Mikor lehet pároztatni a kutyát? Mik jelei?
Szuka kutyánk van,fajtiszta.Ma vittük először a kan kutyához bemutatni,barátkozni.
Az első tüzelése tavaly szeptemberben volt.
9esnek: miért szaporító az, akinek tüzel a kutyája és engedi, hogy eleget tegyen az ösztöneinek és anyává váljon a szuka?
Miért lennének betegek az ivadékok, hogyha előzetesen orvos megvizsgálta és egészséges?
Mióta szülhetnek csak olyan kutyák, akikkel tenyésztők foglalkoznak?
Szerinted, amíg nem volt divat szakma, addig nem szültek a szukák??? És megdöglöttek az ivadékai, vagy esetlegesen betegek voltak???
Amúgy meg épp a tenyésztők a szaporítók...nem egy túltenyésztett kutyával találkoztam tenyészetekben!
Épp a tenyésztők nézik a saját hasznukat, hogy minél több kutyát tudjanak eladni, nem egy gazdi aki esetlegesen csak utódokat szeretne a kutyájától!
Sőt...tovább megyek, mert kissé kiakasztott ez a téma.
Nem az a bűn, ha természetes módon kiélhetik a szukák az ösztöneiket, és szülhetnek...sőt még az sem bűn ha az ivadékokat a gazdijuk eladja, az a bűn, és az a szaporitó, aki direktbe/üzletet csinálva belőle égbe-világba már-már kényszerítve pároztatja a kutyáját, h minél többször szüljön és minél többet!
"hát szerintem egy ilyen kérdéstől kíméld meg a tenyésztőt, mert szívrohamot fog kapni! talán még az is meg fog fordulni a fejében hogy vissza veszi tőled az állatot!"
A tenyésztőket meg is kell kímélni...mert azaz első gondolatuk, hogy úristen rontva lesz a saját bizniszük esélye! A tenyésztők nem a kutyát nézik vagy a gazdik, hanem a saját üzletüket, amit szerencsétlen kutyáik termelnek ki nekik!
Sőt, azok még csak nem is tenyésztők, mert egy igazi tenyésztő nem fogja azt mondani, h eszedbe se legyen pároztatni a kutyádat...csak egy szaporító!
Itt is komolyan mondom, h mi zajlik, vmi hihetetlen!
Még a kérdésre magára elfelejtettem válaszolni! :)
Szerintem, hogy mikor van itt az ideje, azt a természet úgy is eldönti, meg h tetszenek-e egymásnak!
Ha szuka nem akar épp, akkor úgy gondolom, h elhajtja úgy is a kant!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!