Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vélemények az ebadóról?

Vélemények az ebadóról?

Figyelt kérdés
Szerintetek jó ötlet ha újra bevezetik, vagy ennek hatására még több kutya kerül utcára?
2011. máj. 23. 20:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/151 anonim ***** válasza:
100%

Ahan... csak németen gondolom nem ennyiből élsz. Ha magyarban laknál tisztában lennél azzal, hogy itt 2011 arról szól (és a következő évek is) hogyan szorítsuk le a fizetéseket, hogyan vegyük el az emberek pénzét, hogyan vessünk ki új adókat, hogyan csökkentsük a 32%-ot 16-ra stb

Sajnos vannak különbségek a 2 ország között és nem tartom jogosnak azokat büntetni akik normálisan gondját viselik a kutyájuknak. Mert azokat fogják. Aki sz...ik a kutyára annak úgyis mindent. Fogja oszt agyonveri vagy kirakja az utcára. Ez van.

2011. máj. 24. 11:32
 32/151 anonim ***** válasza:
100%

Én eleve azt nem értem , hogy hogyan gondolják az ellenőrzést.Ezt csak azért vezetnék be mert valamelyik politikusnak kell a pénz , ugyan ki fogja ellenőrizni hogy mire költik majd a befolyt pénzt ? Mert biztos vagyok benne hogy csak nagyon kicsi százalékát fordítják majd a menhelyek támgatására.Meg mi lesz , ha mad nem fizetik az adót az emberek , elveszik a kutyát vagy még több bírságot kell fizetni ? Hát ennek is látom az eredményét akik egyáltalán nem költenek a kutyájukra és sajnálják tőlük a pénzt , azok inkább agyonverik a kutyájukat , jobb esetben kidobják valami erdő szélén.

Szeritem nem gondolta át aki benyújtotta ezt az egészet.

(Am nem kellett volna megszavazni a 2/3-os többséget a drága fideszkének , én már azt várom h orbánbácsi mikor nevezi ki magát királynak.)

2011. máj. 24. 11:38
 33/151 anonim ***** válasza:
100%

"2011. január 18-án a köztelevízió esti műsora az egyre több felszínre kerülő állatkínzási üggyel, és azok hátterével foglalkozott. A műsor alatt zajló – nem reprezentatív – nézői véleménynyilvánítás során arra a kérdésre, hogy „Ön szerint mi az oka az egyre több és egyre brutálisabb állatkínzásnak?”, a szavazók 76%-a úgy válaszolt, hogy nem elég szigorúak a büntetések.

Mindezekre való tekintettel a kiszabható állatvédelmi bírság összeghatárainak drasztikus emelése indokolt."

Egy részlet az előterjesztésből.

Tehát nem letöltendőt az állatkínzóknak hanem pénzbüntetést. Nagyszerű. Ez a felelős állattartásról szól??? Nem hinném.

2011. máj. 24. 11:39
 34/151 anonim ***** válasza:
65%
Hát én nem is azt mondtam,hogy német értékű ebadóval értek egyet.Itt ha 1OO euró egy évben,és keresel 18OO-2OOO eurót,az azt jelenti,hogy kb. 5%-a egy havi fizetésednek az évi ebadó.Na,ez az arány szerintem nem olyan borzasztó,főleg hogy senki sincs kutyatartásra kötelezve.Tehát aki kutyát vállal,beleszámítja ezt a költséget is az évi/havi kiadásokhoz.
2011. máj. 24. 11:41
 35/151 anonim ***** válasza:
100%

Csak gondolom itt nem 5 % lesz az adó. Föleg ha az önkormányzatok vérszemet kapnak egy újabb bevételi forrásra.

Természetesen (gondolom én) a (k)hátrányos helyzetűek felmentést kapnak ez alól is.

2011. máj. 24. 11:49
 36/151 anonim ***** válasza:
100%
Arra miért nem válaszol senki, hogy a lényeggel: a KUTYÁVAL mi lesz? Ő nem egy tárgy, hogy elveszik és lerakják valahova. Hanem élőlény, és ha a gazdájának nincs pénze ebadóra attól még szerethetik egymást, és nagy szenvedés neki ha csak úgy elveszik. Meg aztán hova rakják utána?
2011. máj. 24. 12:07
 37/151 anonim ***** válasza:
100%
12:07 Jó kérdést tett fel.Ez nem arról szól hogy azokat büntessék akik nem normálisan tartják a kutyáikat , hanem csak egy újabb felesleges adó.Mit gondoltok ki fog ezzel jól járni ? Mert mi nem , a kutyák nagy valószínűséggel ugyan csak nem akkor kik ? Ja hát a politikusok akik zsebébe a pénz landol no meg az állatorvosok mert valahol meg kell venni a chipet és ivartalanítatni kell azt a kutyát, az meg nem számít hogy az adó miatt kidobott kutyákkal mi lesz , mert 100% hogy sokan megválnak a kutyájuktól ha ezt a törvényt beiktatják és mint már mindenki tudja a menhelyeken nem férnek el , akkor mi lesz velük ?
2011. máj. 24. 13:12
 38/151 A kérdező kommentje:

Igen én is arra gondoltam, hogy ennek hatására, vajon hány kutya fog az utcára kerülni?

Én már látom mi lesz velük.... :-(

Elrendelik a kilövésüket, úgy mint nem is olyan rég mit tom én hol. :-(

Kutya adó elleni tüntetést kéne szervezni, szerintem sokan ott lennének. Biztos vagyok benne hogy sokan vannak abban a helyzetben, hogy nem engedheti meg a plussz kiadást.

Én tutira ott lennék, és ha oda csinál a kutyám biztos hogy nem szedném össze, be mint ebadót átadnám orbán vikinek. :-D

Amúgy meg a MÁV-sok is sírtak mindig hogy így nincs pénz úgy nincs pénz, és na kinek a zsebébe landolt a rengeteg léééé???

Állambácsiéknak elég vastag a pénztárcájuk, miért nem elég nekik? Talán nem tudnak még egy villát venni? Mert az egész biztos, hogy a java része amit beszednek, az ő zsebükbe repül......

2011. máj. 24. 21:12
 39/151 anonim ***** válasza:
84%
Az lenne a legjobb, ha ezt a jövőbeni kutyákra vezetnék be. Akinek van, van, de havki újat akar ezek a feltételek, pont!
2011. máj. 24. 21:18
 40/151 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem felesleges előre jajveszékelni, amíg nincs semmi konkrétum. Nekem egyébként tetszik az elképelés, bár én is tartok attól, hogy emiatt jópár kutya fog az utcára kerülni, és az is jó kérdés, hogy hogyan fogják pl. ellenőrizni ezt az egészet. Pl. aki a pincében vagy a sufniban szaporítja százszám a kutyákat, annak nem valószínű, hogy akár 1 kutyája is be van jelentve, vagy egyáltalán tud róla vki a gazdáján kívül. Majd meglátjuk, mi sül ki belőle, sok víz lefolyik még a Dunán szerintem, mire lesz ebből valami.
2011. máj. 24. 21:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!