akkor a mamám a szomszédban lakik tud rá vigyázni(ő szokta az ablakon vasárnap átadni az ebédet, nyamm [a mi teraszunk pont az ő "kis szobája" mellet van]) .hétköznap napi hármat(kb egy óra de ha belefér akkor bármennyi [szeretek futni])hétvégén akár egész nap lenn tudok lenni vele,a kutyafutató pont a lakásunk mellet van és a dunában tud fürdeni ha tud úszni. a mamám az állatorvos jóbarátja :) szeretnék vele aggilityzni(nem tudom hogy jól írtam-e)legjobban a Bichon Havanese tetszik, és vele lehet "ugratni" mert utánajártam.és tényleg írjátok le miért ajánlanátok!2011. máj. 24. 13:58
11/16 nory0722 

válasza:

Én is a jack vagy a parson russelt ajánlanám,mert pörgős,nagy mozgásigényű,kis termetű kutyák. Szeretik az ember társaságát és mindig szeretnek csinálni valamit. Bár ha napközben nagyidnál lenne,akkor alapos fegyelem kell nekik,mert nem válogat,vele is ugyan úgy mozogni,játszani akar. A beagle nem jó! Eleve 12-16 kg-osak,nem lakásba valók,akkor sem,ha sokat futnak,mert nekik inkább az erdőben való játék,séta,futás az,ami kell. Ezen kívül gondolom a nagyid levinné legalább egyszer pisilni,a beagle pedig elhúzná! Nekem beagle-m van,nagyon szeretem,soha nem is kell más fajta,de nem társas házba valók. Sokan azt hiszik,hogy kicsik,könnyen el lehet velük bánni,pedig nem. Az enyém pl 15 kg csupa izom,még engem is el tudna húzni,ha nagyon akarna(kis túlzással). A russelnél is korán kell kezdeni a nevelést,és ha ezt választod,arra figyelj,hogy rövid szőrű,tehát ha télen leviszed,mindenképpen adj rá egy pulcsit. A spániel is sportos kutya,de ő is vadászkutya,bár neki a futás,agility is megteszi. Ő is kicsit nagyobb és neki a szőrét is sokat kell ápolni. A francia bulldog és a boston terrier még az,ami kicsi,nem hosszú a szőre(nem igényel annyi ápolást,de télen pulcsit szintén). Ők is sportosak,kicsik és édesek:) A russel a legmozgékonyabb,ők egy kicsit mérsékeltebbek. A méret és a temperamentum már megvan. A szőre? Hosszú,rövid vagy közepes szőrűt akarsz? Gondolom olyat,ami nem vedlik túlságosan,a lakás miatt.
12/16 A kérdező kommentje:
igen,nem szeretnék hosszú szőrű.de a közép-rövid az jó:)
de beaglit én nem szeretnék egyrészt az már túl nagy lakásba másrészt pedig vadászkutya...,a spániel is nagy ezért mondtam hogy kb.westie méret kéne.de nem szeretnék terriert mert az nekem nem való,ahhoz kezdő vagyok.
2011. máj. 29. 10:18
13/16 nory0722 

válasza:

Tehát akkor kicsi,rövid,vagy félhosszú szőrű,mozgékony,de könnyen tanítható,nem túl pörgős,de nem is lusta... hu:) Akkor szerintem marad a boston terrier vagy a francia bulldog: [link]
Mind a kettő kisebb termetű,rövid szőrű,energikus,okos kutya. A francia bulldog kicsit kisebb,de harciasabb is, a boston terrier nyugodtabb,és szerintem aranyosabb,bár a francia bulldog is szép:)
14/16 nory0722 

válasza:

Szerintem ha megtetszik valamelyik,olvass kicsit utána,aztán nézz ki egy tenyésztőt(ha tőle akarsz venni) és tőle kérdezd meg,hogy milyen fajta is. Almon belül is vannak alacsony,közepes és magas energiája kutyák,próbáld meg a megalázkodó,de ugyan akkor játékos,kedves kutyust kiválasztani. Ehez párszor meg kell látogatnod a választott almot,így látod,hogy melyik a neked való. Ha kezdő vagy,semmiképpen ne válaszd a legtolakodóbb,legerőszakosabb kutyust,de ne is a legkevésbé bátrat,azzal is lehetnek gondjaid! Egyébként a 2 faja közül tetszik valamelyik?
15/16 A kérdező kommentje:
a testvérem francia buldogos amugy is csak félek hogy horkolni fog:9,de azért köszi :)
2011. jún. 2. 20:23
16/16 nory0722 

válasza:

Akkor még ott van a boston terrier is:) az is aranyos kutyus. Pörgős,de ugyanakkor tud nyogodt is lenni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!