Érdekel titeket? Sokat jelentene nekem!?
Sziasztok!
Lehet, hogy furán fog hangzani. Állat pszichológusnak készülök! Nemsokára vizsgázunk, de előtte kaptunk egy "Házit" méghozzá olyan jellegűt, hogy akik nem jönnek ki jól a kutyájukkal, vagy valami oknál fogva érdekesen, furcsán viselkednek, vagy még számtalan ilyen dolgot észlelnek, talán én tudok segíteni :) Egészségügyi kérdésekre nem tudok válaszolni, mert nem állatorvos vagyok! :) Ha van olyan kérdésed, amire tudhatom a választ, csak annyit kell tenned, hogy Saját kérdésednek írod ki, de maga a kérdés elé írj egy A.T betűket, és én magam fogok rá válaszolni :))
Ui: Ezt nekünk ellenőrizni fogják, hogy miként oldottuk meg, tehát várom kérdéseiteket A.T betűkkel az elején :)
Szia!
Kutya suliban tanítom a kutyákat ideiglenesen, és arra kíváncsiak, hogy mennyire "értünk a nyelvükön" akkor léphetünk magasabb szintre. Az a helyzet, hogy nem jól írtam, mert nem kutyapszichológusnak készülök, hanem kutyakiképzőnek :) Csak nem tudom, hogy miért összekevertem azzal hogy ilyen jellegű kérdést várok :)
Örülök, hogy nálatok nincs ilyen probléma :)
Miért hülyíted a fórumozókat ilyen hülyeséggel? NEM LÉTEZIK OLYAN, HOGY ÁLLATPSZICHOLÓGIA! De még ha létezne is állatlélektannak neveznék. Evolúciós pszichológia, nah olyan létezik, behaviorizmus, olyan is létezik, etiológia is van, bár az már biológia, de fogd már fel, hogy állatpszichológia (ráadásul hibásan írsz le egy összetett szót, Te pszichológus) nem létezik!
És minden pszichológus kollegám nevében kikérem a szakmának, hogy ilyen épületes marhaságot kitalálj! Menny és beszélgess az állatok nyelvén értő fószerral inkább egy kicsit:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__1466077-ertek..
Ez ám a nemsemmi titulus. Az ideiglenes kutyakiképző tanonchelyettes előléptette magát.
A portás néni meg a humán erőforrás input-output manager.
És majd a neten jól megoldod a problémáit a gazdiknak.
Na ez kell az ilyen oldalra!
Előzőnek:
A diplomás pszichológusok mindig "menny"-nek írják azt, hogy "menj"?
IQ nuku, kötözködni azt meg.
Kérdezőnek:
Nagyon gyenge szeparációs szorongással mit csinálnál? Nagyjából abból áll, hogy a fejével böködik a fenekem, ha megyek ki a kapun. Ha már nem lát, akkor teljesen nyugodt. Láncról mentett labrador kanról van szó.
Szeparációs szorongás:
Ha így nyilvánul meg a dolog, és megnyugszik ha visszamész, akkor ne idegeskedj, ez nem szeparációs szorongás, hanem biztonságosan kötődő magatartásforma.
A szeparációs szorongásnak két fajtája lehet a szorongó elkerülő, és a szorongó ambivalens, ezek az Ainsworth próba terápiás vonzatú kimenetelei.
Létezik "atípusos" szorongás is, amit később figyeltek meg, de az amerikai családok jelentős hányadánál jelentkezik, a dezorganizált, de ez a Te esetedben teljesen irreleváns.
Annyi kérdésem lenne, hogy amíg nem vagy ott folytatja-e a megszokott rutint, explorál, vagy játszik-e?
OFF:
Igen jártatom a számat, és igen beszólok, és nyugodtan le lehet flamelni érte.
Ugyanis, ha teszemazt, vmelyik "állatpszichológus" pl. erre az esetre amit mondtál, ennyi információból amit mondtál, levon valamilyen következtetést, ami talán helytelen, és Te ne adj Isten fogékony vagy rá, kinevelsz a kutyádból egy teljesen egészséges viselkedésmintát, és akkor már valóban patológiás állapotot idézel elő, és kaphatja a blöki a Prosacos kutyatápot.
Akkor inkább flameljenek le engem.
Juannak totál igaza van! Túl vagyok néhány tanfolyamon, én is betanuló oktató vagyok, elmondjam mi a dolgom? Okosan nézek és bizonyos szempontok alapján megfigyelem a kutyát, a gazdát, és a kettőjük közötti kommunikációs folyamatokat. Aztán elmondom az észrevételeimet a végén a megbeszélésen, és átbeszéljük a lehetséges megoldásokat.
Arra még a tapaszt középfokos oktató kollégák sem vállalkoznának, hogy majd ők egy fórumon segítenek akik: "akik nem jönnek ki jól a kutyájukkal, vagy valami oknál fogva érdekesen, furcsán viselkednek, vagy még számtalan ilyen dolgot észlelnek".
Nemhogy ilyen feladatot adjanak egy kezdő oktatónak....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!