Na akkor én felteszem az ellenkezőjét, miért akarja itt mindenki ráerőltetni a másikra a menhelyi kutyát?
Bemásolom egy konkrét válaszomat egy kérdésre, miszerint miért nem jó a menhelyi kutya?
ISMÉTELTEN leszögezem, még mielőtt valaki nem látna tovább az orránál, és letámadna mekkora paraszt és szívtelen vagyok, NEKEM is van egy menhelyi kutyám, de majd olvassátok:)
Szóval a válaszom:
mindenkinek megvan a joga olyan kutyát venni, amilyet akar. Ha fajtatisztát akar, úgy, hogy csak otthonra társnak, játszó pajtinak, abba senki sem szólhat bele az ég világon!
Leszögezem, én is sajnálom azokat a szegénykéket, egyik kutyám nekem is menhelyi, mert jó érzéssel tölt el, hogy segíthettem, legalább egynek, és borzalmas hálás is érte, DE ennek ellenére már roh@dtul unalmas, hogy már hetek óta ez megy a gyakorin, hogy mindenkire rá akarják erőltetni a menhelyi kutyát....:S:S
Ha valaki kérdez egy bizonyos fajtáról, jönnek a válaszok, hogy "menhelyi, menhelyi, menhelyi"
Kinek mi köze hozzá, hogy ki milyen kutyába, és mennyi pénzt fektet komolyan??? :S:S
23N
Igen, de egy menhelyi kutyának is lehetnek "rejtett" hibái, úgy, mint a szaporított kutyáknak. az tévhit, hogy a keverékek mennyire strapabírók. Azoknak sem tudja senki, hogy anyja apja vagy nagyszülők mennyire voltak agresszívek, vesebetegek vagy mittoménmi. egy menhelyi kutyát is lehet orvoshoz vinni, ha lelkiismeretes a gazdi.
Persze a szaporítást én sem támogatom, de sajnos ez egy működő gépezet, ahogy a teszkógazdaságos cucc is. amíg szegény emberek lesznek, addig lesznek szaporítók is. Sajnos.
jajjj nehogy félre érts, én ezzel nem téged akartalak bántani! Direkt nem is linkeltem be a kérdésedet, mert nem akartam, hogy az legyen, szapullak vagy ilyesmi, mert egyáltalán nem áll szándékomban.
Egyszerűen a kérdésed feltétele, és a válaszom után úgy döntöttem, hogy én is kérdezek:) Meg te leírtad, hogy nem akarsz senkire semmit erőltetni, de sajnos vannak itt, akik megrögzötten majdnem, hogy ráerőszakolják az emberre a menhelyi kutyát, és ez nekem nem szimpatikus.
Egy fiatal felnőtt (1-2-3 éves) kutyáról már lehet tudni ha van örökletes betegsége, már a jelleme is ismert, a mérete is. De ilyen kutya meg MÁR nem kell az embereknek... mert az van a kis agyukban, h a kutya csak ahhoz kötődik igazán akivel felnőtt, csak azt tudja mait 1 éves koráig megtanult, egy "idősebb" kutyát már nem lehet képezni. És ez a sok hozzá nem értő vesz szaporított lutri kutyát. És ezek az emberek cseszik el a nevelését a kutyának, és jobb esetben 2-3-4 évesen próbálják korrigálni...rosszabb esetben kiteszik a nyűggé vált "én nevelem, olyan lesz amilyet akarok" kutyát.
Magyar kutyatartási kultúra. Ennyi.
19:41-es vagyok :)
hát nekem van egy két éves kutyusom aki húsvétkor került hozzánk az örökbe fogadó napon nem akadt gazdája így hazahoztam :)
Komolyan mindig szemmel tart, mellőlem kajával sem lehetne elcsalni, mindent szeret-> kocsikázni is szeret, hálás mindenért meg van egy másik menhelyes kutyusom ő kölyökként került hozzám őt kidobták ő is mindenért hálás, a tanításuk pofon egyszerű mert azért csinálják hogy boldog legyek
Nekem is van kedvenc fajtáim ( mudi whippet aussie oroszlánkutya) de ez a hála amit sugároznak a nap 24 órájában a kutyusaim az valami csoda nekem Ők a mindeneim
nekem ők a legjobb barátaim azok akiket soha de soha el nem hagynék most lehet lesz egy harmadik kutyuskám :D
És rengeteg minden múlik a tanításon , ahogy Cesar mondja csak kis százalékban adja meg a kutya jellemét a fajta
Nem olvasom vissza az osszes valaszt tehat ellenzest ha ismetlek.
Sok laikus egyszeru ember van, semmit nem tud errol a szaporito vs tenyeszto temarol, persze hogy minnel olcsobban akarnak kutyat. Es eszukbe sem jutt a menhely, mert rossz dolgokat halottak vagy csak siman nem gondolnak ra.
Ha ezek kozul az emberek kozul csak egynek egynek megakad a szeme azon amit irunk, es megment egy eletet akkor mar megerte. Nem ertem miert zavar ez teged, senkinek nem kerul semmibe a szovegeles es meg is megmenekulhet egy elet. Ha meg nem eredekli akkor ugy is elmegy es vesz egyett par ezer forintos ebet.
Ez egy nyilvanos oldal, mindenki leirhatja a velemenyet, vagy megfogadjak vagy nem, ennyi.
Es az megint mas kerdes hogy van itt is nehany dilis aki nagyon elvetemult allatvedonek kepzeli magat es blablazik osszevissza de az ilyenekrol tudomast sem kell venni.
Szaporítótól nagyobb eséllyel lehet idegbeteg selejt kutyát venni,mint menhelyiek közül.
Tudom,én is beleestem ebbe a hibába,és egy agyas,ideggyenge,számtalan öröklött betegséggel terhelt kutyám van,aki félmilliómba került idáig,hogy egyáltalán életben maradt.
Ennyiből vehettem volna a fajtagazda ország legjobb tenyészetéből egy kölyköt hazahozatallal együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!