Mikor lehet pároztatni a kutyát? Mik jelei?
Szuka kutyánk van,fajtiszta.Ma vittük először a kan kutyához bemutatni,barátkozni.
Az első tüzelése tavaly szeptemberben volt.
Ebben igazad van. Ellenben árulj el valamit; megbíznál-e egy olyan autószerelőben, aki interneten érdeklődik után hogy hol is kell olajat cserélni egy autóban. Én nem.
(tudom ez sem tartozik ide, sőt még kérdés sem volt, de a hasonlóság felfedezhető.....természetesen bele is lehet kötni, mint minden hasonlatba)
A kedves kérdező még az állatorvosukhoz sem ment el utánaérdeklődni a dolgoknak, felvilágosítást kérni (arra nem is gondolok, h egy tapasztalt Tenyésztővel beszélgessen előtte a tudnivalókról), de már a nászon gondolkoznak.
A sorrendet tarom alapvetően hibásnak.
akkor lehet pároztatni egy kutyát ha a fajta standardjét megközelíti.
Ennek mik a jelei?Ha tenyészszemlén sikeresen szerepelt és jó pár kiállitáson szép helyezért ért el.
Köszönöm a meglehetősen nyers és primitív hozzászólást!
Nem versenygyőztes törzskönyvezett kiskutyákat szeretnénk.
Majd ha úgy lesz elviszem genetikai vizsgálatra,ok?
Szóval igazából azoknak köszönöm a választ akik tudtak értelmesen hozzászólni!Köszönöm!
A szűrővizsgálatokra nem azért van szükség. hogy versenygyőztes kutyákat nevelj, hanem azért, hogy ne legyenek örökletes betegségei a kölyköknek. Nem egészen értem ugyan, hogyha kanhoz viszed ismerkedni a fajtatiszta kutyád, akkor miért mondod, hogy szökdösik és maga választja ki a kant, de a te dolgod.
Én csak a kölyköket sajnálom, akik közül páran betegen, páran a menhelyen fogja végezni.
És én biztos nem dicsekednék azzal, hogy a kutyám senki nem tudja visszatartani, mert ez rólad, mind gazdáról ad bizonyítványt, hiszen a kutyának - ha másért nem, a saját biztonsága érdekében - azt kéne csinálnia amit te engedsz neki. Lehet azt mondani, hogy ez fröcsögés, de hidd el, hogy csak szomorúság azért, hogy nem gondosan tartod azt a szegény állatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!