Keverék kutyusom hamarosan fial, mennyire vegyek részt benne? Vagy zavarná a jelenlétem?
klassz nincs elég kutya a menhelyen...
ja,hogy ők biztos nem kerülnek oda??!!
á nem,tele van minden kidobott,jajmárnemkell fajtasizta kutyákkal,de azért még szaporítsuk a keverékeket is
.
gratulálok!
szia!
Ne tegyél semmit a kutya mindent megold, valószinűleg ha nem az első szülése lessz nem lessz semmi gond, amugy a keverékek elég szívósak.
reméljük ez az első és utolsó fialása...
ha elvitték a kicsiket lehet ivartalanítani!!!
köszi a válaszokat!már annak aki arra válaszolt amit kérdeztem!!!
utolsó,te mi jogon mondod meg hogy első és utolsó fialás legyen?
már elnézést de az én KEVERÉK kutyám,akit találtunk a férjemmel, a legnagyobb szeretetben van velünk!!!
nem azért van hogy mutogassuk hogy mennyiért vettük,és milyen törzskönyve van!!
tisztában vagyunk vele,ha kiskutyák lesznek gazdit kell nekik keresni!
és képzeld,ha nem lenne megfelelő gazdi,akkor megtartanánk magunknak akármennyit is!
jó volna ha sokan nem az eszet osztanátok,hanem értelmesen válaszolnátok!
szeretnék minél jobban a segítségére lenni,és nem azt ecsetelni hogy miért merek kiskutyákat vállalni!
azt hiszem sokkal jobban szeretem őt,mint sok tenyésztő,vagy csak divatból fajtatiszta kutyust mutogató gazdi!!!
Nem értem, milyen jogon mered te becsmérelni a tenyésztők munkáját!
Igaza van nekik, ha annyi kutyád van, legalább legyen benned felelősség érzet, és ivartalaníttasd ki, ha ennyire szereted őket! Tudod mennyi kutya van a menhyeleken? Csak ahol én vagyok önkéntes, naponta 2 minimum bejön! Én szedem össze alóluk a ganét, én etetem itatom őket, rendezem nekik az ennivalóra a pénzt, vagy csak maradékokat kérek el! Sokszor csak száraz kenyeret és vizet kapnak!
A tenyésztés, alomlehozás az FCI által bejegyzett, képzett tenyésztők dolga, akik szűrt, eredményes kutyákkal tenyésztenek. A kutyamutogatás pedig arra való, hogy kiszűrjék a fajtajelleget nem hordozó, hibás egyedeket, mert ma már a fajtatiszták is kezdenek eldeformálódni.
A keverék kutyáknak szinte nincs becsületük! Én nap mint nap látom őket, és sajnos már sok fajtatisztát is!
Ha annyira imádod meg szereted őket és felelősség teljes vagy, akkor nem gyarapítod a menhelyi kutyák számát. Pont a napokban jött hozzánk egy 12-es keverék alom! Sőt, már volt, amikor fajtiszta almokat hoztak be!
17:50-es válaszadóval maximálisan egyetértek!Mit tudsz Te a tenyésztők munkájáról? Csak azt látja a sok elvakult milyen drága egy kiskutya, azt nem hogy olykor 6-8 kutyát kell naponta etetni, itatni, mozgatni, takarítani!Ez rengeteg idő és még több pénz!És aki a kutyához a nevét adja, az felelősséggel tartozik érte a későbbiekben is. Te mit adsz a kutyához? Minek szaporítod a keverékeket, amikor úgyis annyi van belőlük? Ha annyira szereted őket inkább fogadj örökbe! Ha meg van pénzed egész almokat felnevelni és megtartani, akkor nyilván arra is lenne,hogy ivartalaníttasd a szukát!
Sajnos ez a mai magyar hozzáállás...Szomorú...
már elnézést de mikor szóltam én le a tenyésztőket?
egy rossz szót nem írtam róluk!!!
és ki mondta hogy én szaporítani akarom a keverékeket?
most komolyan érezzem szarul magam,mert kiskutyákat vállaltunk ami nem fajta tiszta?
és honnan veszitek hogy én szaporítani akarom őket?
ez már beteges amit csináltok!!!
egy rohadt kérdést tettem fel,aminek semmi köze ahhoz hogy ki mennyi kutyát és milyet szeretne!!!
a fenének kezdtek el válaszolgatni ha nem is a kérdésre válaszoltok!!
elhisszük,hogy a legnagyobb szeretetben nevelkedik és szép dolog,hogy befogadtátok,de a legnagyobb butaság volt hagyni,hogy vemhesüljön...
nézz körül bárhol,a csapból is az igyen elajándékozandó keverék kutyák folynak,egész almokat dobnak ki naponta,adnak le,folytanak meg..
a menhelyek tele vannak,nincs értelme keverék kutyát gyártani!
a falusi Pista bá úgyis megteszi,őt nem érdeklni a kutya sorsa,csak legyen vmi a kertben,ami ugat,azt ha megdöglik jön a következő,és az egyzserszülniekellaztmondtaadoki típusó idióták is lehoznak kölyköket,legalább,aki befogad,az ne tegye...
hidd el tapasztalat,a legtöbb kutyát 2 évesen adják le,mert megnőtt,nekik meg kicsi kell stb..
és sajnos 2 perc alatt talál is másikat BÁRHOL!!!
önkéntes vagyok menhelyen én is,borzasztó,hogy mennyi a felesleges kutya,van olyan,aki 8(!!) éve bent van a menhelyen...
egy keverék alom,ha sikerül is elajándékozni,honnan tudod,hogy nem köt ki vmelyik kölyke,leszármazottja lánc végén,egy alkoholistánál stb??
ez pedig a te felelősséged...
Magyarországon a kutyának nincs értéke(a fajtatisztának se!!!)pláne nem a keveréknek sajnos...
kérlek inkább jelentkezz ideiglenes befogadónak valamelyik menhelynél és segíts a kutyás helyzeten,ne rontsd tovább!!
csak gondolj bele ha a kutyád kölykei közül csak egynek is születik 2x kölyke,az hány felesleges kölyök!!
nem bántani akarunk,csak felnyitni a szemdet,hogy nem jó,amit csinálsz...látszik,hogy szereted a kutyádat,nem fogad be akárki kóbor kutyát!!
szerintem ha kirepültek a picik vigyétek el ivartalanítani,nincs hátránya,előnyei:
-nem lesz álvemhes
-nem kap gennyes méhgyulladást
-nem lesz méh-vagy petefészekrákja
-tovább fog élni 2-3évvel
-barátságosabb lesz más kutyákkal
egyébként én már azt sem értem,hogy a dokitok miért nem javasolta az ivartalanítást??!!
üdv.:
2 ivartalanított kutya gazdája(fiú havanese,lány keverék)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!