Dörög az ég és a kutyám remeg tudom nem szabad szeretgetni, de menekül egyfolytában ide-oda mit tegyek?
Szia! Én is azt tudom javasolni, hogy játssz a másik kutyussal előtte, simogasd, szeretgesd, mert így látja a jutalmazott viselkedést, és követni fogja előbb-utóbb. Ha mostanság etetnél, akkor neki maradjon ki, a másik kapja meg az adagját. Egyrészt mert a kaja is jutalmazás, másrészt azért, mert láttam már ugyanilyen remegős-félős kutyát etetés után végighányni a lakást, mert kint petárdáztak, tehát ilyenkor senkinek sem jó az etetés. Amíg nem követi a másik kutya viselkedését, addig hozzá se szólj, rá se nézz. Rá fog jönni lassan. Esetleg próbálhatsz engedelmességi feladatokat gyakorolni vele, láb mellett sétálni a lakáson belül, stb. Az ilyen "monoton" feladatok közben jó esetben csak Rád figyel, ez pedig elvonja a figyelmét a viharról.
Amit még tudok ajánlani, az az, hogy próbálj neki valamilyen "búvóhelyet" biztosítani, pl ágy alatt, vagy hasonló, ha "dupla fedél" van a feje fölött, erősödik a biztonságérzet.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha van még kérdésed, szívesen válaszolok :)
Tessa
Ülj le mellé,fogd meg. Ne beszélj,ne szeretgesd,csak fogd mondjuk a nyakorvét,úgy,hogy lássa rajtad,hogy nyugodt vagy. Ha egy kicsit lenyugodott,akkor dicsérd. Semmiképp se hagyd menekülni.
De ha nem vagy biztos magadban,hogy te eközben halálosan nyugodt maradsz,vagyhogy ott tudod tartani,vagy hogy észreveszed,mikor kell megdicsérni,akkor inkább ne kezdj bele,mert többet árthatsz,mmint használsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!