Milyen kérdéseket tegyek fel egy tenyésztőnek? Milyen feltételekkel adja oda?
18:18 vagyok.
Ha megkérdezed az alap dolgokat azzal nem fogod erisztani a tenyésztőt. Ez nem tolakodás, hanem alap dolgok.
Ha úgy veszed észre hogy az ilyen dolgokra nem szivesen válaszol, vagy ha nem akarja a szülőket megmutatni akkor inkább nagy ívben kerüld el az illetőt. Egy tenyésztő mindig az otthonában fogad, szívesen válaszol bármit kérdezel. Sőt ha nem felejti el lehet már azzal fog fogadni, hogy ilyen és ilyen dijakat nyertek a szülők, ilyen és ilyen szűrésekkel rendelkeznek. A tenyésztők büszkék az ilyenekre, és szívesen mutogatják. Mint hogy én is szívesen mutogattam a kutyám teljesítményét.
Én a mai napig szoktam beszélgetni a tenyésztővel, és együtt örült velem ha pl. nyert a kiállításon, vagy velem aggódott amikor korházba került. Kicsit úgy kezeli, hogy az Ő fia. Egy tenyésztőnél kb. így működik. A mai napig azt kérdezi hogy na mizu a gyerekemmel? :-D
Ez így van. Mindegyik egyenként a gyerekünk. Mi akartuk a világra kényszeríteni őket, 8-10 hétig mi gondoskodtunk róluk, életük végéig felelősséggel tartozunk irántuk. A legnagyobb öröm, mikor felhívnak, beszámolnak róla, mit csinál, hogy van. Hetente kapok képeket különböző gazdiktól. Van néhány akitől sajnos nem, pedig még a szerződésbe is beírom. Azokat én szoktam zaklatni.
Milyen kutyusod lesz?
Ha whippet drága, akkor mit szólsz egy ír farkashoz? :)))
A fiam vágya egy, de már nem fér be a keretbe. (Meg az ajtón):))
Ír farkast 150-200 ezer körül kaphatsz. Itt szerencsére nincs az olcsó kategória, mert nem éri meg szaporítani.
Whippetet hobby célra jó minőségben már 70 ezerért. Kis olaszról fogalmam sincs, mert csak 1 tenyésztő van az országban és nagyon ritkán van nála alom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!