Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Baj ha túl sok mindent várok...

Baj ha túl sok mindent várok a kutyaiskolától?

Figyelt kérdés
Törpeuszkárommal (2 éves) nemsokára kutyasuliba megyünk. a baj az, hogy a nevére hallgat, meg tud néhány dolgot, de annyira labda őrült, hogy itthon alig lehet tanítani, mert ha eldugom, akkor is megkeresi, és hiába játszok vele 2 órán keresztül, akkor sem figyel még. Én úgy gondolom, hogy a suliba nem lesz labda, ott minden jobban fog menni, és kicsit sokat várok a sulitól, de ezt ne úgy értsétek hogy ott nem kell csinálnom semmit, meg utána, hanem figyelem terén. Ez baj?
2011. máj. 9. 19:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem értem a kérdésedet, de annyit mondok, hogy az iskolába csak rávilágítanak, és tanácsot adnak a problémákra. Azt otthon gyakorolni kell az ebbel. Tapasztalatból mondom, én is elszúrtam annak idején.
2011. máj. 9. 19:52
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha ennyire labdás, akkor érdemes lenne a labdát használni motivációs eszközként. Kutyaiskolában is az a két mód van, vagy jutalomfalattal (ha a kutyád kajás), vagy játékkal (ha a kutyád labdás pl.). Szóval, ha valamit jól csinál, a labda a jutalom érte...Nagyon sokan csinálják így.

De ha kajára is dolgozik a kutyád, akkor persze azt is használhatod, ha az szimpatikusabb. Igazából mindegy.

Azt kellene benne tudatosítanod, hogy labda csak akkor van, ha megcsinál valami feladatot (ezt otthonra értem) Mondjuk leülteted, lefekteted, felülteted, és dobod neki a labdát.

A kutyasuli nem egy csoda, a feladatokat otthon kell elsajátítanotok. A suli csak arra jó, hogy megtanulja, hogy más kutyák illetve emberek között is engedelmeskedjen, figyeljen rád.

2011. máj. 9. 20:06
 3/13 A kérdező kommentje:

ahha, értelek, akkor jutalom a labda, csak attól félek, ogy utána már csak arra fog tudni gondolni.

kedves elsőnek, a fő kérdés az, hogy baj e, ha sokat várok a sulitól, a labdás az al kérdés. :D

2011. máj. 9. 20:56
 4/13 anonim ***** válasza:
76%

A zsákmányösztönt kordában tartani nem kis feladat. Nekem fura az olyan suli, ahol labdával jutalmaznak, mert a zsákmány tipikusan konfliktus forrás, persze ha pórázon vannak a kutyák a sulin, az más.

Egy jó suliban az elején épp ezt, a legfontosabbat tanuljátok meg, hogy hogyan tudod magadra vonni a figyelmét.

2011. máj. 9. 21:38
 5/13 anonim ***** válasza:

Valószínű az a baj, hogy a kutyád folyton fel van pörögve, ezért nem képes figyelni. Lefárasztás nélkül ne is próbáld tanítgatni, a suliban sem fog menni, ha épp ezer dolgot csinálna egyszerre (abból kilencszázat a labdával, de akkor is). Fáraszd le mindenképpen, sok módszer van rá, csak ki kell találni, hogy nektek mi a jó. A cerberos kutyaiskolának van pár módszere, szóval ha Pest környékiek vagytok, érdemes benézni hozzájuk.

Addig is sok labdázás a szabadban (szerezz be valamit, amivel jó messzire hajíthatod), és egészen addig ne hagyd abba a labdázást, amíg nem látod a kutyán, hogy kiürült belőle a redbull. Nem kell halálra fárasztani, mert akkor azért nem fog tudni figyelni, de annyira meg muszáj, hogy képes legyen csak rád koncentrálni. Majd kitapasztalod, hogy mikor jó.

2011. máj. 9. 21:58
 6/13 anonim ***** válasza:
Egy kutyaiskolától egyébként elvárhatod, hogy segítsenek megoldani bármilyen problémádat. Amit nem várhatsz el, az az, hogy megoldódjon a probléma úgy, hogy nem hallgatsz rájuk, illetve hogy most azonnal tegnapra oldódjon meg.
2011. máj. 9. 22:00
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem tudom milyen szempontból vársz sokat a kutyaiskolától, de az arra való, hogy megtanítson téged bánni a kutyával, nálad tapasztaltabb emberektől kaphatsz tanácsot és segítséget. De az, hogy ezekkel mit tudsz kezdeni, már rajtad múlik. Tehát csodát csak akkor várj, ha te magad is képes vagy tenni érte!
2011. máj. 9. 22:03
 8/13 anonim ***** válasza:
Ez egyáltalán nem sok dolog. Ennél ezerszer borzalmasabbak is mennek oda, akik aztán megjavulnak. Sőt a te kutyáddal egyáltalán nincs is baj. Mások vért izzadnak, hogy a kutyájuk szeressen valamit ennyire mint a tiéd a labdát, mert amkkor lehet motiválni. Szóval csak meg kell tanulnia hogy koncentráljon és akkor neked nagyon könnyű dolgod lesz.
2011. máj. 10. 09:51
 9/13 A kérdező kommentje:
rendben, köszönöm a biztató válaszokat. remélem menni fog, a labdát vészhelyzetre elviszem, amúgy Nyíregyi vagyok.
2011. máj. 10. 15:24
 10/13 anonim ***** válasza:
Egyébként ilyen helyzetekben kell nagyon kigondolni a motivációt. Van amelyik kutya mondjuk a labdára túlpörög, akkor nem lehet labdával dolgozni, de mondjuk egy kötél, vagy egy frizbi még épp jó. Vagy mondjuk a májra túlpörög, sőt a virslire is, akkor száraztáppal is lehet dolgozni. Ki kell sakkozni, hogy olyan motiváló eszközt találj, ami már érdekes a kutyának, de még nem borítja el teljesen az agyát. Ha ez meg van, onnan a többi már gyerekjáték :)
2011. máj. 10. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!