Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehet tenni szaporítók és...

Mit lehet tenni szaporítók és állatot rosszul tartók ellen?

Figyelt kérdés

Mindig lehet mit tenni annak, aki akar.

Van állatvédő törvényünk, csak érvényt kell szerezni neki.

[link]

Van fóruma az állatvédelemnek, csak utána kell járni.

Van ahol önkormányzat, van ahol jegyző. A legkönnyebb megtalálni, ha első kanyarban állattal szembeni panaszt akarunk tenni, arra ugranak. Aztán ha megvan az illetékes, lehet helyesbíteni, hogy az állattartóval szembeni panaszról van szó. Minden esetben ki kell követelni az írásbeli jegyzőkönyvet és rendszeresen érdeklődni, hogy mit intéztek.

Van állatrendőrségünk, csak igénybe kell venni.

[link]

Általában a zöm elítéli az állatkínzókat és szaporítókat.

Kivéve, ha az esetleg közvetlen szomszédja, vagy ismerőse, vagy éppen fórumtársa. Akkor valahogy alábbhagy az elvárás és az állatszeretet.

Pedig nem szabad elnézőbbnek lenni azokkal, akiket ismerünk, mert az állat neki éppúgy ki van szolgáltatva, mint egy általunk ismeretlen felelőtlen és embertelen állattartónak.

2011. máj. 9. 14:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Mivel a törvények semmit nem érnek,így jó,hogy vannak radikális állatvédők.
2011. máj. 9. 16:02
 12/17 anonim ***** válasza:

Hiába vagy kitartó , ha az igazságszolgáltatás keresztbe tesz.Eddig mennyi embert is ítéltek letöltendő börtönbüntetésre állatkínzás miatt ? Hiába erőszakoskodsz mondjuk egy feljelentéssel , tegyük fel hogy 10. feljelentés után kivizsgálják az ügyet és bíróság elé is kerül , ott meg kiszabnak max 30e Ft-os büntetést mondván "megbüntetik az állatkínzókat" és annyi.Sajtó beszámol róla hogy büntetett a bíróság és h ez mennyire nagy királyság , de azt meg elfelejtik mondani hogy mondjuk 2 órán át kínzott az illető egy állatot amíg a szerencsétlen elpusztult.

A sajtó sem segít semmiben.Híradókban hallani néha kutyatámadásokról , hogy szegény kisegyereket,nagymamát vagy akárkit agyonmarcangolta egy vagy több kutya (mostanában minden támadó kutya németjuhász szerintük....) de az okát már elhallgatják hogy miért is tett ilyet az a kutya (mondjuk mert lánco tartották egész életében és bedilizett).

2011. máj. 9. 16:38
 13/17 A kérdező kommentje:

Ja, hát ha tényleg hiába minden - akkor hagyjuk.

Akkora marad minden a régiben...

2011. máj. 9. 16:57
 14/17 anonim ***** válasza:

Csak kérdezem, hogy te hányszor járkáltál már rendőrségre ilyen ügy miatt? Hányszor diktáltad le a vallomásod ugyanarról az ügyről száz külömböző szervnek? Hányszor vettél ki szabit amiatt, hogy rendőrségre járkálj? Hányszor fizetted a saját ügyvéded, míg végül harmadfokon megnyerted és visszakaptad a pénzed? Vagy míg harmadfokon veszítettél, és fizethetted az ügyvéded mellé a perköltséget is?

Hányszor vitte el ilyesmi az idődet, az energiádat, a pénzedet?

Ne haragudj, de nekem tiszta a lelkiismeretem akkor is, ha ezt a pénzt és időt feljelentgetés helyett inkább arra költöm, hogy ezek az utcán lakó szerencsétlen macskák ivartalanítva legyenek, és ne kelljen két hét múlva a kölykeikkel elárasztanom a hirdető oldalakat. Merthogy a menhelyek nem fogják őket bevenni, mert tele vannak. Én abban segítek amiben tudok, és nem várom, hogy majd állambácsi megoldja helyettem a problémákat. Azért tart ott ez az ország, ahol. Mert senki nem vesz a kezébe semmit, mindenre várjuk a megoldást odafentről...

2011. máj. 9. 17:20
 15/17 A kérdező kommentje:

Éppenhogy azt mondom, hogy nem odafentről kell várni a támogatás.

Igen, tettem feljelentést, röhögtettem ki magam ügyintézőnél és segítettem nem egy rászorult kutyán. Kezeltettem és gazdihoz segítettem.

De amíg simán utcára kerülnek újra és újra állatok, addig újra és újra az lesz, hogy képtelenek a jó szándékú emberek segíteni a rászorultakon.

Mintha a tengerből akarnánk kimerni a vizet...

És azért tartunk ott, ahol tartunk, mert nem minden fronton megy a harc.

Hatékonyabbnak látszik egy-egy állaton segíteni, mint kilátástalan küzdelmet vívni illetékes urasággal, vagy asszonysággal.

De mégis ezt is kell tenni.

De tudom, kevesen vallják ezt, ezért vagyunk itt, ahol vagyunk.

Az állatvédelmi törvény is kilátástalannak látszott évtizedeken keresztül, mégis azok harcolták ki, akik nem adták fel. És azok fognak érvényt szerezni neki, akik nem adják fel. És ez nem csodavárás, nem felsőbb hatalomra való várás és nem népszerű, sőt nevetségesebb sok ember szemében, mint állatot menteni.

Pedig nem vagy-vagy, hanem mindkettő kell!

És ez nehezen megy be az elkényelmesedett fejekbe sajnos!

2011. máj. 9. 18:26
 16/17 anonim ***** válasza:
Ha egy állatvédő szervezet feljelentést tesz egy állatkínzó ellen, megnyerik a pert, és fizethet az állatkínzó, akkor állambácsi röhög, hisz ő kapja a pénzt, a csóró kutyát meg rendezzék az állatvédők az adományokból, vagy amiből akarják.
2011. máj. 9. 18:43
 17/17 A kérdező kommentje:

Még ez is jó, mert legalább fizet az állatkínzó.

Legalább van valami következmény.

Az apró lépések sokakat elriasztanak, de azonnal nem megy semmi, csak a szélhámosság.

2011. máj. 9. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!