Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Keverék kutyusom hamarosan...

Keverék kutyusom hamarosan fial, mennyire vegyek részt benne? Vagy zavarná a jelenlétem?

Figyelt kérdés
első fialás.a helyet már megcsináltam neki.ha esetleg itthon leszek épp,mellette legyek vagy hagyjam békén?jó a kapcsolatunk nagyon!tapasztalatokat tanácsokat kérek!hogyan tudnék neki segíteni hogy könnyebb legyen?
2009. márc. 14. 11:51
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Annak nem sokkal előbbrevaló az ember az állatnál, aki olyan hasonlattal jön, hogy akkor ne is szüljünk gyereket, mert intézetben is van gyerek.

Egyébként ha a gyereket csak pár hétig tartanánk meg, aztán odaadnánk valakinek, aki nagy eséllyel 1-2 éves korában kidobja az út szélén a kocsiból, vagy egy borzalmas intézetbe adja, ahol szintén nagy eséllyel megölik (kutyáknál ez statisztika), akkor a válasz az lenne: igen, ilyen ember ilyen körülmények között ne szüljön gyereket.

2009. márc. 16. 10:42
 32/34 anonim ***** válasza:

Most már a vemhesség ellen nem tudtok, tudunk semmit tenni, tehát szerintem értelmetlen veszekedni. De persze szerintem sem jó ötlet egy kutyát meggondolatlanul fedeztetni. Ja és aki a csivavát 150e-ért adja valószínűleg kiállításra hordta a szülőket (egy nevezés min 3500 Ft+utiköltség akár 20000 ft és a többi költség pl. szállás..., a legtöbb fanatikus tenyésztőnek soha nem hoznek hasznot a kutyák)

Fialásnál feltétlenül legyél ott a kutyával, bármikor segítségre szorulhat, pár percnél tovább ne hagyd magára, ha nem bontja ki a burokbol a kölyköt bontsd ki vágd el a köldök zsinort és töröld szárazra a kicsit kívűl és a száját, orrát steril géz lappal és lefele tartsd a kicsit. Ajánlatos egy infra lámpát beszerelni úgy 28 fokra, de vigyázz, hogy az anyuka háta ne érje el.

A kicsit tedd fel mihamarabb a cicire enni. Az állatorvost érdemes ki hívni, fialás után, hogy biztos nem-e maradt kiskutya a mamában és, hogy oxitocin injekciót adjon az anyukának, de ha nem úgy álltok anyagilag akkor, nagyon figyeljetek a kutyusra, hogy nem-e beteg.

2009. márc. 16. 13:19
 33/34 A kérdező kommentje:

sziasztok!képzeljétek,megvannak a kicsik!

tegnap születtek,összesen 4-en!a kutyim nagyon ügyesen elrendezte a dolgokat,mintha mindig is ezt csinálta volna!

olyan gyönyörű kiskutyák!és meg engedte hogy hozzájuk nyúljak!ma a munkából jöttem,és már szaladt elém!hál'istennek eszik,iszik,és a közérzete is jó!

mi pedig nagyon örülünk a kicsiknek!

2009. márc. 17. 18:21
 34/34 anonim ***** válasza:
Nagyon örülök hogy megvannak a picik nagyon vigyáz rájuk Sok szerencsét.
2009. márc. 18. 20:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!